Olet täällä

Koronarokotus

Tietoa Laukaasta

Koronarokote hoitajan käsissä
Keski-Suomen Seututerveyskeskus vastaa Laukaan terveydenhuollosta ja koronavirusrokotuksista ja rokotusaikatauluista. Kunta tiedottaa asukkaita Keski-Suomen seututerveyskeskuksen antamien tietojen mukaisesti.

Sivua päivitetty 27.3.

Tarkista aina tiedot Seututerveyskeskuksen verkkosivuilta www.seututk.fi:

Koronarokotukset Seututerveyskeskuksessa ja siihen kuuluvissa kunnissa

Tällä sivulla

rokotusinfo_16.4.2021.jpg

Ajankohtaista koronavirusrokotuksista Laukaassa

 • Tarkista viimeisin rokotusinfo Seututerveyskeskuksen koronarokotussivuilta. Tietoja päivitetään sivulle tiistaisin ja perjantaisin.
 • THL:n  tuoreen ohjeistuksen mukaan  alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset pitää hetkellisesti lopettaa ja kaikki rokotukset tulee suunnata yli 70-vuotiaiden rokottamiseen. Myös  KSSHP:n  alueella aletaan toteuttaa  THL:n  ohjeistusta aina siihen saakka, kunnes yli 70-vuotiaat on saatu rokotettua.  Koronarokotuksen puhelinajanvaraus ja sähköinen ajanvaraus ovat tällä hetkellä. Tarkemmat tiedot Seututerveyskeskuksen koronarokotussivuilta(päivitetty 12.3.)

 • Rokotusvuorossa ovat nyt yli 80-vuotiaat sekä 65–69-vuotiaat vakavia perussairauksia sairastavat. Muille väestö- ja ikäryhmille rokotusaikoja ei voida vielä antaa eikä ajanvaraus ole heille vielä käynnissä. Ethän ruuhkauta ajanvarauspuhelinta tarpeettomilla soitoilla. (päivitetty 8.3.)
 • Koronarokotusten puhelinajanvaraus ruuhkautunut - ajanvaraus kiinni helmikuun viimeisen viikon. (19.2., päivitetty 22.2.)

 • Päivitetty puhelinajanvarauksen palveluajat (19.2.)
 • Ajanvaraus 65-69-vuotiaat vakavia perussairauksia sairastaville (THL:n ryhmä 1) on avattu 17.2.. Ajanvaraukset vain puhelimitse (19.2.)
 • Yli 80 vuotiaiden koronarokotusten sähköinen ajanvaraus ja puhelinajanvaraus avattiin perjantaina 12.2. Seututerveyskeskuksessa.  Sähköinen ajanvaraus yllätti suosiollaan. Myös puhelintakaisinsoittoihin ehdittiin hyvin vastata saman päivän aikana. (15.2.)
 • Ennakkotieto: 70–80-vuotiaiden ajanvaraus rokotukseen aukeaa aikaisintaan viikolla 8-9 (12.2.2021, päivitetty 19.2.)
 • Koronarokotukset aloitetaan 80-vuotiaiden rokotuksella. Ajanvaraus on auennut perjantaina 12.2. Rokotukset etenevät rokotusjärjestestyksen sitä mukaa, kun rokotteita saadaan. (11.2.2021)

 


Miksi ottaa rokote?

Koronavirusrokote antaa suojan koronavirustautia ja sen vakavia tautimuotoja vastaan. Riittävän kattavilla rokotuksilla voidaan estää viruksen leviäminen väestön keskuudessa. Jotta paluu kohti normaalimpaa arkea olisi mahdollista, tavoitellaan koko Suomessa mahdollisimman laajaa rokotuskattavuutta. Siksi koronavirusrokotetta tarjotaan maksutta koko väestölle. Rokotukset ovat aina vapaaehtoisia. Lisätietoja koronarokotteesta: thl.fi/koronarokote.

 


Rokotukset toteutetaan seuraavassa järjestyksessä kaikille halukkaille:

 1. Laukaan ja Keuruun infektiovuodeosastojen henkilökunta (Rokotus ja tehosterokotus annettu n. 100 %)
 2. Infektiopotilaita hoitavat lääkärit, hoitohenkilökunta ja koronanäytteenottajat (Rokotus ja tehosterokotus annettu n. 100 %)
 3. Ympärivuorokautisen hoivan henkilökunta ja asukkaat sekä koronarokottajat (Rokotus ja tehosterokotus annettu n. 100 %)
 4. Yli 70-vuotiaat ja heidän kanssaan asuva omaishoitaja (1 kpl), alkaen yli 80-vuotiaista
  Yli 70-vuotiaitten rokotus on käynnissä. Rokotettaville soitetaan ja sovitaan rokotusaika.
 5. 65-69-vuotiaat vakavia perussairauksia sairastavat. (THL:n ryhmä 1) Rokotus annettu 50% ja rokotukset jatkuvat, kun yli 70 vuotitaat on rokotettu.
 6. Alle 65-vuotiaat vakavia perussairauksia sairastavien (Rokotus ei vielä käynnissä)
 7. Muu henkilökunta alkaen potilasvastaanottoa pitävistä sekä muu väestö (Rokotus ei vielä käynnissä)

THL:n riskiryhmien koronarokotus järjestys (ja ryhmä 1 ja 2) löytyy tästä linkistä.

 


Rokotusaikataulut kuntalaisille

Rokotukset etenevät ja ajanvaraus avautuu väestöryhmittäin sitä mukaa kun rokotteita saadaan. Lisätiedot rokotusaikatauluista Seututerveyskeskuksen koronarokotussivuilta

 


Koronarokotusajanvaraus

Sekä sähköinen että puhelinajanvaraus on suljettu, jotta asiakkaiden ei tarvitse yrittää tavoittaa rokotusajanvarausta ja odottaa takaisinsoittoa.

Seututerveyskeskuksesta soitetaan yli 80-vuotiaille, joilla ei vielä ole rokotusaikaa, ja sen jälkeen yli 70-vuotiaille ikäjärjestyksessä vanhimmista alkaen rokotusajan sopimiseksi. Puhelu tulee 014 -alkuisesta numerosta. Jos emme tavoita asiakasta ensimmäisellä soitolla, yritämme soittaa myöhemmin uudestaan, yhteensä enintään kolme kertaa.

Koronapuhelin

Muissa korona-asioissa palvelee koronapuhelin p. 014 269 8180 arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15.
 


Rokotukseen saapuminen

Rokotukset tapahtuvat ajanvarauksella Laukaan kirkonkylän (Kantolantie 12) ja Lievestuoreen (Liepeentie 14) neuvoloissa.

Rokotus kestää noin 5 minuuttia ja sen jälkeen asiakkaan vointia seurataan vielä 15 minuuttia mahdollisten rokotuksesta aiheutuvien haittavaikutusten varalta.

Rokotuspisteillä on turvallista asioida. Muista nämä asiat rokotuspisteelle tullessasi:

 • Älä tule rokotukseen, mikäli sinulla on koronavirustautiin sopivia oireita. Tavallisia oireita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskipu, huonovointisuus, yleiskunnon lasku sekä melko tavallisena maku- ja hajuaistin heikkeneminen.
 • Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi esimerkiksi henkilökortilla.
 • Saavu rokotukseen ajoissa.
 • Käytä maskia.
 • Huolehdi käsihygieniasta.
 • Pidä vähintään kahden metrin etäisyys muihin.
 • Varaudu jäämään rokotuksen jälkeen seurantaan vähintään 15 minuutiksi.
 • Voit tulla rokotuspisteeseen autolla, pyörällä, kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä. Julkisissa kulkuvälineissä tulee muistaa maskien käyttö.

Jos olet sairastanut koronavirustaudin, suosittelemme viivästämään rokotteen ottamista niin, että aikaa on kulunut vähintään 3 kuukautta oireiden alusta tai tartunnan toteamisesta.

Koronarokote vaatii tehokkaan suojan aikaansaamiseksi vielä toisen rokoteannoksen. Seuraava rokotusaika annetaan valmiiksi 12 viikon päähän.


Linkkejä

 

 

Additional info