Olet täällä

Hankintaesitys, lahjoitukset

Kirjaston työntekijä hyllyttää kirjoja.
TÄMÄN KIRJAN HALUAISIN LUKEA!

Tähän asiaan haluaisin perehtyä! Puuttuuko jotain kokoelmastamme?

Kuulemme mielellään ehdotuksia kirjastoon hankittavista aineistoista.
Hankintaehdotuksia voit esittää kirjastoissa ja verkossa Keski-kirjastojen lomakkeen kautta. Hankintaa tehdään kokoelmien kehittämislinjausten perusteella. 

Laukaan kirjastojen kokoelmien kehittämislinjaukset

 

Kirjastolain (1492/2016) mukaisesti Laukaan kirjasto ylläpitää monipuolista ja uudistuvaa kokoelmaa.

​​​​Kirjasto ottaa asiakkailta vastaan hankintaehdotuksia ja palautetta, aistii aineistotarpeita ja seuraa aineistotarjontaa, kokoelman käyttöä ja kehittää näiden mukaan kokoelmaansa.

Kokoelmaa kehitetään yhtenä kokonaisuutena. Aineisto liikkuu siihen toimipisteeseen, missä sille on käyttöä.

Kirjasto on osa Keski-kirjastoja ja koko maailman kirjastoverkkoa. Kokoelmaa kehitettäessä huomioidaan etenkin muiden Keski-kirjastojen ja maakunnan korkeakoulukirjastojen sekä kansallisen Varastokirjaston ja Internetin aineistotarjonta. Kirjaa, lehteä tai muuta dokumenttia tai objektia ei hankita välttämättä kokoelmaan tai säilytetä siinä, jos sen saatavuus on muuten riittävästi varmistettu.

Kirjasto saa verkkokirjat ja -lehdet käyttöönsä Keski-kirjaston kautta. Laukaan kirjasto osallistuu aktiivisesti Keski-kirjaston verkkoaineistokokoelman kehittämiseen.

Kirjasto hankkii kokoelmaansa Laukaata käsittelevää ja laukaalaisten tuottamaa aineistoa (kotiseutukokoelma).

Kirjasto ottaa harkiten vastaan lahjoituksia, jos ne sopivat edellä mainittuihin linjauksiin.

Haluatko lahjoittaa kirjoja kirjastoon?

Hyväkuntoisia kirjoja otetaan vastaan, jos lahjoitus on kirjaston kokoelmien kehittämislinjausten mukainen. Lahjoituksen vastaanottamisesta päättää kirjasto. Jos haluat lahjoittaa kirjoja tai muuta aineistoa kirjastolle, ota ensin yhteys meihin ennen kuin tuot aineiston kirjastoon. Kirjalistasta tai esimerkiksi kirjan selkämyksistä otetusta kuvasta on suuresti apua, kun mietimme, otammeko lahjoituksen vastaan.  Kaikissa kirjastoissa on vaihtotori, johon voit jättää pienimuotoisesti hyväkuntoisia kirjojasi ja lehtiäsi.   

Keski-kirjastojen yhteinen verkkokirjasto

Verkkokirjasto – Hae, uusi, varaa