Olet täällä

4.1.2021 - 9:45

Kunnan kuntosalien sulku ja aikuisten yli 18-vuotiaiden liikuntaryhmien tauko jatkuu 28.2. saakka

Laurinkylän kuntosali
Laukaan kunnan kuntosalien ja liikuntasalien käyttörajoitukset jatkuvat. Kunnan kuntosalit pidetään suljettuna ja aikuisten yli 18-vuotiaiden liikuntaryhmät kunnan liikuntasaleissa tauolla 28.2.2021 saakka.

Herkemmin tartuttava Britannian virusmuunnos on saapunut myös Suomeen. Myös Laukaassa on todettu viime päivinä useita koronavirustartuntoja ja muuntovirustartuntaepäilyn vuoksi kaikki koronavirukselle altistuneita suositellaan käymään koronatestissä riippumatta siitä, onko henkilöllä oireita. Asetettuja rajoituksia ole ei perusteltua purkaa ennen kuin uuden virusmuunnoksen vaikutukset epidemiaan ovat nähtävillä.

Laukaan kunnan koronatyöryhmä päätti ke 27.1. kokouksessa jatkaa kunnan kuntosalien ja liikuntasalien käyttörajoituksia tällä erää 28.2. saakka: kunnan kuntosalit pidetään suljettuna ja aikuisten yli 18-vuotiaiden liikuntaryhmät kunnan liikuntasaleissa tauolla. Liikuntasalien käyttöä koskevat rajoitukset koskevat myös kansalaisopiston järjestämiä liikuntakursseja. Kunnan erityisliikuntaryhmät jatkavat mahdollisuuksien mukaan ulkona.

Liikuntatilojen käyttörajoitus ei koske yli 18-vuotiaiden maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoimintaa joukkue- ja kontaktilajeissa eikä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti rajoitustoimenpiteitä tulee lieventää harkiten, eikä niitä tule purkaa ennenaikaisesti. Rajoitusten purkamisessa tulee seurata ympäröiviä alueita. Koronatyöryhmä muistuttaa, että rajoituksia asetetaan vain silloin, kun ne ovat tarpeellisia ja ne poistetaan heti, kun se on turvallisuuden vuoksi mahdollista. 

Rajoitukset koskevat Laukaan kunnan liikunta- ja kuntosalien käyttöä. Kunnan liikuntatilojen vastuuhenkilöt tiedottavat tilojen käyttäjiä muutoksista.

Rajoitukset perustuvat sosiaali- ja terveysministeriön hybridistrategiaan ja ennen kaikkea alueelliseen koronaepidemiatilanteeseen, – Koronaepidemiatilanne elää jatkuvasti ja muutokset kunnan liikuntatilojen käyttöön ovat mahdollisia lyhyelläkin varoajalla, muistuttaa koronatyöryhmän puheenjohtaja Jukka Lappalainen. – Pyydämme liikuntatilojen käyttäjiä seuraamaan koronatiedotussivujen uutisia osoitteessa www.laukaa.fi/korona, muistuttaa Lappalainen.

Lisätietoja rajoituksista antavat Laukaan kunnan koronatyöryhmän puheenjohtaja Jukka Lappalainen ja varapuheenjohtaja Jussi Silpola.

*27.1. Jatkettu liikuntasalien ja kuntosalien käyttörajoituksia 28.2.2021 saakka. Edellinen rajoitus oli päättymässä 31.1.
*18.1. Tarkennettu liikuntatilojen käyttörajoitusta sarjapelaajien ja ammattiurheilijoiden osalta.
*13.1. päivitetty: Herkemmin tartuttava Britannian virusmuunnos on saapunut myös Suomeen. Seuraavat pari viikkoa osoittavat, lähtevätkö tartunnat kasvuun. Asetettuja rajoituksia ole ei perusteltua purkaa ennen kuin uuden virusmuunnoksen vaikutukset epidemiaan ovat nähtävillä.Laukaan kunnan koronatyöryhmä päätti ke 13.1. kokouksessa, että kunnan kuntosalien ja liikuntasalien käyttörajoitukset jatkuvat 31.1. saakka, 

*5.1. lisätty: Liikuntasalien käyttöä koskevat rajoitukset koskevat myös kansalaisopiston kursseja sekä tieto, että koronatyöryhmä päättää rajoitustoimenpiteiden jatkosta 13.1. kokouksessaan.  

Additional info

Uusimmat