Olet täällä

Ulkoilureitit

metsoreitti_latu.jpg
Talvisin hiihtolatuja Laukaassa on tarjolla lähes 250 kilometriä, jos ilmojen haltija myöntää kunnollisen talven lumen. Lähes kaikki kunnan ylläpitämät hiihtoladut ovat maastollisesti hyvin vaihtelevia. Käytetyin hiihtoreitti on Metsoreitti Ampujien majan ja Peurungan välillä. Ulkoilureitit palvelevat kesäisin lenkkeilijöitä ja latureitit palvelevat kesäisin myös luonnossa tapahtuvaa patikointia. Reittien varrella oleville levähdyspaikkojen laavuille ja kodille voi tehdä kesäisin vaikka perheen/ystävien kanssa pienimuotoisen elämysretken ja nauttia luonnosta.

LATUINFOON pääset tästä.

Laukaan karttapalvelun Laukaan ulkoilureitit ja Laukaan ulkoliikuntapaikat -teemakartat auttavat sinua retkien suunnittelussa ja retkikohteisiin tutustumisessa.

Jyväskylän seudun ulkoilupalvelut opas on ilmestynyt marraskuussa 2011.

Opasta on ostettavissa Vattitoimistosta (Laukaantie 14) ja kaikista Laukaan kirjastoista hintaan 5 €.

Esimerkiksi Mustanvuoren ladut Lievestuoreella ovat käytössä heti ensilumelta aina jopa vappuun saakka, siellä voi hiihtää niin perinteisellä kuin vapaalla tyylillä. Latujen varsilta löytyy myös levähdyspaikkoja, joilla voi vaikka nauttia eväistä tai muuten vain hengähtää. Myös jääladut ovat olleet suosiossa kevällä, auringon hymyillessä!

Laavuja löytyy eri paikoista yhteensä 15. Lisäksi ulkoliikkujien käytössä on 13 kotaa.

Valaistuja löytyy Laukaan kirkonkylän ja Kataanmäen valaistut kuntoradat sekä Leppävedellä. Lisäksi on vielä Peurungan kuntoutuskeskuksessa oleva valaistu kuntorata.

Lisäksi Lievestuoreella Mustavuoren ulkoilualueella valaistut ladut ja Metsoreitti Ampujienmaja-Vihtavuori-Perunka-Kuusa reitistön ladut valistu. Valaistus on yhteensä noin 60 km.

Laduilla pakkasraja on säädetty -20 ja +5 astetta 
Eli kun on pakkasta -20 tai yli niin valoja ei polteta, tai jos on lämmintä +5 tai lämpöisempää niin valot eivät pala.

Ulkoilureitit palvelevat kesäisin lenkkeilijöitä ja latureitit palvelevat kesäisin myös luonnossa tapahtuvaa patikointia. Reittien varrella oleville levähdyspaikkojen laavuille ja kodille voi tehdä kesäisin vaikka perheen/ystävien kanssa pienimuotoisen elämysretken ja nauttia luonnosta.

Laavujen ja kotien siisteydestä ja viihtyvyydestä vastaavat käyttäjät yhdessä kunnan kanssa, tosin monesti viihtyvyydestä suurimman vastuun kantaa luonto ympärillämme.

Ulkoilureiteistä voi tiedustella kenttämestari Pentti Hirvoselta 0400 772 550  ja Lievestuoreen osalta Arto Manniselta puh. 0400 463 175

Valaistuksen vikapäivystys
Ulkoilureitin valaistukseen liittyvät vikailmoitukset lähetetään 1.11.2017 lähtien sähköpostiin: vikailmoitus@c2smartlight.com tai puhelimitse 044 7588 987.

 

Additional info