Koronatiedotus

Piirros, piikki rokottaa koronavirusta.

Seuraa koronaepidemiatilannetta ja ajankohtaisia uutisia ja ohjeita Laukaan kunnan palveluista koronaepidemian aikana.

Mistä tietoa Laukaan koronatilanteesta?

Seuraa Laukaata koskevia koronauutisia, rokotustietoa, tietoa altistumisista, suosituksista, rajoituksista:

Koronaohjeet ja palvelut

Alle on koottu tietoa koronasta sekä kunnan palveluista ja mahdollisista voimassa olevista rajoituksista. Koronarokotus-sivulta löydät ohjeita ja linkit rokotusajanvaraukseen.

Uusi koronavirus aiheuttaa äkillisen hengitystieinfektion. Taudinkuva voi vaihdella lähes oireettomasta taudista vakavaan tautiin. Oireet voivat myös vaihdella taudin edetessä.

Koronajäljitys ja karanteenit Seututerveyskeskuksen kunnissa

Keski-Suomen Seututerveyskeskus on päivittänyt koronatartuntoihin liittyviä ohjeita. Lue Seututerveyskeskuksen ohje positiivisen pcr-testituloksen saaneille.

Koronatestejä otetaan terveysperusteisesti

Koronatestejä tehdään julkisen terveydenhuollon puolella terveysperusteisesti (ei taloudellisten etuuksien saamiseksi) raskaana olevilta, vakavan taudin riskiryhmään kuuluvilta, sosiaali- ja terveysalan työntekijöiltä ja hoivayksiköissä asuvilta. Lieväoireisia henkilöitä ei muutoin testata. Keski-Suomessa noudatetaan THL:n ohjeistusta testauskäytännöissä.

Koronajäljitys

Jäljitystyö kohdennetaan edellä mainittuihin ryhmiin.

Kun saat positiivisen koronatestituloksen terveydenhuollon ottamasta pcr-testistä

Kun saat positiivisen koronatestituloksen terveydenhuollon ottamasta pcr-testistä, terveydenhuollon ammattilainen ei enää ota sinuun automaattisesti yhteyttä. Positiivisen testituloksen saadessasi jää omaehtoiseen eristykseen vähintään 5 vrk ajaksi laskettuna oireidesi alkamisesta: vältä perheen ulkopuolisia ihmiskontakteja ja pysyttele kotona. Voit lopettaa omaehtoisen eristyksen oltuasi 2 vrk oireeton (pieni yskä tai haju- tai makuaistin muutos ei haittaa). Jos olet oireeton, 5 vrk eristysaika lasketaan testinottopäivästä alkaen. Lisäksi, jos kuulut seuraaviin ryhmiin, lähetä sähköpostia osoitteeseen jaljittajat@seututk.fi: sosiaali- ja terveyspalveluiden työntekijät, raskaana olevat, yli 70-vuotiaat, vakavaan koronataudin riskiryhmään kuuluvat, sinulla on laskimotukostaipumus ilman tukoksenestolääkitystä.  Kirjoita viestiin puhelinnumerosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

Jos oireesi pitkittyvät yli 10 vrk ajaksi tai oireesi ovat hankalat, ole yhteydessä omaan terveysasemaasi tai koronaneuvontaan. Jos oireesi ovat hyvin hankalat, soita suoraan hätänumeroon.

Kerro sairastumisestasi henkilöille, joihin sinulla on ollut läheinen kontakti. Taudin tartuttavuus voi alkaa jo kaksi vuorokautta ennen oireiden alkamista. Kehota tartunnalle altistuneita välttämään vapaaehtoisesti tarpeettomia kontakteja viiden päivän ajan siitä, kun viimeksi tapasitte, käyttämään kasvomaskia ja noudattamaan hyvää käsihygieniaa muita ihmisiä tavatessa. Oireeton lähikontaktisi voi kuitenkin mennä töihin, kouluun tai varhaiskasvatukseen em. turvatoimia noudattaen. Mikäli hänelle tulee hengitystieinfektion oireita, myös hänen tulee välttää lähikontakteja vähintään 5 vuorokauden ajan.

Eristys- ja karanteenitodistuksia ei pääsääntöisesti kirjoiteta. Sovi työnantajasi kanssa poissaolosta tai etätyömahdollisuudesta. Tarvittaessa hae sairauslomaa työterveyshuollosta tai omalta terveysasemalta.

Lue Seututerveyskeskuksen ohje positiivisen pcr-testituloksen saaneille

Koronatartunnan saaneen perheenjäsenet

Sairastuneen henkilön perheenjäsenet saavat mennä töihin, kouluun tai päivähoitoon, mikäli ovat oireettomia riippumatta siitä, onko heitä koronarokotettu. Jos perheenjäsenillä on lieviäkin oireita, suositellaan jäämään kotiin. Kotipikatestejä voi tehdä ja oireisena tulee olla omaehtoisessa karanteenissa vähintään 5 päivää, vaikka kotitesti olisi negatiivinen.

Hygieniaohjeita, maskien ja käsidesin käyttöä ja turvavälien pitämistä suositellaan edelleen. Tärkeää on myös se, että sairaana ollessa pysytään kotona. Seututerveyskeskus suosittelee vahvasti rokotusten ottamista.

Epäselvissä tapauksissa voi ottaa yhteyttä Seututerveyskeskuksen jäljitystiimiin tai alueen tartuntatautilääkäreihin. Lisätietoja Seututerveyskuksen verkkosivuilta

Ohjeita koronavirukselta suojautumiseen ja oireiden hoitoon

Lieväoireisia henkilöitä ei testata lukuun ottamatta raskaana olevia, vakavan taudin riskiryhmään kuuluvia, sosiaali- ja terveysalan työntekijöitä ja hoivayksiköissä asuvia.

Aika koronanäytteenottoon varataan sähköisesti Omaolo-palvelusta tai Seututerveyskeskuksen koronapuhelimesta p. 014 269 8180.

Numero palvelee kaikissa koronaan liittyvissä asioissa arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15. Jätettyihin soittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana. Näytteenottoajan saa varattua myös sähköinen koronaoirearvion kautta osoitteessa: www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649

Laukaan koronanäytteenotto, Kantolantie 12, 41340 Laukaa

 • Näytteitä otetaan arkisin ja viikonloppuisin.

Näytteenottopaikka sijaitse Laukaan terveysaseman sisäpihalla.

 • Seuraa opasteita, Kantolantieltä ajetaan mäki suoraan ylös ja mäen päällä käännytään vasemmalle, sisäpihan puolelle
 • Potilaat tulevat infektiokäytävän ovesta sisään terveysasemalle (joka sijaitsee terveysaseman sisäpihan puolella) ja jäävät odottamaan vuoroaan käytävälle odotustilaan.
 • Sisälle ei kannata tulla etuajassa, koska pyrimme käytäväalueen pitämään potilaista mahdollisimman vapaana – turvavälejä ja maskia käyttäen, mahdollisimman turvallisesti jokaiselle potilaalle.

Lue lisää Seututerveyskeskuksen koronanäytteenotosta

Kunnanviraston aukioloajat ja kunnan palvelut koronapandemian aikana

Laukaan kunnanvirasto ja puhelinvaihde palvelevat ma–pe klo 9–13 numerossa 014 267 5000. Asiakastapaamisia järjestetään myös puhelinvaihteen aukioloaikojen ulkopuolella. Sovi kuitenkin tapaaminen etukäteen. Kunnanviraston ulko-ovet pidetään suljettuna.

 • Sovi asiointitapaamisista kunnan työntekijöiden kanssa etukäteen sähköpostilla tai puhelimitse. Niin varmistat, että henkilö, jonka haluat tavoittaa, on paikalla.
 • Kunnan ulkoisia tilaisuuksia järjestetään koronatilanteen mukaan valtakunnalliset ja alueelliset ohjeet huomioiden.
 • Luottamushenkilöt voivat osallistua luottamustoimielinten kokouksiin myös verkon välityksellä.

 

Kirjastoissa asiointi

Kirjastot ovat avoinna normaalisti. Muista kirjastossa asioidessasi turvaetäisyydet sekä yskimis- ja käsihygienia.  Ethän asioi kirjastossa sairaana tai hengitysoireisena. Kaikkia 12-vuotiaita ja sitä vanhempia suositellaan käyttämään kasvomaskia.

 

Sosiaalitoimistossa asiointi

Suosittelemme asioimaan sosiaalitoimistossa puhelimitse aina kun mahdollista. Teemme sosiaalityötä myös  etäyhteyksin (puhelinpalaverit, Teams- ja Skype-yhteydet). Jos asioit sosiaalityössä toimistolla, niin tulethan paikan päälle vain terveenä, pese kädet huolellisesti ja käytä kasvomaskia (aikuiset ja yli 15 vuotiaat lapset). Voit käyttää joko omaa tai sosiaalityöstä  annettavaa kasvomaskia. Tämän hetkisen suosituksen mukaan kasvomaskia käyttävät niin  työntekijät kuin asiakkaatkin. Otathan yhteyttä sosiaalitoimistoon, jos tapaaminen mietityttää.

Lisätietoja aikuissosiaalityön palveluista ja aukioloajoista

Vierailut vanhus- ja vammaispalvelujen palveluasumisyksiköissä

Tule vierailulle vain täysin terveenä. Vierailulle tullessasi pese ensin kädet ja käytä kasvomaskia ja muita henkilökunnan suosittelemia suojaimia. Vierailla voi toistaiseksi vain asiakkaan omassa huoneessa. Vierailijat eivät voi osallistua esim. ruokailutilanteisiin päiväsalissa. Vierailija voi kuitenkin avustaa asiakasta ruokailuissa asiakkaan omassa huoneessa, jolloin hoitajat tuovat ruuan asiakkaalle huoneeseen. Fyysistä kontaktia asiakkaaseen tulisi edelleen välttää. Mikäli asiakas ja vierailija haluavat lähteä ulkoilemaan toivomme, että käytätte suusuojia sekä suojahansikkaita ulkoilun ajan.

Saran ja Niemen asunnoilla suosittelemme kulkemaan takapihan ovien kautta asuntoihin, joihin se on mahdollista.

Vanhuspalvelujen asumispalvelut
Vammaispalvelujen asumispalvelut

Ei rajoituksia yleisötilaisuuksiin eikä harrastustoimintaan

Yleisötilaisuuksia voi järjestää normaalisti kaikkialla Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella, myös kouluissa ja oppilaitoksissa. Länsi- ja Sisar-Suomen aluehallintoviraston KSSHP:n alueelle antama päätös tilojen terveysturvallisesta käytöstä (58 d §) päättyi 20.2.2022. Samalla päättyi toimijoiden tilojen velvoite laatia tilojen käytöstä terveysturvallisuussuunnitelma. Erillistä terveysturvallisuussuunnitelma tilojen käytöstä ei tarvitse enää laatia. Aluehallintovirasto oli aiemmin purkanut KSSHP:n alueelta kaikki ulko- ja sisätiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin liittyvät rajoitukset. 

Lue AVI:n päätös Keski-Suomen kokoontumisrajoitusten keventämisestä 3.2.2022.

Lue Laukaan kunnan ajankohtaiset uutiset koronasta.

Yleisiä ohjeita tapahtumiin ja yleisötilaisuuksiin

Maskinkäyttösuositus ja hygieniaohje

Laukaassa on voimassa laaja maskinkäyttösuositus. Kaikkia henkilöitä suositellaan myös huolehtimaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

 • Koronatyöryhmä suosittelee noudattamaan THL:n ohjeistusta yli 12-vuotiaiden maskinkäytöstä tapahtumissa ja julkisissa tiloissa.
 • Epidemiatilanteen vaatiessa voi työyksikön esimies määrätä laajan maskinkäyttösuosituksen käyttöön koronatyöryhmään kanssa keskusteltuaan.

Koronarajoitukset Keski-Suomen eri kunnissa

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien koronaohjeisiin ja rajoituksiin pääset Sairaala Novan koronasivuilta

Valtioneuvoston Koronavirusepidemian aikaiset rajoitukset -sivulta löydät ajankohtaista tilannetietoa koronarajoituksista ja niiden purkamisesta.

Tietoja mahdollisista korona-altistumisista Laukaassa ei julkaista jatkossa

Kouluissa ja varhaiskasvatuksessa on luovuttu yksittäisistä korona-altistumisista tiedottamisesta, koska altistumisia tapahtuu jatkuvasti ja valtaosa tartunnoista sairastetaan kotona, minkä vuoksi  tartuntojen lähteitä pystytä jäljittämään. Koteja ja perheitä on tiedotettu viestintäkäytäntöjen muutoksesta.

Aiemmat altistumiset

Koulujen ja päiväkotien altistuksissa karanteeniin asetetut henkilöt on  tavoitetaan henkilökohtaisesti aina ennen kuin tiedot päivitetään verkkoon.

 • 10.1.2022 Leppäveden päiväkodissa on varmistui 8.1. mahdollinen altistuminen koronavirukselle. Altistumispäivät ovat olleet 4.1 ja 5.1. Terveydenhuollon viranomaiset eivät ole asettaneet ketään karanteeniin tämän vuoksi. Kaikkien ko. päivinä paikalla olleiden tulee tarkkailla oireitaan, ja hakeutua koronatestiin matalalla kynnyksellä. Lisätiedot varhaiskasvatusjohtaja Maria Kankkio
 • 20.12.2021 Vihtavuoren tiukuset-kerho. Eilen 19.12.21 on varmistunut, että 15 henkilöä on mahdollisesti altistunut koronavirukselle Tiukuset-kerhossa Vihtavuoressa 16.12.2021.  Perheisiin, joita asia koskee, on oltu kerhon toimesta eilen yhteydessä ja terveydenhuollon viranomaiset ovat vielä jokaiseen erikseen yhteydessä tämän päivän aikana. Muutoin kerhon toiminta jatkuu normaalisti.
 • 15.12.2021 Laukaan kunnanhallituksen kokouksessa viime viikon maanantaina 13.12. on voinut altistua koronavirukselle .  Terveydenhoidon viranomaiset arvioivat mahdolliset altistumiset ja päättävät altistuneiden asettamisesta karanteeniin, sekä altistumisajankohdan perusteella karanteenin keston. 15.12. koronaryhmän kokouksessa saatiin seututerveyskeskukselta tieto, että tällä hetkellä kahteen kertaan rokotettuja ei aseteta karanteeniin.
 • 7.12.2021: Leppäveden koulun yhdessä luokassa 15 oppilasta altistunut mahdollisesti koronavirukselle koulussa 31.11. – 1.12.2021 välisenä aikana. Asia varmistui ma 6.12. Lisätietoja Leppäveden koulun rehtori
 • 7.12.2021 Vihtavuoren koulun oppilaita on mahdollisesti altistunut koronavirukselle 2. – 3.12.2021. Oppilaita ja heidän huoltajiaan on tiedotettu 6.12. Wilma-viestillä. Lisätiedot Vihtavuoren koulu
 • 7.12.2021: Päiväkoti Laulupuussa on 18 henkilöä mahdollisesti altistunut koronavirukselle. Altistuneisiin on tavoitettu ja heidät on asetettu karanteeniin. Päiväkodin toiminta jatkuu muutoin normaalisti. Lisätiedot varhaiskasvatusjohtaja Maria Kankkio
 • 6.12.2021: Kirkonkylän koulun yhdessä perusopetusryhmässä on oppilaita altistunut koronavirukselle koulussa ajalla 29.11. – 1.12.2021. Terveydenhuollon viranomaiset ovat asettaneet luokan oppilaat koronakaranteeniin 6.12.-11.12.2021. Lisätietoja Kirkonkylän koulun rehtori
 • 4.12.2021: Yksityisessä päiväkoti Pilke Tähtiniityssä Laukaassa on kahdeksan lasta mahdollisesti altistunut koronavirukselle. Lisätiedot varhaiskasvatusjohtaja Maria Kankkio
 • 4.12.2021: Kirkonkylän päiväkodissa koronavirukselle mahdollisesti altistuneitaTerveydenhuollon viranomaiset ovat julkaisupäivänä yhteydessä asianosaisiin. Lisätiedot varhaiskasvatusjohtaja Maria Kankkio
 • 29.11.2021: Yksityisessä päiväkoti Laulupuussa on tapahtunut mahdollisia altistumisia koronavirukselle.  Asianosaisia on tiedotettu ja viralliseen karanteeniin määrätyt henkilöt on tavoitettu.Altistumispäiviä ovat tilannekohtaisesti olleet 23.11., 24.11. ja 25.11.
 • 29.11.2021: Laukaan vapaa-aikatoimi, Peurungassa kokoontuvissa vesijumpparyhmissä sekä ti 23.11. kokoontuvassa Sydän-Laukaan koulun kuntosaliryhmässä mahdollinen koronavirusaltistuminen. Ryhmässä tapahtuneet mahdolliset altistumiset eivät aiheuta karanteeneja, mutta oireita on seurattava, ja jos niitä ilmenee, on hakeuduttava testiin, vaikka olisi 2 tai 3 rokotetta. Ryhmiin osallistuneet henkilöt on on kontaktoitu ja heille on annettu terveydenhuollon viranomaisten ohjeet. Lisätietoja erityisryhmien liikunnanohjaaja Satu Rautiainen, p. 040 764 1896, etunimi.sukunimi@laukaa.fi           
 • 25.11.2021: Laulupuun päiväkodissa 18 lasta on mahdollisesti altistunut koronavirukselle. Altistumispäivä on ollut 18.11.21. Asianosaisia on tiedotettu asiasta. Päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti.
 • 25.11.2021: Leppäveden kouluissa kahdeksan oppilasta on altistunut koronavirukselle tiistaina 16.11. ja keskiviikkona 17.11.2021. Terveydenhuollon viranomaiset ovat olleet yhteydessä asianosaisiin, joita asia koskee. Koulun toiminta jatkuu normaalisti. Leppäveden päiväkodin yhteystiedot
 • 22.11.2021: Leppäveden päiväkodissa korona-altistuminen, altistuneita 7 lasta ja viisi työntekijää, altistumispäivä 17.11. Lisätietoja: : Minna Ahonen, Leppäveden päiväkodin johtaja, p. 040 571 1026, Leppäveden päiväkodin yhteystiedot
 • 21.11.2021: Satavuon päiväkodissa korona-altistuminen, varotoimenpiteenä 28 lasta asetettu karanteeniin.  Lisätietoja antavat päiväkodin johtaja Anu Niemi, p. 040 843 6445 ja varhaiskasvatuksen johtaja Maria Kankkio, p. 040 504 2139, etunimi.sukunimi@laukaa.fi
 • 18.11.2021: Kirkonkylän koulun yhden luokassa mahdollinen koronavirusaltistuminen. Karanteeniin määrätyille oppilaille järjestetty etäopetus. Laukaan kirkonkylän koulun yhteystiedot
 • 16.11.2021: Kirkonkylän koulun kolmessa opetusryhgmässä mahdollisia korona-altistumisia 9.11. Tieto varmistui sunnuntaina 14.11. Lisätietoja antaa Kirkonkylän koulun rehtori Marko Samula
 • 16.11.2021: Kirkonkylän päiväkodin yhdessä ryhmässä mahdollinen korona-altistuminen. Jäljittäjä kontaktoi perheet. Lisätietoja antaa Kirkonkylän päiväkodin johtaja Sami Syrjämäki
 • 15.11.2021: Laukaan kirkonkylän koulussa korona-altistus. Kahdessa luokassa on oppilaita mahdollisesti altistunut koronavirukselle. Laukaan kirkonkylän koulun yhteystiedot
 • 12.11.2021: Laukaan kirkonkylän koulussa korona-altistus. Yhdess luokassa on oppilaita mahdollisesti altistunut koronavirukselle. Laukaan kirkonkylän koulun yhteystiedot
 • 8.11.2021: Laukaan kirkonkylän koulussa korona-altistus. Muutama oppilas on mahdollisesti altistunut koronavirukselle. Laukaan kirkonkylän koulun yhteystiedot
 • 7.11.2021: Laukaan kirkonkylän koulussa korona-altistus. Yhdessä luokassa on oppilaita mahdollisesti altistunut koronavirukselle. Laukaan kirkonkylän koulun yhteystiedot
 • 5.11.2021: Laukaan kirkonkylän koulussa korona-altistus. Yhdessä luokassa on oppilaita mahdollisesti altistunut koronavirukselle. Laukaan kirkonkylän koulun yhteystiedot
 • 29.10.2021: Vihtavuoren koulussa mahdollisia korona-altistumisia. Jäljittäjät ovat asettaneet henkilöitä karanteeniin.  Vihtavuoren koulun yhteystiedot
 • 6.10.2021: Lievestuoreella yksityisessä päiväkodissa koronatartunta. Jäljittäjä kontaktoi perheet. Lisätietoja varhaiskasvatusjohtajalta, varhaiskasvatuksen hallinnon yhteystiedot
 • 4. – 15.10.2021: Vihtavuoren koulussa mahdollisia korona-altistumisia. Oppilaiden huoltajiin on oltu yhteydessä ja terveydenhuollon viranomaiset antavat heille lisäohjeet.  Vihtavuoren koulun yhteystiedot
 • 12.10.2021: Laukaan kirkonkylän koulussa korona-altistus. Oppilaita asetettu karanteeniin 12.10.-18.10. Karanteenin kesto on 7 vuorokautta. Laukaan kirkonkylän koulun yhteystiedot
 • 11.10.2021: Kuhaniemen koulussa korona-altistus. Koulun lasten vanhemmille lähetetty toimintaohjeet ja kehotettu viemään lapsi koronatestiin, jos oireita ilmaantuu. Kuhaniemen koulun yhteystiedot
 • 6. – 8.10.2021: Vihtavuoren koulussa mahdollisia korona-altistumisia. Altistumiset eivät johtaneet muiden oppilaiden tai henkilökunnan karanteeneihin. Vihtavuoren koulun yhteystiedot
 • 7.10.2021: Laukaan kirkonkylän koulussa altistuksia koronavirukselle. Mahdolliset altistuneet on kontaktoitu koulusta ja terveydenhuollon viranomaiset ovat yhteydessä altistuneiden oppilaiden huoltajiin. Laukaan kirkonkylän koulun yhteystiedot
 • 6.10.2021: Lievestuoreella yksityisessä päiväkodissa on  altistunut 13 lasta ja 3 aikuista. Jäljittäjä kontaktoi perheet huomisen päivän aikana. Lisätiedot: Maria Kankkio, varhaiskasvatuksen johtaja, p. 040 504 2139, etunimi.sukunimi (at) laukaa.fi
 • 1.10.2021: päiväkoti Hulinassa Lievestuoreella altistui 8 lasta ja 2 työntekijää koronavirukselle. Asianosaisia on tiedotettu asiasta ja he odottavat tartunnanjäljittäjien yhteydenottoa. Muutoin päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti. Lisätiedot: Maria Kankkio, varhaiskasvatuksen johtaja, p. 040 504 2139, etunimi.sukunimi (at) laukaa.fi
 • 24–26.9.2021 Peurunka Long Slide -jääkiekkoturnaukseen osallistui kahdessa eri joukkueesta koronapositiivinen pelaaja. Tapahtumassa mahdollisesti altistuneita ja kylpylähotellissa ko. ajankohtana vierailleita henkilöitä kehotetaan tarkkailemaan mahdollisia oireita ja hakeutumaan herkästi koronatestiin.

Vähävaraisille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville kuntalaisille jaetaan kasvomaskeja maksutta. Maskeja annetaan pääsääntöisesti sosiaalitoimistossa 10 kappaletta kerrallaan ja Lievestuoreen yhteispalvelupisteessä 20 kappaletta kerrallaan.

Sosiaalitoimiston asiakaspalvelu

 • Arwidssonintie 15–17, Laukaa
 • arkisin klo 9–12

Lievestuoreen yhteispalvelupiste

 • Liepeentie 45
 • parillisten viikkojen tiistaisin klo 8–12.

Yleisötilaisuuksia voi järjestää normaalisti Keski-Suomessa

Yleisötilaisuuksia voi järjestää normaalisti kaikkialla Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella, myös kouluissa ja oppilaitoksissa. Länsi- ja Sisar-Suomen aluehallintoviraston KSSHP:n alueelle antama päätös tilojen terveysturvallisesta käytöstä (58 d §) päättyi 20.2.2022. Samalla päättyi toimijoiden tilojen velvoite laatia tilojen käytöstä terveysturvallisuussuunnitelma. Erillistä terveysturvallisuussuunnitelma tilojen käytöstä ei tarvitse enää laatia. Aluehallintovirasto oli aiemmin purkanut KSSHP:n alueelta kaikki ulko- ja sisätiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin liittyvät rajoitukset. 

Aluehallintovirasto poisti Keski-Suomen kokoontumisrajoituksia 15.2.2022 alkaen.

AVI:n päätös 3.2.2022 kokoontumisrajoitusten keventämisestä – rajoitukset päättyivät 20.2.

 

Linkkejä:

Lisätietoja:

Laukaan kunnan koronatyöryhmän puheenjohtaja on Jukka Lappalainen, varapuheenjohtaja Jussi Silpola ja sihteereinä toimivat Heli Peltola ja Sanna Laitinen.

Jukka Lappalainen

ympäristötoimenjohtaja

0400 564 983

Laukaan Akro, Kantolantie 10a
41340, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Jussi Silpola

Sivistysjohtaja

0400 250 743

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Heli Peltola

Viestintäpäällikkö

040 620 3318

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Sanna Laitinen

Järjestelmäasiantuntija

040 056 5312

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Koronarokotukset Laukaassa

Lisätietoa koronarokotuksista.

Koronarokotukset

Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Jos epäilet koronavirustartuntaa, tee oirearvio Omalo-palvelussa.

Omaolo-palvelu