Aikuissosiaalityö

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa kunnan sosiaali- terveys ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Ajantasaiset tiedot palveluista sekä asiointikanavista löydät tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi.” 

Aikuissosiaalityö on asiakastyötä, jonka tavoitteena on muutos asiakkaan elämänhallinnan parantamiseksi ja ongelmien ennaltaehkäisy. Tavoitteena on tukea asiakasta ylläpitämään tai parantamaan arkipäivän selviytymistä, taloudellista toimeentuloa sekä oman toimintaympäristön vuorovaikutussuhteita.

Sosiaalitoimiston vastaanotto Lievestuoreella yhteispalvelupisteellä, Liepeentie 45 parillisten viikkojen keskiviikkona klo 13-15.

Toimeentulotuki on henkilön viimesijainen toimeentulon muoto. Toimeentulotuki muodostuu perustoimeentulotuesta, täydentävästä toimeentulotuesta ja ehkäisevästä toimeentulotuesta. Hae perustoimeentulotuki aina ennen täydentävän toimeentulotuen hakemista.

 

  • Päihdehuollon avohoidosta ja hoidontarpeen arvioinnista vastaa Seututerveyskeskus.
  • Päihdehuollon laitoskuntoutusta haetaan sosiaalitoimistosta ottamalla yhteyttä sosiaalitoimiston sosiaalityöntekijään (yhteystiedot löytyvät sivun alalaidasta)

Sosiaalisen kuntoutuksen tehtävänä on auttaa ja ohjata yksilöllisesti asiakasta mahdollisimman itsenäiseen elämään. Sosiaalinen kuntoutus on asiakkaan kotona ja elinympäristössä tehtävää työtä, jolla tuetaan asiakkaan asumista kotona ja omien asioiden hoidossa.

Sosiaaliseen kuntoutukseen hakeudutaan sosiaalityöntekijän arvion perusteella. Yhteydenotot palvelusta sosiaalityöntekijään.

Osana Otso-palvelua toimii talousneuvola. Voit asioida ilman ajanvarausta pienen tai suuren talouskysymyksen kanssa. Talousneuvolassa voit keskustella sosiaalityöntekijän, talous- ja velkaneuvojan ja ulosoton asiantuntijan kanssa. Voit asioida myös nimettömästi.

Otso-palvelu ja talousneuvolan aukioloajat

Ohjaus, Työllisyyspalvelut, Sosiaalipalvelut, Osallisuus

Otso-palvelu tarjoaa ohjausta ja neuvontaa henkilökohtaisesti erilaisissa työllisyyteen ja sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Työllisyyden kuntakokeilu on tuonut työllisyyspalvelut omaksi palveluksi lähemmäksi kuntalaisia.

Lisätietoja

Lisätietoja

Suvi Lupsakko

sosiaaliohjaaja

040 550 3723

Sosiaalitoimisto, Arwidssonintie 15-17, PL 6
41341 , Laukaa

etunimi.sukunimi@hyvaks.fi

Salla Laitinen

sosiaalityöntekijä

050 315 3319

Sosiaalitoimisto, Arwidssonintie 15-17, PL 6
41341 , Laukaa

etunimi.sukunimi@hyvaks.fi

Sosiaalityöntekijä

040 635 9548

Sosiaalitoimisto, Arwidssonintie 15-17, PL 6
41341 , Laukaa

etunimi.sukunimi@hyvaks.fi

Outi Kauno

Jälkihuollon sosiaaliohjaaja

046 923 5386

Sosiaalitoimisto, Arwidssonintie 15-17, PL 6
41341 , Laukaa

etunimi.sukunimi@hyvaks.fi

Sosiaalitoimisto

Arwidssonintie 15-17, PL 6
41341, Laukaa