Laukaa 430 vuotta -juhlavuosi

Laukaassa vietetään 430-vuotisjuhlia tänä vuonna 2023. Laukaan pitäjä, Wanha Laukaa perustettiin vuonna 1593.* Juhlavuotta vietämme yhdessä tehden ja toisistamme välittäen. Juhlavuotta nostamme esiin erilaisissa tapahtumissa vuoden varrella. Juhlavuoden tapahtuma voi olla mitä vain kylätapahtumasta isoihin festivaalehin!

Lähetä oma videklippisi juhlavuoden videolle!

Tapahtumajärjestäjä ota sinäkin käyttöön Laukaa 430 vuotta -tunnus tapahtumasi mainontaan! Juhlatunnusta voi käyttää hyvin monenlaisissa tapahtumissa ja samalla iloita Laukaan syvälle kasvaneista juurista ja elävästä nykyhetkestä. Lue lisää ja lataa Laukaa 430 –tunnus käyttöösi. myös tapahtumasi Laukaan tapahtumakalenteriin.

Tule mukaan Laukaa 430 -juhlavideolle

Lähetä oma videoklippisi Laukaa 430 -vuoden juhlavideolle

Juhlimme Laukaa 430-vuotta kokoamalla videon Laukaasta ja sen ihmisistä. Tule sinäkin mukaan ja lähetä tarjolle oma lyhyt 5-15 sekunnin videoklippisi 30.7. mennessä! Video voi olla kesän ajan tapahtumasta, perheestä tai ystäväporukasta rakkaan asian äärellä tai ihmisistä heidän lempipaikoissaan tai harrastustensa parissa Laukaassa.

Lue lisää videoklippien kuvaamisesta ja ohjeet lähettämiseen ohesta.

Kuvaa 5 – 10 sekunnin videklippi tai pari kännykällä tai muulla luontevasti käsillä olevalla laitteella sinulle rakkaassa paikassa, harrastuksen parista, tapahtumassa tai sinulle tärkeiden ihmisten kanssa kesän 2023 aikana ja lähetä se meille heti, kuitenkin viimeistään 31.7. mennessä. Varmista kaikilta kuvattavilta, että he antavat luvan kuvaukseen ja videon julkaisuun Laukaan juhlavideolla ja Laukaan kunnan viestintäkanavissa.

Vaakaa sen olla pitää! Pidä kamera siis kuvatessasi vaaka-asennossa. Vaakavideoilla on paremmat mahdollisuudet päästä juhlavideolle kuin pystyvideoilla. Vaakaan kuvatusta videosta pystyy editoimaan sekä videon vaakanäytöille että pystyvideon somejakoihin Instagram-kelana tai Tik tokissa.

Onko sinulla dronekuvaa? Kaipaamme dronevideokuvapätkiä vaikkapa Saraakallioista, Laukaan kirkosta ja Laukaan satamasta tai Lievestuoreen Haarlan rannasta sekä Hyyppäänvuorelta, Hitonhaudalta, Kuusaankoskesta tai vaikkapa Vuonteen sillasta tai Hartikan lähettyvillä Tarvaalassa olevalta sillalta. Tai ehkä dronekuvaa jostakin muualta Laukaan upeista kohteista?

Lähettäessäsi videon luovutat oikeudet videomateriaalin editoimiseen ja käyttöön Laukaan kunnalle eli Helille ja hänen viestintätiimilleen. Mutta ei hätää! Esitämme aina lähettämäsi materiaalin lähettäjälle edullisessa valossa ja pyrimme somepäivitysten yhteydessä myös mainitsemaan henkilöt tai sometilit, joilta materiaali on saatu.

Lähetä videoklippisi heti tai viimeistään 31.7. mennessä osoitteeseen viestinta (at) laukaa.fi käyttämäsi pilvipalvelun kuten Google Driven tai esimerkiksi maksuttoman Wetransfer -tiedostonjakelupalvelun kautta: https://wetransfer.com (Et tarvitse rekisteröityä, kun valitset ”I just want to send files”)

Muista mainita lähettäjän nimi ja yhteystiedot sekä lyhyesti tiedot kuvattavasta tilanteesta sekä henkilöistä lähetyksen yhteydessä. Sitten työhön käy videokuvaaja-editoija Mikko, joka säveltää videolle musiikin ja koostaa videosta meidän kaikkien käyttöön Youtubessa ja somekanavissa jaettavan version.

Videon tuottaa laukaalainen muusikko-tapahtumatuottaja-videokuvaaja Onnellisen Studion (yrityksen Facebook-sivut) Mikko Virtanen Lievestuoreelta. Videosta tuotetaan vaakanäytöille ja Youtubessa/Facebookissa  näytettävä versio sekä pystyvideo sosiaalisen median kanaviin Instagram Reels ja Tik Tok somejakoja varten.

Juhlavideon materiaalin keruun aloitamme juhlavuoden käynnistävästä Laulaen läpi Laukaan – lauluviestististä 27.5. Videosta julkistus tapahtuu 12.8.2023 Keski-Suomen maanpuolustusjuhlassa, jonka jälkeen video on saatavilla Laukaan kunnan Youtube-kanavalta, Facebook-tililtä sekä Instagramista ja Tik Tokista.

Videota saa jakaa mielin määrin!

 

 

Juhlavuoden tapahtumia

Alla on muutamia Laukaa 430 – juhlavuoden päätapahtumia. Muut juhlavuoden tapahtumat löydät Laukaan tapahtumakalenterista.

Laulaen läpi Laukaan – lauluviesti 27.5.2023

Tapahtuma Laukaan tapahtumakalenterissa

Sararanta raikuu – kesänavaus 10.6.2023

Tapahtuman verkkosivu

Keski-Suomen maanpuolustusjuhla 12.8.2023

Tapahtuman verkkosivu

Laukaan seurakunta 430 vuotta -juhlaviikko 1. – 8.10.2023 ja piispanmessu

Lue lisää Laukaan seurakunnan tapahtumakalenterista

Juhlavuoden muut tapahtumat

Selaa juhlavuoden tapahtumia ja lisää oma tapahtumasi Laukaan tapahtumakalenteriin.

Kalenteriin

Lisätietoja

Heli Peltola

Viestintäpäällikkö

040 620 3318

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Antti-Pekka Hokkanen

Hallintojohtaja

040 195 6559

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi


*Laukaan seurakunta perustettiin vuonna 1593, jolloin seurakunta itsenäistyi Rautalammin pitäjästä. Siihen mennessä oli valmistunut myös Laukaan ensimmäinen kirkko Tarvaalan Kirkkoniemeen. Tuolloin ei tunnettu kunnallishallintoa vaan seurakunnat huolehtivat kasvatuksen, opetuksen ja sosiaalihuollon tehtävistä ja huolehtivat alueensa hallinnosta. Kunnallishallinto perustettiin paljon myöhemmin 1800-luvulla.

Laukaa 430-vuoden tunnus

Käytä tapahtumissa juhlavuoden tunnusta.

Lue lisää