Koronatiedotus

Piirros, piikki rokottaa koronavirusta.

Seuraa koronaepidemiatilannetta ja ajankohtaisia uutisia ja ohjeita Laukaan kunnan palveluista koronaepidemian aikana.

Mistä tietoa Laukaan koronatilanteesta?

Seuraa Laukaata koskevia koronauutisia, rokotustietoa, tietoa altistumisista, suosituksista, rajoituksista:

Korona ja palvelut

Alle on koottu tietoa koronasta sekä kunnan palveluista ja mahdollista voimassa olevista rajoituksista. Koronarokotus-sivulta löydät ohjeita ja linkit rokotusajanvaraukseen.

Kunnanviraston aukioloajat ja kunnan palvelut koronapandemian aikana

Laukaan kunnanvirasto on avoinna ja puhelinvaihde palvelee ma – pe klo 9 – 13 numerossa 014 267 5000. Kunnanviraston ulko-ovet pidetään suljettuna .

 • Sovi asiointitapaamisista kunnan työntekijöiden kanssa etukäteen sähköpostilla tai puhelimitse. Niin varmistat, että henkilö, jonka haluat tavoittaa, on paikalla.
 • Kunnan ulkoisia tilaisuuksia järjestetään koronatilanteen mukaan valtakunnalliset ja alueelliset ohjeet huomioiden.
 • Luottamushenkilöt voivat osallistua luottamustoimielinten kokouksiin myös verkon välityksellä.

 

Kirjastoissa asiointi

Kirjastot ovat avoinna normaalisti, ja ohjeistavat asiakkaitaan turvallisesta asioinnista käsihygieniaa, maskisuositusta ja turvavälejä noudattaen.

Sosiaalitoimistossa asiointi

Suosittelemme asioimaan sosiaalitoimistossa puhelimitse aina kun mahdollista. Teemme sosiaalityötä myös  etäyhteyksin (puhelinpalaverit, Teams- ja Skype-yhteydet). Jos asioit sosiaalityössä toimistolla, niin tulethan paikan päälle vain terveenä, pese kädet huolellisesti ja käytä kasvomaskia (aikuiset ja yli 15 vuotiaat lapset). Voit käyttää joko omaa tai sosiaalityöstä  annettavaa kasvomaskia. Tämän hetkisen suosituksen mukaan kasvomaskia käyttävät niin  työntekijät kuin asiakkaatkin. Otathan yhteyttä sosiaalitoimistoon, jos tapaaminen mietityttää.

Lisätietoja aikuissosiaalityön palveluista ja aukioloajoista

Vanhus- ja vammaispalvelujen palveluasumisyksiköissä vieraileminen

Tule vierailulle vain täysin terveenä. Vierailulle tullessasi pese ensin kädet ja käytä kasvomaskia ja muita henkilökunnan suosittelemia suojaimia.

Vierailla voi toistaiseksi vain asiakkaan omassa huoneessa. Vierailijat eivät voi osallistua esim. ruokailutilanteisiin päiväsalissa. Vierailija voi kuitenkin avustaa asiakasta ruokailuissa asiakkaan omassa huoneessa, jolloin hoitajat tuovat ruuan asiakkaalle huoneeseen. Fyysistä kontaktia asiakkaaseen tulisi edelleen välttää. Mikäli asiakas ja vierailija haluavat lähteä ulkoilemaan toivomme, että käytätte suusuojia sekä suojahansikkaita ulkoilun ajan.

Saran ja Niemen asunnoilla suosittelemme kulkemaan takapihan ovien kautta asuntoihin, joihin se on mahdollista.

Vanhuspalvelujen asumispalvelut

Vammaispalvelujen asumispalvelut

Keski-Suomi on koronaviruksen leviämisaluetta. Keski-Suomea koskevat koronasuositukset ja rajoitukset löydät Keski-Suomen sairaanhoitopiirin verkkosivuilta.

Rajoitukset julkisten tilojen käyttöön

Rajoitukset koskevat lähinnä sisäliikuntatiloja. Kirjastot ovat avoinna normaalisti. Nuorisotilat jatkavat toimintaansa joulutauon jälkeen normaalisti.

Vapaa-aikapalvelut / Liikuntatilat:

 • Kaikki yli 18-vuotiaiden harrastus-, kilpailu- ja muu toiminta on tauolla 31.1. saakka. Harrastustoiminnan keskeytys koskee myös aikuisten vertaisohjattuja liikuntaryhmiä.  Alle 18-vuotiaiden harrastetoiminta jatkuu kunnan liikunta- ja vapaa-ajan tiloissa.
 • Kaiken ikäisten sisätiloissa tapahtuva ottelu- ja kilpailutoiminta sekä tapahtumat ovat tauolla 31.1. saakka. Kilpailuissa ja tapahtumissa riski laajoihin korona-altistumisketjuihin on harrastetoimintaa korkeampi, koska niihin osallistuu henkilöitä monilta eri alueilta ja kunnista. Lisäksi tapahtumia koskee 31.1. saakka voimassa oleva Aluehallintoviraston asettamaa 20 henkilön kokoontumisrajoitus.
 • Kuntosalit ja ulkoliikuntapaikat ovat normaalisti avoinna.
 • Erityisliikunnan ryhmät, joissa ryhmän koko on alle 20 henkilöä, jatkuvat normaalisti joulutauon jälkeen.

Kansalaisopisto:

 • Aikuisten yli 18-vuotiaiden liikuntakurssit ja aikuinen + lapsi -liikuntakurssit käynnistyvät helmikuussa.
 • Lasten liikuntakurssit ja kaikki muut kurssit mukaan lukien käsityökurssit käynnistyvät 17.1. alkavalla viikolla.
 • Taiteen perusopetuksen kuvataiteen ja teatterin ryhmät käynnistyivät 10.1. alkavalla viikolla ja käsityö 17.1. alkavalla viikolla.

Yleisötapahtumat ja yleiset kokoontumiset

Sisätiloissa voi järjestää korkeintaan 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Aluehallintoviraston asettama rajoitus on voimassa ajalla 3.1.-31.1.2022.

AVI:n päätös 20 henkilön kokoontumisrajoituksesta 31.1.2022 asti. 

Kokoontumisrajoitukset paikkakunnittain aluehallintoviraston verkkosivuilla.

Yleisiä ohjeita tapahtumiin ja yleisötilaisuuksiin

Maskinkäyttösuositus

Lue lisää koronarajoituksista

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri: alueella voimassa olevat suositukset ja rajoitukset

Valtioneuvoston Koronavirusepidemian aikaiset rajoitukset -sivulta löydät ajankohtaista tilannetietoa koronarajoituksista ja niiden purkamisesta.

Lauantaina 18.12. on käynyt ilmi, että viime viikon maanantaina 13.12. pidetyssä kunnanhallituksen kokouksessa on voinut altistua koronavirukselle. Terveydenhoidon viranomaiset arvioivat mahdolliset altistumiset ja päättävät altistuneiden asettamisesta karanteeniin, sekä altistumisajankohdan perusteella karanteenin keston. Keskiviikon 15.12. koronaryhmän kokouksessa saatiin seututerveyskeskukselta tieto, että tällä hetkellä kahteen kertaan rokotettuja ei aseteta karanteeniin.

Koulujen ja päiväkotien altistuksissa karanteeniin asetetut henkilöt tavoitetaan henkilökohtaisesti aina ennen kuin tiedot päivitetään verkkoon.

 • 10.1.2022 Leppäveden päiväkodissa on varmistui 8.1. mahdollinen altistuminen koronavirukselle. Altistumispäivät ovat olleet 4.1 ja 5.1. Terveydenhuollon viranomaiset eivät ole asettaneet ketään karanteeniin tämän vuoksi. Kaikkien ko. päivinä paikalla olleiden tulee tarkkailla oireitaan, ja hakeutua koronatestiin matalalla kynnyksellä. Lisätiedot varhaiskasvatusjohtaja Maria Kankkio
 • 20.12.2021 Vihtavuoren tiukuset-kerho. Eilen 19.12.21 on varmistunut, että 15 henkilöä on mahdollisesti altistunut koronavirukselle Tiukuset-kerhossa Vihtavuoressa 16.12.2021.  Perheisiin, joita asia koskee, on oltu kerhon toimesta eilen yhteydessä ja terveydenhuollon viranomaiset ovat vielä jokaiseen erikseen yhteydessä tämän päivän aikana. Muutoin kerhon toiminta jatkuu normaalisti.
 • 18.12.2021 Laukaan kunnanhallituksen kokouksessa viime viikon maanantaina 13.12. on voinut altistua koronavirukselle .  Terveydenhoidon viranomaiset arvioivat mahdolliset altistumiset ja päättävät altistuneiden asettamisesta karanteeniin, sekä altistumisajankohdan perusteella karanteenin keston.
 • 7.12.2021: Leppäveden koulun yhdessä luokassa 15 oppilasta altistunut mahdollisesti koronavirukselle koulussa 31.11. – 1.12.2021 välisenä aikana. Asia varmistui ma 6.12. Lisätietoja Leppäveden koulun rehtori
 • 7.12.2021 Vihtavuoren koulun oppilaita on mahdollisesti altistunut koronavirukselle 2. – 3.12.2021. Oppilaita ja heidän huoltajiaan on tiedotettu 6.12. Wilma-viestillä. Lisätiedot Vihtavuoren koulu
 • 7.12.2021: Päiväkoti Laulupuussa on 18 henkilöä mahdollisesti altistunut koronavirukselle. Altistuneisiin on tavoitettu ja heidät on asetettu karanteeniin. Päiväkodin toiminta jatkuu muutoin normaalisti. Lisätiedot varhaiskasvatusjohtaja Maria Kankkio
 • 6.12.2021: Kirkonkylän koulun yhdessä perusopetusryhmässä on oppilaita altistunut koronavirukselle koulussa ajalla 29.11. – 1.12.2021. Terveydenhuollon viranomaiset ovat asettaneet luokan oppilaat koronakaranteeniin 6.12.-11.12.2021. Lisätietoja Kirkonkylän koulun rehtori
 • 4.12.2021: Yksityisessä päiväkoti Pilke Tähtiniityssä Laukaassa on kahdeksan lasta mahdollisesti altistunut koronavirukselle. Lisätiedot varhaiskasvatusjohtaja Maria Kankkio
 • 4.12.2021: Kirkonkylän päiväkodissa koronavirukselle mahdollisesti altistuneitaTerveydenhuollon viranomaiset ovat julkaisupäivänä yhteydessä asianosaisiin. Lisätiedot varhaiskasvatusjohtaja Maria Kankkio
 • 29.11.2021: Yksityisessä päiväkoti Laulupuussa on tapahtunut mahdollisia altistumisia koronavirukselle.  Asianosaisia on tiedotettu ja viralliseen karanteeniin määrätyt henkilöt on tavoitettu.Altistumispäiviä ovat tilannekohtaisesti olleet 23.11., 24.11. ja 25.11.
 • 29.11.2021: Laukaan vapaa-aikatoimi, Peurungassa kokoontuvissa vesijumpparyhmissä sekä ti 23.11. kokoontuvassa Sydän-Laukaan koulun kuntosaliryhmässä mahdollinen koronavirusaltistuminen. Ryhmässä tapahtuneet mahdolliset altistumiset eivät aiheuta karanteeneja, mutta oireita on seurattava, ja jos niitä ilmenee, on hakeuduttava testiin, vaikka olisi 2 tai 3 rokotetta. Ryhmiin osallistuneet henkilöt on on kontaktoitu ja heille on annettu terveydenhuollon viranomaisten ohjeet. Lisätietoja erityisryhmien liikunnanohjaaja Satu Rautiainen, p. 040 764 1896, etunimi.sukunimi@laukaa.fi           
 • 25.11.2021: Laulupuun päiväkodissa 18 lasta on mahdollisesti altistunut koronavirukselle. Altistumispäivä on ollut 18.11.21. Asianosaisia on tiedotettu asiasta. Päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti.
 • 25.11.2021: Leppäveden kouluissa kahdeksan oppilasta on altistunut koronavirukselle tiistaina 16.11. ja keskiviikkona 17.11.2021. Terveydenhuollon viranomaiset ovat olleet yhteydessä asianosaisiin, joita asia koskee. Koulun toiminta jatkuu normaalisti. Leppäveden päiväkodin yhteystiedot
 • 22.11.2021: Leppäveden päiväkodissa korona-altistuminen, altistuneita 7 lasta ja viisi työntekijää, altistumispäivä 17.11. Lisätietoja: : Minna Ahonen, Leppäveden päiväkodin johtaja, p. 040 571 1026, Leppäveden päiväkodin yhteystiedot
 • 21.11.2021: Satavuon päiväkodissa korona-altistuminen, varotoimenpiteenä 28 lasta asetettu karanteeniin.  Lisätietoja antavat päiväkodin johtaja Anu Niemi, p. 040 843 6445 ja varhaiskasvatuksen johtaja Maria Kankkio, p. 040 504 2139, etunimi.sukunimi@laukaa.fi
 • 18.11.2021: Kirkonkylän koulun yhden luokassa mahdollinen koronavirusaltistuminen. Karanteeniin määrätyille oppilaille järjestetty etäopetus. Laukaan kirkonkylän koulun yhteystiedot
 • 16.11.2021: Kirkonkylän koulun kolmessa opetusryhgmässä mahdollisia korona-altistumisia 9.11. Tieto varmistui sunnuntaina 14.11. Lisätietoja antaa Kirkonkylän koulun rehtori Marko Samula
 • 16.11.2021: Kirkonkylän päiväkodin yhdessä ryhmässä mahdollinen korona-altistuminen. Jäljittäjä kontaktoi perheet. Lisätietoja antaa Kirkonkylän päiväkodin johtaja Sami Syrjämäki
 • 15.11.2021: Laukaan kirkonkylän koulussa korona-altistus. Kahdessa luokassa on oppilaita mahdollisesti altistunut koronavirukselle. Laukaan kirkonkylän koulun yhteystiedot
 • 12.11.2021: Laukaan kirkonkylän koulussa korona-altistus. Yhdess luokassa on oppilaita mahdollisesti altistunut koronavirukselle. Laukaan kirkonkylän koulun yhteystiedot
 • 8.11.2021: Laukaan kirkonkylän koulussa korona-altistus. Muutama oppilas on mahdollisesti altistunut koronavirukselle. Laukaan kirkonkylän koulun yhteystiedot
 • 7.11.2021: Laukaan kirkonkylän koulussa korona-altistus. Yhdessä luokassa on oppilaita mahdollisesti altistunut koronavirukselle. Laukaan kirkonkylän koulun yhteystiedot
 • 5.11.2021: Laukaan kirkonkylän koulussa korona-altistus. Yhdessä luokassa on oppilaita mahdollisesti altistunut koronavirukselle. Laukaan kirkonkylän koulun yhteystiedot
 • 29.10.2021: Vihtavuoren koulussa mahdollisia korona-altistumisia. Jäljittäjät ovat asettaneet henkilöitä karanteeniin.  Vihtavuoren koulun yhteystiedot
 • 6.10.2021: Lievestuoreella yksityisessä päiväkodissa koronatartunta. Jäljittäjä kontaktoi perheet. Lisätietoja varhaiskasvatusjohtajalta, varhaiskasvatuksen hallinnon yhteystiedot
 • 4. – 15.10.2021: Vihtavuoren koulussa mahdollisia korona-altistumisia. Oppilaiden huoltajiin on oltu yhteydessä ja terveydenhuollon viranomaiset antavat heille lisäohjeet.  Vihtavuoren koulun yhteystiedot
 • 12.10.2021: Laukaan kirkonkylän koulussa korona-altistus. Oppilaita asetettu karanteeniin 12.10.-18.10. Karanteenin kesto on 7 vuorokautta. Laukaan kirkonkylän koulun yhteystiedot
 • 11.10.2021: Kuhaniemen koulussa korona-altistus. Koulun lasten vanhemmille lähetetty toimintaohjeet ja kehotettu viemään lapsi koronatestiin, jos oireita ilmaantuu. Kuhaniemen koulun yhteystiedot
 • 6. – 8.10.2021: Vihtavuoren koulussa mahdollisia korona-altistumisia. Altistumiset eivät johtaneet muiden oppilaiden tai henkilökunnan karanteeneihin. Vihtavuoren koulun yhteystiedot
 • 7.10.2021: Laukaan kirkonkylän koulussa altistuksia koronavirukselle. Mahdolliset altistuneet on kontaktoitu koulusta ja terveydenhuollon viranomaiset ovat yhteydessä altistuneiden oppilaiden huoltajiin. Laukaan kirkonkylän koulun yhteystiedot
 • 6.10.2021: Lievestuoreella yksityisessä päiväkodissa on  altistunut 13 lasta ja 3 aikuista. Jäljittäjä kontaktoi perheet huomisen päivän aikana. Lisätiedot: Maria Kankkio, varhaiskasvatuksen johtaja, p. 040 504 2139, etunimi.sukunimi (at) laukaa.fi
 • 1.10.2021: päiväkoti Hulinassa Lievestuoreella altistui 8 lasta ja 2 työntekijää koronavirukselle. Asianosaisia on tiedotettu asiasta ja he odottavat tartunnanjäljittäjien yhteydenottoa. Muutoin päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti. Lisätiedot: Maria Kankkio, varhaiskasvatuksen johtaja, p. 040 504 2139, etunimi.sukunimi (at) laukaa.fi
 • 24–26.9.2021 Peurunka Long Slide -jääkiekkoturnaukseen osallistui kahdessa eri joukkueesta koronapositiivinen pelaaja. Tapahtumassa mahdollisesti altistuneita ja kylpylähotellissa ko. ajankohtana vierailleita henkilöitä kehotetaan tarkkailemaan mahdollisia oireita ja hakeutumaan herkästi koronatestiin.

Uusi koronavirus aiheuttaa äkillisen hengitystieinfektion. Taudinkuva voi vaihdella lähes oireettomasta taudista vakavaan tautiin. Oireet voivat myös vaihdella taudin edetessä. Jos epäilet koronavirustartuntaa, voit tehdä oireiden arvioinnin Omaolo-palvelussa  Palvelu ohjaa sinulle sopivat jatkotoimenpiteet.

 

Ohjeet koronavirukselta suojautumiseen ja oireiden hoitoon

Koronaviruksen tarttuminen ja virukselta suojautuminen – ohjeet THL:n verkkosivuilla

Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi näin: ohjeet Keski-Suomen sairaanhoitopiirin verkkosivuilla

Koronaviruksen oireet ja hoito THL:n verkkosivuilla

Suojaudu infektiolta – ohjeet käsienpesuun ja yskimiseen THL:n verkkosivuilla

Varaa aika koronanäytteenottoon Seututerveyskeskuksen koronapuhelimesta p. 014 269 8180.

Numero palvelee kaikissa koronaan liittyvissä asioissa arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15. Jätettyihin soittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana. Näytteenottoajan saa varattua myös sähköinen koronaoirearvion kautta osoitteessa: www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649

Saat näytteenoton yhteydessä kirjalliset ohjeet karanteenista, joita tulee noudattaa testituloksen saamiseen asti. Karanteeniohjeet löytyvät myös Seututk.fi-sivustolta.

Laukaan koronanäytteenotto, Kantolantie 12, 41340 Laukaa

 • Palvelee ajanvarauksella arkisin klo 8–15 ja viikonloppuisin klo 9–13.30 pääasiassa Laukaan, Konneveden ja Toivakan asukkaita.

Näytteenottopaikka sijaitse Laukaan terveysaseman sisäpihalla.

 • Seuraa opasteita, Kantolantieltä ajetaan mäki suoraan ylös ja mäen päällä käännytään vasemmalle, sisäpihan puolelle. Sateen sattuessa näytteet otetaan terveysaseman sisällä, tuulikaapissa.

Lue lisää Seututerveyskeskuksen sivuilta

Vähävaraisille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville kuntalaisille jaetaan kasvomaskeja maksutta. Maskeja annetaan pääsääntöisesti sosiaalitoimistossa 10 kappaletta kerrallaan ja Lievestuoreen yhteispalvelupisteessä 20 kappaletta kerrallaan.

Sosiaalitoimiston asiakaspalvelu

 • Arwidssonintie 15–17, Laukaa
 • arkisin klo 9–12

Lievestuoreen yhteispalvelupiste

 • Liepeentie 45
 • parillisten viikkojen tiistaisin klo 8–12.

Yleisötapahtumat ja yleiset kokoontumiset

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) antoi keskiviikkona 11.8. määräyksen kokoontumisrajoituksista ja turvavälien noudattamisesta yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa Laukaan kunnan alueella. Rajoitukset ovat voimassa 13.8.-9.9.2021.  Avin 25.8. määräyksellä turvavälimääräys kumottiin mutta kokoontumisrajoitukset jatkuvat 9.9. saakka.

Avin tiedote 11.8. kokoontumisrajoituksista ja turvaväleistä
Avin tiedote  24.8. turvavälimääräyksen kumoamisesta

Kokoontumisrajoitukset ylittävien tapahtumien järjestäminen sisä- ja ulkotiloissa on mahdollista, kun noudatetaan THL:n ja OKM:n turvallisuusohjeita.  Jos ohjeita ei pystytä noudattamaan, yleisten kokousten osallistujarajoitukset ovat sisätiloissa 10 henkilöä ja ulkotiloissa 50 henkilöä.

Laukaan kunnan koronatiedotteet

Turvallisuussuunnitelma yleisötapahtumista

Yleisötilaisuuksien järjestäjien tulee tehdä tilaisuudesta turvallisuussuunnitelma, jossa huomioidaan koronavirukselta suojautuminen ja riskeihin varautuminen, Avin viimeisimpiä ohjeita noudattaen. Suunnitelma tulee toimittaa Laukaan kunnan terveystarkastajalle osoitteella terveystarkastat (a) laukaa.fi, joka on kunnassa Avin määräystä valvova viranomainen (Jukka Lappalainen). Lataa suunnitelmapohja alta tai käytä omaa pohjaa.

Turvallisuussuunitelma tulee pitää yleisön nähtävillä henkilötietoja lukuun ottamatta.

 

Linkkejä:

Lisätietoja:

Laukaan kunnan koronatyöryhmän puheenjohtaja on Jukka Lappalainen, varapuheenjohtaja Jussi Silpola ja sihteereinä toimivat Heli Peltola ja Sanna Laitinen.

Jukka Lappalainen

ympäristötoimenjohtaja

0400 564 983

Laukaan Akro, Kantolantie 10a
41340, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Jussi Silpola

Sivistysjohtaja

0400 250 743

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Heli Peltola

Viestintäpäällikkö

040 620 3318

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Sanna Laitinen

Järjestelmäasiantuntija

040 056 5312

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Koronarokotukset Laukaassa

Lisätietoa koronarokotuksista.

Koronarokotukset

Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Jos epäilet koronavirustartuntaa, tee oirearvio Omalo-palvelussa.

Omaolo-palvelu