Olet täällä

Korona - Ikäihmiset ja erityisryhmät

Tietoa Laukaasta

Eristystapaaminen
Vierailut palveluasumisyksiköissä, asiointiapua ja kuljetuspalveluita.

Koronaviruksesta selkokielellä Terveyden ja hyvinvointilaitoksen sivuilta tästä linkistä.
Valtioneuvoston sivuilta löytyy ajankohtaisin tilanne rajoituksista ja niiden purkamisesta tästä linkistä

Tällä sivulla

Vammaispalveluiden ajankohtaiset tiedotteet

Lue myös: Asiointiapu ja kotiinkuljetus


Päivitetty 19.10. klo 17.50:
Matkapuhelin kädessä

Ryhmät 75- ja 80-vuotiaille ja hyvinvointia tukevat kotikäynnit

75-ja 80 -vuotiaiden ryhmät pidetään enintään 10 henkilön ryhmissä, joissa huolehditaan tarkasti suojautumisesta ja hygieniaohjeista. Hyvinvointia tukevia kotikäyntejä tehdään 80 vuotta täyttäneille hygienia- ja suojautumisohjeet huomioiden. Hyvinvointia ja terveyttä edistävä toiminta on suunnattu asiakkaille, jotka eivät ole palveluiden piirissä.

Lisätietoja: Ikääntyneiden asiakasohjaus ja neuvonta p. 040 723 5005, arkisin klo 9–14


Lisätty 12.3. klo 10.00: Päivitys 1.7.2020; Päivitys 30.10.2020
neule

Vierailut vanhuspalveluiden palveluasumisyksiköissä

Ympärivuorokautisen hoivan yksiköihin kuten Kuuselaan, Liisan ja Antin pirttiin ja ryhmäkoteihin asetetut vierailuaikarajoitukset on poistettu. Saattohoidossa olevien asiakkaiden kohdalla vierailuajoista sovitaan tapauskohtaisesti.

Ohje vierailijoille:

Vierailulle voi tulla vain täysin terveenä, flunssainen tai infektio-oireista kärsivä henkilö ei voi tulla vierailemaan yksikössä. Henkilökunta ohjaa vierailijat ensin käsienpesulle ja vierailijalle annetaan käytettäväksi suusuojain ja suojahansikkaat. Suusuojainta ja hansikkaita tulee käyttää yleisissä tiloissa siirryttäessä asiakkaan huoneeseen.

Vierailut on toistaiseksi rajoitettu niin, että ne voivat tapahtua vain asiakkaan omassa huoneessa. Vierailijat eivät voi osallistua esim. ruokailutilanteisiin päiväsalissa. Vierailija voi kuitenkin avustaa asiakasta ruokailuissa asiakkaan omassa huoneessa, jolloinhoitajat tuovat ruuan asiakkaalle huoneeseen. Fyysistä kontaktia asiakkaaseen tulisi edelleen välttää. Mikäli asiakas ja vierailija haluavat lähteä ulkoilemaan toivomme, että käytätte suusuojia sekä suojahansikkaita ulkoilun ajan.


Lisätty 12.3. klo 11.30, päivitys 13.3.2020 klo 11.00
Saran asunnot.jpg

Vierailut vammaispalveluiden palveluasumisyksiköissä

Saran ja Niemen asunnoilla vältetään läheisten ja yhteistyötahojen liikkumista yhteisissä tiloissa. Suosittelemme kulkemista takapihanovien kautta niihin asuntoihin, mihin se on mahdollista.

Lisätietoja

Vammaispalvelut palvelupäällikkö Anne-Mari Koukka p. 0400 249 885 

Virka-ajan ulkopuolella:

  • Saran asunnot p. 040 706 4302
  • Niemen asunnot p. 040 751 1686 

lisätty 13.3. klo 13.15
Taitoje talo

Vanhusten päivätoiminta ja vammaispalvelun Taitojen talon toiminta

Taitojen talon kehitysvammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työ- ja päivätoiminta on käynnistynyt supistetulla toiminnalla. Tarkoituksena on laajentaa toimintaa asteittain syksyn aikana, valtakunnalliset ohjeistukset huomioiden.

Päivikin ja Woimalan asioissa voi olla tarvittaessa yhteydessä palvelupäällikkö Heli Lerkkaseen p. 040 647 2607 ja Taitojen talon asioissa palvelupäällikkö Anne-Mari Koukkaan p. 0400 249885.