Koronatiedotus

Kasvomaski, kesähattu, aurinkolasit ja aurinkosuojavoide keltaisella taustalla.

Seuraa koronaepidemiatilannetta ja ajankohtaisia uutisia ja ohjeita Laukaan kunnan palveluista koronaepidemian aikana. Julkaisemme säännöllisesti myös uutisia Seututerveyskeskuksen koronarokotusten etemisestä sekä näillä verkkosivuilla että Laukaan kunnan Facebook-sivuilla www.facebook.com/Laukaankunta ja Twitterissä @laukaankunta.

Kunnanviraston aukioloajat ja kunnan palvelut koronapandemian aikana

Laukaan kunnanvirasto on avoinna ja puhelinvaihde palvelee ma – pe klo 9 – 13 numerossa 014 267 5000. Kunnanviraston ulko-ovet pidetään suljettuna .

  • Sovi asiointitapaamisista kunnan työntekijöiden kanssa etukäteen sähköpostilla tai puhelimitse. Niin varmistat, että henkilö, jonka haluat tavoittaa, on paikalla. Työntekijät tekevät mahdollisuuksien mukaan etätyötä.
  • Kunnan ulkoisia tilaisuuksia järjestetään koronatilanteen mukaan valtakunnalliset ja alueelliset ohjeet huomioiden.
  • Vierailijaryhmiä otetaan vastaan Laukaan kuntaan harkinnan mukaan, kun turvavälit ja muut koronaviruksen suojautumiskeinot on mahdollista varmistaa.
  • Luottamushenkilöt voivat osallistua luottamustoimielinten kokouksiin myös verkon välityksellä.

 

Kirjastoissa asiointi

Kirjastot ovat avoinna normaalisti, ja ohjeistavat asiakkaitaan turvallisesta asioinnista käsihygieniaa, maskisuositusta ja turvavälejä noudattaen.

Sosiaalitoimistossa asiointi

Suosittelemme asioimaan sosiaalitoimistossa puhelimitse aina kun mahdollista. Teemme sosiaalityötä myös  etäyhteyksin (puhelinpalaverit, Teams- ja Skype-yhteydet). Jos asioit sosiaalityössä toimistolla, niin tulethan paikan päälle vain terveenä, pese kädet huolellisesti ja käytä kasvomaskia (aikuiset ja yli 15 vuotiaat lapset). Voit käyttää joko omaa tai sosiaalityöstä  annettavaa kasvomaskia. Tämän hetkisen suosituksen mukaan kasvomaskia käyttävät niin  työntekijät kuin asiakkaatkin. Otathan yhteyttä sosiaalitoimistoon, jos tapaaminen mietityttää.

Lisätietoja aikuissosiaalityön palveluista ja aukioloajoista

Vanhus- ja vammaispalvelujen palveluasumisyksiköissä vieraileminen

Tule vierailulle vain täysin terveenä. Vierailulle tullessasi pese ensin kädet ja käytä kasvomaskia ja muita henkilökunnan suosittelemia suojaimia.

Vierailla voi toistaiseksi vain asiakkaan omassa huoneessa. Vierailijat eivät voi osallistua esim. ruokailutilanteisiin päiväsalissa. Vierailija voi kuitenkin avustaa asiakasta ruokailuissa asiakkaan omassa huoneessa, jolloin hoitajat tuovat ruuan asiakkaalle huoneeseen. Fyysistä kontaktia asiakkaaseen tulisi edelleen välttää. Mikäli asiakas ja vierailija haluavat lähteä ulkoilemaan toivomme, että käytätte suusuojia sekä suojahansikkaita ulkoilun ajan.

Saran ja Niemen asunnoilla suosittelemme kulkemaan takapihan ovien kautta asuntoihin, joihin se on mahdollista.

Vanhuspalvelujen asumispalvelut

Vammaispalvelujen asumispalvelut

Koko Suomea koskevista torjuntatoimien tasoista on luovuttu. Koronan torjunnassa painotetaan jatkossa alueellisia ja kuntakohtaisia rajoituksia ja suosituksia.

Julkisten tilojen käyttö

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Kunnan liikuntatilojen, kuntosalien ja muiden julkisten tilojen käyttöön ei ole voimassa olevia rajoituksia.

 

Yleisötapahtumat ja yleiset kokoontumiset

Laukaassa on Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) 11.8. antamat kokoontumisrajoitukset yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokoontumisiin ajalle 13.8. – 9.9.2021. Kokoontumisrajoitukset koskevat sisätiloissa yli 10 hengen ja ulkotiloissa yli 50 hengen yleisötapahtumia. Osallistujamääriä ylittäviä tilaisuuksia voidaan järjestää, kun noudatetaan OKM:n ja THL:n 31.5.2021 antamia ohjetta. Yleisötapahtumien ja yleisiä tiloja koskeva turvavälimääräys on purettu Avin 25.8. määräyksellä.

 

Maskinkäyttösuositus

Laukaan kunnan työpaikoilla voimassa maskinkäyttösuositus toistaiseksi, etätöitä tehdään, kun tehtävät niin sallivat.

 

Lue lisää koronarajoituksista

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri: alueella voimassa olevat suositukset ja rajoitukset

Valtioneuvoston Koronavirusepidemian aikaiset rajoitukset -sivulta löydät ajankohtaista tilannetietoa koronarajoituksista ja niiden purkamisesta.

Uusi koronavirus aiheuttaa äkillisen hengitystieinfektion. Taudinkuva voi vaihdella lähes oireettomasta taudista vakavaan tautiin. Oireet voivat myös vaihdella taudin edetessä. Jos epäilet koronavirustartuntaa, voit tehdä oireiden arvioinnin Omaolo-palvelussa  Palvelu ohjaa sinulle sopivat jatkotoimenpiteet.

 

Ohjeet koronavirukselta suojautumiseen ja oireiden hoitoon

Koronaviruksen tarttuminen ja virukselta suojautuminen – ohjeet THL:n verkkosivuilla

Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi näin: ohjeet Keski-Suomen sairaanhoitopiirin verkkosivuilla

Koronaviruksen oireet ja hoito THL:n verkkosivuilla

Suojaudu infektiolta – ohjeet käsienpesuun ja yskimiseen THL:n verkkosivuilla

Varaa aika koronanäytteenottoon Seututerveyskeskuksen koronapuhelimesta p. 014 269 8180.

Numero palvelee kaikissa koronaan liittyvissä asioissa arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15. Jätettyihin soittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana.

Näytteenottoajan saa varattua myös sähköinen koronaoirearvion kautta osoitteessa: www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649

Saat näytteenoton yhteydessä kirjalliset ohjeet karanteenista, joita tulee noudattaa testituloksen saamiseen asti. Karanteeniohjeet löytyvät myös Seututk.fi-sivustolta.

Laukaan koronanäytteenotto, Kantolantie 12, 41340 Laukaa

  • Palvelee ajanvarauksella arkisin klo 8–15 ja viikonloppuisin klo 9–13:30 pääasiassa Laukaan, Konneveden ja Toivakan asukkaita.

Näytteenottopaikka sijaitse Laukaan terveysaseman sisäpihalla.

  • Seuraa opasteita, Kantolantieltä ajetaan mäki suoraan ylös ja mäen päällä käännytään vasemmalle, sisäpihan puolelle. Sateen sattuessa näytteet otetaan terveysaseman sisällä, tuulikaapissa.

Lue lisää Seututerveyskeskuksen sivuilta

Vähävaraisille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville kuntalaisille jaetaan kasvomaskeja maksutta. Maskeja annetaan pääsääntöisesti sosiaalitoimistossa 10 kappaletta kerrallaan ja Lievestuoreen yhteispalvelupisteessä 20 kappaletta kerrallaan.

Sosiaalitoimiston asiakaspalvelu

  • Arwidssonintie 15–17, Laukaa
  • arkisin klo 9–12

Lievestuoreen yhteispalvelupiste

  • Liepeentie 45
  • parillisten viikkojen tiistaisin klo 8–12.

Yleisötapahtumat ja yleiset kokoontumiset

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) antoi keskiviikkona 11.8. määräyksen kokoontumisrajoituksista ja turvavälien noudattamisesta yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa Laukaan kunnan alueella. Rajoitukset ovat voimassa 13.8.-9.9.2021.  Avin 25.8. määräyksellä turvavälimääräys kumottiin mutta kokoontumisrajoitukset jatkuvat 9.9. saakka.

Avin tiedote 11.8. kokoontumisrajoituksista ja turvaväleistä
Avin tiedote  24.8. turvavälimääräyksen kumoamisesta

Kokoontumisrajoitukset ylittävien tapahtumien järjestäminen sisä- ja ulkotiloissa on mahdollista, kun noudatetaan THL:n ja OKM:n turvallisuusohjeita.  Jos ohjeita ei pystytä noudattamaan, yleisten kokousten osallistujarajoitukset ovat sisätiloissa 10 henkilöä ja ulkotiloissa 50 henkilöä.

Laukaan kunnan koronatiedotteet

Turvallisuussuunnitelma yleisötapahtumista

Yleisötilaisuuksien järjestäjien tulee tehdä tilaisuudesta turvallisuussuunnitelma, jossa huomioidaan koronavirukselta suojautuminen ja riskeihin varautuminen, Avin viimeisimpiä ohjeita noudattaen. Suunnitelma tulee toimittaa Laukaan kunnan terveystarkastajalle osoitteella terveystarkastat (a) laukaa.fi, joka on kunnassa Avin määräystä valvova viranomainen (Jukka Lappalainen). Lataa suunnitelmapohja alta tai käytä omaa pohjaa.

Turvallisuussuunitelma tulee pitää yleisön nähtävillä henkilötietoja lukuun ottamatta.

 

Linkkejä:

Lisätietoja:

Laukaan kunnan koronatyöryhmän puheenjohtaja on Jukka Lappalainen, varapuheenjohtaja Jussi Silpola ja sihteereinä toimivat Heli Peltola ja Sanna Laitinen.

Jukka Lappalainen

ympäristötoimenjohtaja

0400 564 983

Laukaan Akro, Kantolantie 10a
41340, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Jussi Silpola

Sivistysjohtaja

0400 250 743

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Heli Peltola

Viestintäpäällikkö

040 620 3318

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Sanna Laitinen

Järjestelmäasiantuntija

040 056 5312

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Koronarokotukset Laukaassa

Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Jos epäilet koronavirustartuntaa, tee oirearvio Omalo-palvelussa.

Omaolo-palvelu