Omapalvelu

Omapalvelun käyttö päättyi Laukaan kunnassa 30.11.2022. Omapalvelu on käytettävissä Keski-Suomen hyvinvointialueella 3.1.2023 alkaen osoitteessa hyvaks.fi. Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa kunnan sosiaali- terveys ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Ajantasaiset tiedot palveluista sekä asiointikanavista löydät tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi.

ASIAKASTIEDOTE:

Omapalvelun käyttö päättyy Laukaan kunnassa 30.11.2022. Omapalvelu käytettävissä Keski-Suomen hyvinvointialueella 3.1.2023 alkaen osoitteessa hyvaks.fi

Valitsemalla Omapalvelussa asiointikanavaksi Omapalvelun, annat suostumuksen siihen, että päätös voidaan lähettää sähköisesti tiedoksi Omapalveluun. Sinulle voidaan lähettää myös kirjeitä ja mahdollisia lisäselvityspyyntöjä Omapalveluun. Omapalvelun kautta voit myös seurata hakemuksesi käsittelyn etenemistä. Jos et valitse asiointikanavaksi Omapalvelua tai et täytä tietoja, sinulle lähetetään päätös postitse.

Omapalveluun toimitetuista päätöksistä ja lisäselvityspyynnöistä voidaan lähettää automaattinen sähköposti- ja tekstiviestiheräte. Yhteystietojen ilmoittaminen ja päivittäminen Omapalveluun on välttämätöntä, jotta herätteiden lähettäminen onnistuu. Asiakas on vastuussa yhteystietojen oikeellisuudesta.

Omapalvelussa ei voi tehdä oikaisuvaatimuksia. Oikaisuvaatimus tehdään päätöksen mukana seuraavan oikaisuvaatimusohjeen mukaisesti.

Hakemuksen yhteydessä voit toimittaa tarvittavat liitteet sähköisesti joko pdf-, jpg- tai jpeg-muodossa. Liite voi siis olla myös kameralla otettu kuva asiakirjasta. Yhden liitteen maksimikoko on 2.0 Mt. Jos sinulta puuttuu jokin liitteeksi vaadittu todistus, niin voit lähettää liitteen jälkikäteen sähköisesti tai postin välityksellä. Huomioi kuitenkin, että puuttuvat liitteet hidastuttavat asian käsittelyä.

Sähköisillä hakemuksilla on ohjepainikkeita (kysymysmerkki-kuva), joita klikkaamalla saat asiakohtaisia täyttöohjeita. Oranssi nuoli tarkoittaa pakollista tietoa. Hakemuksia ei voi lähettää, ellei kaikkia pakollisia kenttiä ole täytetty.

Omapalvelun käyttö vaatii verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmenteen käyttöä.

Palvelu toimii seuraavilla selaimilla: Internet Explorer 11, Firefox 3.5 tai uudempi, Safari ja Chrome (uusimmat versiot), Opera 10.5 tai uudempi.

Omapalvelu mahdollistaa tietyin edellytyksin toisen puolesta asioinnin. Puolesta asiointi edellyttää aina valtakirjan tai sitoumuksen toimittamista vammaispalveluihin tai sosiaalitoimeen, jonka lisäksi oikeus hoitaa puolesta asiointia tarkistetaan.

Puolesta-asiointisopimus-Laukaa

Jos käytät palvelua julkisessa tilassa olevalta koneelta, täytyy palvelusta ulos kirjautumisen jälkeen tyhjentää selaimen välimuisti ja sivuhistoria sekä sulkea selain. Lisäksi tulee poistaa mahdolliset tietokoneen kovalevylle tallennetut liitetiedostot.

Palvelussa saattaa olla käyttökatkoja huoltotoimenpiteiden vuoksi. Käyttökatkoista ilmoitetaan Omapalvelun etusivulla.