Olet täällä

21.9.2016 - 8:00

Kunnanjohtajan palsta - digiparlamentti

QR-koodi
Mitä palveluja ja millaista toimintaa kaipaat omaan asuinympäristöösi? Valitse jo jätetyistä ehdotuksista mieleisesi tai jätä oma ehdotuksesi. Osallistua voit kännykän kautta tai verkossa.

Avasimme juuri Laukaan Digiparlamentti-kyselyn, jossa voit myös itse tehdä ehdotuksia kunnan kehittämiseksi. Ehdotuksia punnitaan kyselyssä vastakkain ja suosituimmat tietenkin nousevat kärkisijoille. Kyselyyn vastaaminen vie vain muutaman minuutin ja kyselyyn voit vastata vaikka heti verkossa osoitteessa www.laukaa.fi/digiparlamentti tai QR-koodin avulla esimerkiksi omalla älykännykälläsi. Kysely pyritään tuomaan sinne, missä ihmiset ovat eli mm. kauppoihin ja kirjastoihin. Lisäksi kysely on mukanamme tablet-laitteella erilaisissa tapahtumissa, ja nuorisovaltuustonkin kanssa on sovittu yhteistyöstä tiedonkeruun osalta. Tahtotilanamme on siis madaltaa entisestään kynnystä osallistumiseen ja ideoiden tarjoamiseen.

QR-koodihan on kunnalle jo ennestään tuttu. Tekniikka oli ja on käytössä Laukaan Tarvaalassa, jossa eTarvas-hankkeen tuotoksena tietoa sen avulla jaetaan. Hieno video Tarvaalasta löytyy YouTubesta . Jos et tiedä vielä mitä QR-koodit tarkoittavat, niin nyt kiireen vilkkaa ottamaan selvää vaikkapa Wikipediasta.

Älä hämmästy vastatessasi kyselyyn, vaikka välillä arpominen kahden tasaväkisen vaihtoehdon välillä olisi vaikeaa. Vastaa oman harkintasi mukaan. Kunhan vastauksia saadaan riittävästi, niin ”jyvät kyllä erottuvat akanoista”. Toimintatapaamme kuuluu osallistaminen ja nyt käytössäsi on digitaalinen, nykyaikainen ja helppo tapa kertoa ideoistasi ja äänestää jatkoon parhaat toisten ideat.

Bongaa siis tällainen Laukaa-hirvi, vastaa Digiparlamentti-kyselyyn ja jätä omat ideasi!

 

Additional info

Aiheeseen liittyvää: 

Uusimmat