Logo ja vaakuna

Laukaan kunnan vaakuna

Kaikilla kunnilla ja kaupungeilla on käytössään heraldinen tunnus eli vaakuna. Laukaan kunnan vaakunaa käytetään valtuuston ja muissa virallisissa yhteyksissä.

Kuvaus: Hopeakentässä punainen sydän, josta kasvaa kolmihaarainen vihreä havunoksa.

Tunnus kuvaa kunnan sijaintia metsien keskellä, kolmen vesireitin sydämessä. Saarijärven, Viitasaaren ja Rautalammin vesireitit  yhtyvät Laukaan Saraavedessä. Havunoksan yhdeksän haaraa kuvaavat Wanhan Laukaan entisiä osia ja nykyistä Laukaata. Vuonna 1593 perustettu Wanha Laukaa oli pintalaltaan suuri emäpitäjä, johon kuuluivat aikoinaan Jyväskylän, Suolahden ja Äänekosken kaupungit sekä Jyväskylän maalaiskunta ja Sumiaisten kunta. Myös Hankasalmen, Toivakan ja Uuraisten kuntien alueista osa on entistä Laukaata.

Vaakunan on suunnitellut heraldikko Olof Eriksson v. 1955.


Laukaan kunnan logo

Laukaan logona on käytetty hirvilogoa vuodesta 2014. Alkuperäisen hirvilogon on suunnitellut Mikko Lemmetti ja hirvilogo voitti kaikille avoimen suunnittelukilpailun. Vuonna 2016 Laukaan kunnan visuaalisen ilmeen uudistuksen yhteydessä hirvilogoa muutettiin nykyiseen asuun ja sen suunnitteli Kamua Oy.

Laukaa-logoa käytetään kaikissa kunnan markkinointi- ja viestintämateriaaleissa. Laukaa-logoa käytetään myös Laukaan yhteistyökumppaneiden viestinnässä. Logoa käytetään ensisijaisesti sinisävyisenä ja tummilla väripohjilla valkoisena, harmaapohjaista versiota vain silloin, kun julkaisu on mustavalkoinen. Jos tarvitset painokelpoisen tunnuksen yhteistyöhankkeen markkinointimateriaaleihin, lähetä sähköpostia: viestinta @ laukaa.fi.

Laukaan tytäryhtiöillä, Laukaan kehitysyhtiö, Laukaan vesihuolto ja Laukaan vuokrakodit, on omat tunnistettavat versiot Laukaan hirvilogosta. Myös Laukaan lasten ja nuorten hyvinvointi- ja perhekeskuksella sekä Laukaan kansalaisopistolla on oma logo. Laukaan vapaa-aikatoimi käyttää viestinnässä omaa Vatti-logoa ja -maskottia.
Laukaan kirjasto viestii Laukaan visuaalisen ilmeen lisäksi myös Keski-kirjastojen visuaalisella ilmeellä.

Laukaan logo.

I love Laukaa-tunnus

I love Laukaa -tunnusta käytetään muun muassa erilaisten tapahtumien yhteydessä ja joissakin markkinointimateriaaleissa. I Love Laukaa on kuntalaisten oma merkki ja kenen tahansa käytettävissä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Tarvitsetko logon tai vaakunan käyttöösi?

Laukaan kunnan logon ja tarkoitukseen soveltuvimman version siitä saat yhteistyökumppanina käyttöösi ottamalla yhteyttä Laukaan kunnan viestintään, viestinta @ laukaa.fi. Kaupallisiin tarkoituksiin tulee käyttää pääsääntöisesti Laukaan logoa, ei vaakunaa.

Laukaan vaakunan käyttämiseen voidaan antaa hakemuksesta lupa yksityiselle henkilölle tai yhdistykselle kotiseutua osoittavana osakuviona lipussa, viirissä, jäsenmerkissä tms. sekä perustellusta syystä elinkeinotoimintaan.

Luvan tarvitset myös, jos haluat jakaa tai myydä vaakunalla merkittyjä tavaroita ja käyttää vaakunaa ilmoituksessa, julisteessa, kilvessä jne.

Viranhaltijapäätöksellä luvan vaakunan käyttöön myöntää Kristiina Itäranta, etunimi.sukunimi @ laukaa.fi tai viestinta@laukaa.fi. Kerro, missä tarkoituksessa ja minkälaisessa tuotteessa vaakunaa on tarkoitus käyttää.

Lisätietoja

Heli Peltola

Viestintäpäällikkö

040 620 3318

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Kristiina Itäranta

Hallinnon suunnittelija

040 635 1620

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi