Olet täällä

Matkailu - Visitlaukaa.fi

Ilmakuva Laukaan satamasta
Laukaa on tapahtumista, vauhdikkaista elämyksistä, kulttuurista ja upeista luontokohteista tunnettu 19 000 asukkaan kunta. Visitlaukaa.fi -matkailun verkkosivuilta löydät vinkkejä vapaa-aikaan, tunnelmalliset ruoka- ja juhlapaikat, majoituskohteet ja tapahtumat.

Visitlaukaa.fi -verkkosivuilta löydät iloista tekemistä ikimuistoiseen lomaan ja vapaa-ajan viettoon Laukaassa sekä Laukaan ruoka- ja juhlapaikat, hotellit, mökkimajoituskohteet ja muuta tekemistä sekä Laukaan sähköisen tapahtumakalenterin.

Kaikki lomaasi Visitlaukaa.fi -matkailusivuilta

 

Laukaan tunnetuimpia matkailukohteita ovat Peurungan monipuolinen hyvinvointialue. Siellä toimivat Kylpylähotelli Peurunka ja Hilarius-Hiiren kyläLaukaan Peurunkagolf. Alueelta löydät myös runsaasti muita elämys- ja liikunta-alan palveluja frisbeegolfradasta, jäähalliin ja läskipyöräilystä hiihtoon ja luontopolkuun. Varjolan tila kuohuvan Kuusaankosken rannalla sekä Tupaswillan perinnekylä tunnetaan ikimuistoisista elämyksistään ja juhla- ja tapahtumapaikkoina.

Perheiden ehdottomia vierailukohteita ovat myös Nokkakiven Huvipuisto ja Tarhalehdon eläinpiha Lievestuoreella. Taiteesta ja kulttuurista nautit Taidekeskus Järvilinnan ja Galleria Saran vaihtuvissa näyttelyissä ja tapahtumissa. Matkamuistoksi tai lahjaksi kannattaa tietenkin hankkia paikallisten kädentaitajien ja taitelijoiden tuotteita vaikkapa Järvilinnan taide- ja matkamuistomyymälästä, Galleria Saran Kädenjälki-käsityömyymälästä tai Puustellin työkylän puodista. Teatterielämyksiä koet Kanavateatterissa ympäri vuoden sekä Laukaan teatterissa.

Tapahtumista tunnettu Laukaa

 

Laukaan sähköisestä tapahtumakalenterista löydät monenlaisia menoja konserteista näyttelyihin ja kylätapahtumiin sekä festareihin. Peurunka on monien tapahtumien keskus talviuinnin EM-kilpailuista 2019 Ski Jyväskylä Marathoniin ja saunanlämmityksen MM-kilpailuihin. Peurunka Areenalla kohtaat Suomen ykkösartistit ja Peurunkajärven rannassa viihtyvät tuhannet raskaan rockin ystävät eri puolilta Pohjoismaita ja maailmaa John Smith Rock Festivalilla heinäkuussa. 

Ympäri vuoden ihmisiä Laukaassa liikuttavat monet urheilutapahtumat, joista suurin on Neste rallin Laukaan erikoiskokeet ja Laukaa Areena. Kesäisten tapahtumien viihtyisä keskus on Laukaan satama, jossa järjestetään mm. Satama Cruising, Strongestman of Laukaa -voimamieskilpailu sekä kotimaan huippuartistit lavalle tuova Satama Festival. Lievestuoreen moottorirata-alue soveltuu monenlaisiin tapahtumiin Ruuhimäki Circuitin karting-kilpailuista Keski-Suomen Tractor Pulling ry.:n traktorivedon SM-kilpailuihin ja rullahiihtokilpailuista Neste Rallin erikoiskokeisiin.

Löydä menvinkit Laukaan tapahtumakalenterista tai julkaise oma tapahtumailmoitus.

Hyyppäänvuori, Saraakalliot ja Hitonhauta suosituimmat luontokohteet

 

Laukaan tunnetuimpia luontokohteita ovat Keski-Suomen Koliksi kutsuttu Hyyppäänvuori luolastoineen ja henkeäsalpaavine järvimaisemineen, mystinen Hitonhaudan rotkolaakso sekä Saraakallion kalliomaalaukset. Laukaasta löydät myös kymmeniä kilometrejä maastoltaan ja maisemiltaan vaihtelevia hiihtolatuja ja retkeilyreittejä, joiden varrella on yli 30 taukopaikkaa tulistelupaikkoineen, kotineen ja laavuineen. Valaistua latua pitkin hiihdät myös pimeän talven aikaan koko matkan Jyväskylästä Laukaan kirkonkylälle ja ainaa Kuusaan koskelle Varjolan tilalle saakka. 

Nautiskele, majoitu ja juhli Laukaassa

 

Visitlaukaa.fi-palvelusta löydät myös Laukaan hotellit, mökit ja muut majoituskohteet. Yövy mökissä järven rannalla, ylellisessä huvilassa, bed and breakfast -majoituksessa, Kylpylähotelli Peurungassa, Varjolan tilalla tai perhehotelli VuolakkeessaTutustu myös Laukaan yritysten tarjoamiin juhla- ja kokouspalveluihin sekä herkullisten hetkien ravintoloihin ja kahviloihin Visitlaukaa.fi-sivuilla.

 

Visit Laukaan -verkkokaupasta palvelut ja lahjakortit

 

Visit Laukaa -verkkokaupasta voit hankkia etuja ja palveluja itselle tai lahjaksi. Tutustu yritysten tarjoamiin etuihin.

Laukaan matkailukohteista löydät tietoa ja saat opastusta myös seudullisesta Visit Jyväskylä –matkailupalveluista, www.visitjyvaskyla.fi sekä Jyväskylän matkailuneuvonnasta.