Sosiaalipäivystys

Virka-aikaisen sosiaalipäivystyksen palvelut on tarkoitettu kaikenikäisille asiakasryhmille, jotka tarvitsevat kiireellistä hoivaa, turvaa ja apua erilaisissa kriisi- ja sosiaalisissa hätätilanteissa virka-aikana Laukaassa. Sosiaalinen hätätilanne on luonteeltaan välittömiä toimenpiteitä vaativaa työtä. Sosiaalipäivystys toimii yhteistyössä poliisin, terveydenhuollon päivystyksen, pelastustoimen ja hätäkeskuksen kanssa sekä tarpeen mukaan myös muiden toimijoiden kanssa (SHL 29 §).

Sosiaalipäivystyksen tehtäviä ovat mm.
  • äkilliset ja odottamattomat kriisitilanteet
  • lähisuhdeväkivaltatilanteet
  • lapsi on päihtyneen seurassa tai hoidossa tai jää ilman asianmukaista hoitoa
  • alaikäinen päihtyneenä tai rikoksentekijänä
  • vanhusten / vammaisten kotona pärjäämisen arviointi akuutissa tilanteessa
  • akuutit sosiaalihuoltolain mukaiset tuen tarpeet (SHL 11 §)
  • muut sosiaalisen hädän tilanteet
Virka-aikainen sosiaalipäivystys

Laukaan virka-aikainen sosiaalipäivystys on arkisin maanantaista perjantaihin klo 8.00 – 16.00 puhelinnumerossa 0400 238 240 tai 112.

Virka-ajan ulkopuolinen sosiaalipäivystys

Virka-ajan ulkopuolinen päivystys on arkisin klo 16.00 – 08.00 ja viikonloppuisin perjantaista klo 16.00 maanantaihin klo 08.00.

Keski-Suomen sosiaalipäivystys vastaa virka-ajan ulkopuolisesta sosiaalipäivystyksestä Hankasalmen, Joutsan, Jyväskylän, Jämsän, Keuruun, Konneveden, Kuhmoisten, Laukaan, Luhangan, Multian, Muuramen, Petäjäveden, Toivakan, Uuraisten ja Äänekosken alueella.

Soiaalipäivystykseen asiakasnumero on puh. 014 266 0149

Numeroon ei vastata virka-aikana klo 8 – 16, muutoin asiakkaat voivat soittaa siihen suoraan. Muina aikoina tai mikäli sosiaalipäivystäjä ei pysty vastaamaan puheluun, päivystyksen tavoittaa edelleen yleisen hätänumeron 112 kautta. Yhteyttä voi ottaa kuka tahansa tarvitessaan itse apua tai huomatessaan toisen välittömän avun tarpeen.
Sosiaalipäivystyksen palvelut ovat asiakkaalle maksuttomia.

Kriisikeskus Mobilesta voit hakea apua elämän äkillisiin kriisitilanteisiin 24 h/vrk.