Viikon liekki -hyvinvointivideot

Viikon liekki -videoilla esitellään harrastuksia, asioita ja palveluita ihmisten tarinoiden kautta. Uusia videoita jullkaistaan muutaman viikon välein Laukaan kunnan Youtube-kanavalla. Tutustu videoihin tai tule tekemään niitä! Luodaan ja tuodaan yhdessä iloa, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia Laukaaseen.

Lievestuoreen eläkkeensaajat esittäytyvät
Aivoterveys: Miten voit tukea aivojesi hyvinvointia?
Team LKP:n Roope ja Jose ovat innokkaita jalkapalloilijoita.
Laskiaisen viettoa Lievestuoreen päiväkodissa
Viikon liekki 14.2.2022: Ystävänpäivän viettoa Satavuon koululla

Lähde mukaan ja kuvaa Viikon liekki -video!

Kutsumme yhdistykset ja sen ihmiset mukaan luomaan, iloa, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia Laukaaseen Viikon liekki -videoiden avulla. Viikon liekki -videoilla esitellään harrastuksia, asioita ja palveluita, jotka tuovat tavalla tai toisella hyvinvointia ihmisten elämään Laukaassa. Asiat esitellään aina ihmisten omien kokemusten ja tarinoiden kautta. Niinpä jokaisella Viikon liekki –videolla kertojana tai haastateltavana on joku henkilö. Juuri sinä tai kaverisi yhdistyksestä tai seurasta voit olla seuraava Viikon liekki -videon tekijä.

Viikon liekki –video voi olla

 • Yhdistyksen jäsenen esittelyvideo, jossa haastateltava vastaa kysymyksiin: Mitä harrastan ja miksi? Eli mitä harrastus henkilölle antaa?
 • Harrastusryhmän vetäjän esittely: Mitä teet? Miksi haluat olla mukana tässä toiminnassa?
 • Hyvinvointipalvelun työntekijän, esim. kouluterveydenhoitajan ”Minun päiväni” -video. Muutamia asioita ja kohtaamisia päivän varrelta.
 • Tunnelmapaloja tapahtumasta tai haasteesta, Esimerkkinä on tähän kirjeeseen liitetty Ystäväpäivä-video
 • Jotakin muuta hyvinvointiin liittyvää, mitä sinä ja yhdistyksesi keksitte.

Ohjeita videon kuvaajalle:

 • Kännykkäkamera riittää hyvin kuvauskalustoksi.
 • Kuvaa 3–5 lyhyttä videopätkää, joiden kesto yhteensä on 30 sekuntia –2 min. Henkilön haastattelun lisäksi voit ottaa niin kutsuttua kuvituskuvaa esimerkiksi harrastusvälineistä, ympäristöstä kuten urheilukentästä tai toisista harrastukseen osallistuvista. Muista kysyä henkilöiltä lupa kuvaamiseen ja videon julkaisuun.
 • Riittävä äänenlaatu on videolla yhtä tärkeää kuin kuva. Jos videolla on henkilöhaastattelu, kuvaa haastattelu rauhallisessa paikassa, jossa on mahdollisimman vähän taustamelua. Kokeile ja kuuntele, että äänet tallentuvat sen laatuisina, että heikkokuuloinen isoäitikin ne kuulisi. Jos kännykkäsi mikrofoni ei riitä tallentamaan ääntä, kannattaa ottaa pelkkää kuvaa. Jos sinullao n erillinen kännykkään liitettävä nappimikrofoni tai haulikkomikrofoni, voit käyttää sellaista.
 • Videot tulee tekstittää saavutettavuuden vuoksi ja siksi, että videon voi somessa katsoa myös ilman ääntä. Jos videolla on puhetta, kirjoita puhe tekstiksi ja toimita teksti videon lähettämisen yhteydessä videon editoijalle.
 • Jos video liittyy tiettyyn ajankohtaan tai päivään jolloin se tulisi julkaista, olethan etukäteen yhteydessä Heli Lerkkaseen.
 • Liitä videon alkuun, loppuun tai vaikka molempiin alla oleva Viikon liekki-tunnuskuva.

Viikon liekki-tunnus

Viikon liekki- tunnus varjolla

Videoiden julkaisukalenteri – ehdota julkaisuajankohtaa

Kalenterista voit varata vuodelta 2022 viikon, jolloin haluat oman yhdistyksesi, ryhmäsi tai palvelusi videon julkaistavaksi. Huom. Video tulee toimittaa Helille vähintään viikkoa ennen toivottua julkaisupäivää.

Varaa videon julkaisuviikko

Vinkkejä videoille hyvinvoinnin vuosikellosta

Keski-Suomen hyvinvoinnin vuosikellosta saat hyviä vinkkejä videoiden teemoista ja teemoihin sopivista julkaisuajankohdista. Huom. Videon aiheen EI TARVITSE liittyä hyvinvoinnin vuosikellon teemoihin.

Varaa tästä sinun videollesi julkaisuajankohta. Videon teemoja

Videon lähetys

 • Videot tulee lähettää vähintään 7 päivää ennen videon sovittua julkaisua Laukaan hyvinvointityöryhmän sihteerille: heli.lerkkanen@laukaa.fi
 • Lataa videot maksuttoman Wetransfer-pilvipalvelun kautta www.wetransfer.com
  • Valitse +-merkistä Upload files ja lataa laitteeltasi valitsemasi videot. Voit liittää samaan lähetykseen useita videotiedostoja.
  • Laita Title-kohtaan viestin otsikoksi ”Viikon liekki + yhdistyksen, ryhmän tai henkilö nimi, jonka videosta on kyse
  • Liitä viestin sisältökenttään (Message) videolla esiintyvien henkilöiden nimet ja muut tiedot, jotka videon editoijan olisi hyvä lisätä videolle. Lisää myös videon tekstitykset, jos videolla on puhetta.
  • Valitse ”Get a link” ja kopioi linkki ja lähetä sähköpostilla Heli Lerkkaselle tai valitse ¨¨
 • Lähetä valmis video Laukaan hyvinvointityöryhmän sihteerille: heli.lerkkanen@laukaa.fi

Videoiden julkaisu

Viikon liekki –videot julkaistaan Laukaan kunnan Youtube-kanavalle luodulla Viikon liekki-soittolistalla sekä Laukaan kunnan Facebook-sivuilla. Jaamme videosta makupaloja myös Laukaan kunnan Instagram-tilillä. Toivomme, että mahdollisimman moni tykkää ja jakaa videoita eteenpäin omissa kanavissaan.

Lisätietoja

Laukaan kunnan hyvinvointityöryhmän sihteeri:

Viikon liekki -videot

Viikon liekki -videoiden Youtube-soittolista.

Katso videot