Koronarokotus

Keski-Suomen Seututerveyskeskus vastaa Laukaan terveydenhuollosta ja koronavirusrokotuksista. Tiedotamme asukkaita koronarokotusten etenemisestä tällä verkkosivulla Seututerveyskeskuksen ohjeiden mukaisesti.

Koronarokotuksia saa sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta. Myös 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukseen voi varata ajan yleisen rokotusajanvarauksen kautta.

Koronarokotukset Seututerveyskeskuksessa

Tarkista viimeisin rokotusinfo aina Seututerveyskeskuksen koronarokotussivuilta.

Siirry seututk.fi -sivulle

Rokotustilanne Laukaassa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL raportoi koronarokotusten edistymisestä päivittäin: Koronarokotuskattavuutta THL:n palvelussa voit seurata aluettain ja ikäryhmittäin.

Rokotusvuorossa Seututerveyskeskuksessa

 • 1. ja 2. rokotus: kaikki yli 5-vuotiaat
 • 3. rokotus: kaikki yli 18-vuotiaat ja voimakkaasti immuunipuutteiset yli 12-vuotiaat (Alle 18-vuotiaille perusterveille lapsille ja nuorille ei anneta kolmansia rokotuksia, joten ethän turhaan varaa heille aikaa kolmanteen rokotukseen.)
 • 4. rokotus: voimakkaasti immuunipuutteiset yli 12-vuotiaat

Koronarokotuksia ilman ajanvarausta kaikille yli 5-vuotiaille

Lapsen rokottaminen edellyttää molempien huoltajien suostumusta rokotteen antamiseen. Suostumukset kysytään rokotukseen saavuttaessa. Suostumuksen voi ilmoittaa suullisesti tai ottamalla mukaan huoltajan suostumuslomakkeen, jonka voi tulostaa THL:n verkkosivuilta (Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle) ja täyttää valmiiksi rokotuksiin tultaessa. Kirjallinen lomake on pakollinen, jos esimerkiksi lapsen isovanhempi tai muu läheinen käyttää lasta rokotuksessa.

Ohjeita

Koronavirusrokote antaa suojan koronavirustautia ja sen vakavia tautimuotoja vastaan. Riittävän kattavilla rokotuksilla voidaan estää viruksen leviäminen väestön keskuudessa. Jotta paluu kohti normaalimpaa arkea olisi mahdollista, tavoitellaan koko Suomessa mahdollisimman laajaa rokotuskattavuutta. Siksi koronavirusrokotetta tarjotaan maksutta koko väestölle. Rokotukset ovat aina vapaaehtoisia.

Lisätietoja koronarokotteesta: thl.fi/koronarokote.

 

Kun olet rokotusvuorossa, voit varata rokotusajan sähköisesti osoitteesta OmaHyvis-palvelussa.

OmaHyviksessä Laukaan rokotuspisteellä on viisi rokotuspistettä, jotka ovat nimetty Laukaan koronarokotus 1, 2, 4, 5 ja 6. Jokaiselle rokotuspisteelle voi varata ajan ensimmäiseen, toiseen, kolmanteen tai neljänteen rokotteeseen.

Oma Hyvis -logo

Rokotusajanvaraus puhelimella seuraaville henkilöille:

Jos sinulla ei ole mobiili- tai pankkitunnuksia, etkä pysty varaamaan aikaa sähköisesti tai jos olet vaihtanut terveyskeskuspalvelusi Seututerveyskeskukseen eri kunnasta, voit varata rokotusajan soittamalla. Myös ne muutamat yli 70-vuotiaat, jotka eivät vielä ole saaneet rokotetta, voivat varata ajan soittamalla.

10-11-vuotiaiden rokotusaika varataan vanhempien toimesta vain puhelimitse  Muille ikäryhmille suositellaan ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta.

Tarkemmat tiedot ja puhelinnumero ajanvaraukseen osoitteessa seututk.fi.

 

THL suosittaa kolmatta rokoteannosta:

 • voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille
 • lyhyellä, alle 6 viikon annosvälillä rokotetuille
 • kaikille 18 vuotta täyttäneille
 • laitoksissa ja hoivakodeissa asuville
 • lääketieteellisille riskiryhmille 1 ja 2.
 • koronapotilaita hoitavalle terveydenhuollon henkilöstölle, ympärivuorokautisen hoivan henkilöstölle sekä muuta kiireellistä hoitoa antavalle sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle

60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta, rokotuksen voi ottaa myös myöhemmin.

Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmatta rokoteannosta voidaan tarjota 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta, rokotuksen voi ottaa myös myöhemmin..

Huom. kolmannen rokotusannoksen saa vain 18-vuotta täyttäneet ja voimakkaasti immuunipuutteiset yli 12-vuotiaat. Alle 18-vuotiaille perusterveille lapsille ja nuorille ei anneta kolmansia rokotuksia, joten ethän turhaan varaa heille aikaa kolmanteen rokotukseen.

THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Tehosteannoksena annetaan kokonainen annos Comirnatya tai Spikevaxia.

Voimakkaasti immuunipuutteisilla ihmisillä vakavan taudin riski on muuta väestöä suurempi. Neljäs rokoteannos pidentää suojan kestoa ja vahvistaa immuniteettia tilanteessa, jossa omikronvariantti leviää väestössä. Tutkimuksissa on nähty, että neljäs rokoteannos nostaa selkeästi neutraloivien vasta-aineiden määrää vaikeasti immuunipuutteisilla ihmisillä.

Rokotukset tapahtuvat ajanvarauksella

 • Laukaan koronarokotuspiste on muuttanut Laukaan terveysaseman tiloihin osoitteeseen Kantolantie 12, 41340 Laukaa. 1.4.2022 alkaen. Vanhan kunnanviraston rokotuspiste ja Lievestuoreen neuvolan rokotuspiste eivät ole enää toimiinnassa..

Ilman ajanvarausta rokotuspäivistä tiedotetaan Seututerveyskeskuksen koronarokotussivuilla.

Rokotus kestää noin 5 minuuttia ja sen jälkeen asiakkaan vointia seurataan vielä 15 minuuttia mahdollisten rokotuksesta aiheutuvien haittavaikutusten varalta.

Rokotuspisteillä on turvallista asioida. Muista nämä asiat rokotuspisteelle tullessasi:

 • Älä tule rokotukseen, mikäli sinulla on koronavirustautiin sopivia oireita. Tavallisia oireita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskipu, huonovointisuus, yleiskunnon lasku sekä melko tavallisena maku- ja hajuaistin heikkeneminen.
 • Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi esimerkiksi henkilökortilla.
 • Saavu rokotukseen ajoissa.
 • Käytä maskia.
 • Huolehdi käsihygieniasta.
 • Pidä vähintään kahden metrin etäisyys muihin.
 • Varaudu jäämään rokotuksen jälkeen seurantaan vähintään 15 minuutiksi.
 • Voit tulla rokotuspisteeseen autolla, pyörällä, kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä. Julkisissa kulkuvälineissä tulee muistaa maskien käyttö.

Jos olet sairastanut koronavirustaudin, suosittelemme viivästämään rokotteen ottamista niin, että aikaa on kulunut vähintään 3 kuukautta oireiden alusta tai tartunnan toteamisesta.

Koronarokote vaatii tehokkaan suojan aikaansaamiseksi toisen ja kolmannen rokoteannoksen.

 • vanhan postin edestä, osoite Laukaantie 13
 • Viertola-rakennuksen (puinen kaksikerroksinen rakennus) pihasta, osoite Saravedentien 3 sekä
 • Laukaan seurakuntatalon parkkialueelta osoitteessa Saravedentie 4.

Takapihan parkkipaikat on varattu henkilökunnalle. Etupihalla on invapysäköinti, muuten alue on pelastustietä.

 

Sähköisesti varatut ajat voi perua sähköisen järjestelmän kautta.

Puhelimitse varatun rokotusajan voi perua numerosta p. 014 269 0544 ma-ke klo 8-10. Tämä numero on tarkoitettu vain ajan peruutuksia varten.

Yleensä koronarokotustodistus on saatavilla Omakannasta viiden vuorokauden kuluessa rokotuksen antamisesta. Lisätietoja: Thl.fi.

Jos sinulla on kysyttävää omasta koronarokotustodistuksesta, voit jättää soittopyynnön numeroon 014 269 0540, ma-ke klo 8-11.

Palautetta koronarokotuksesta, ajanvarauksesta, sähköisestä palvelusta ja puhelinpalvelusta voit lähettää suoraan palveluntuottajalle Seututerveyskeskukselle heidän palautelomakkeellaan.