Olet täällä

30.4.2020 - 13:49

Koulutyö jatkuu lähiopetuksena 14.5. eteenpäin

Kouluun ilmoittautuminen 2020
Valtioneuvosto on päättänyt, että peruskoulujen lähiopetus käynnistyy 14.5 alkaen koko laajuudessaan. Laukaan opetustoimi suunnittelee tarkasti, millä tavalla opetus ja varhaiskasvatus toteutetaan niin, että koulunkäynti ja varhaiskasvatus on turvallista sekä lapsille että aikuisille.

Sydän-Laukaan koulun opetusjärjestelyt pystytään hoitamaan niin, että tilaa on riittävästi, sillä Laukaan lukio jatkaa etäopetuksena kevätlukukauden loppuun saakka.

Kouluruokakassin jakelu on tarkoitus toteuttaa toistamiseen, ei kuitenkaan siinä laajuudessa kuin ensimmäisellä jakokierroksella. Opetustoimi tiedottaa perheitä ja koululaisia asiasta vapun jälkeisellä viikolla tarkemmin.

Muutamia huomioitavia asioita perheille ja oppilaille:

  1. Kouluun ja varhaiskasvatukseen ei saa tulla sairaana.
  2. Riskiryhmään kuuluvat. Koronavirus on lapsilla saadun tiedon mukaan harvinainen tauti. Luotamme lääkärin arvioon, voiko lapsi palata kouluun tai varhaiskasvatukseen. Kasvatus- ja opetustoimen henkilökunnan osalta arvoimme riskiarvion aina tapauskohtaisesti ja siinä työterveyden ja lääkärin arviot ovat ratkaisevat.
  3. Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää. Tähän pyrimme kaikin keinoin, mutta käytännön koulu- ja kasvatustyössä tätä on vaikea toteuttaa. Nyt on käytettävä luovia ratkaisuita! Lähikontakteja syntyy helposti mm. koulukuljetuksissa, eikä niitä pystytä kokonaan poistamaankaan. Heti vapun jälkeen maanantaina olemme koolla koulujen johtajien ja rehtoreiden kanssa pohtimassa näitä kysymyksiä. Yhteistyöllä syntyvät parhaimmat ratkaisut!
  4. Hyvä käsi- ja yskimishygienia on ehdottoman tärkeä taito!

Iloista etävappua!

Additional info

Uusimmat