Olet täällä

Kirjaston ajankohtaista

KIRJASTOSSA TAPAHTUU
30.10.2020

OMATOIMIKIRJASTOISSA KATKOS MAANANTAINA

Maanantai-iltana 2.11. Leppäveden ja Lievestuoreen omatoimikirjastot eivät ole toiminnassa klo 19-21.

Katkos johtuu kunnan verkkoyhteyksien huollosta.

 

30.10.2020

KERROSI MUISTOSI JA KYSY KIRJASTOSTA RADIO-OHJELMAA VARTEN

Kirjastolla on loppukuusta oma radio-ohjelma Radio Lievestuoreen taajuudella ja keräämme sitä varten muistoja ja kysymyksiä.

Kerro siis muistosi Lievestuoreen kirjastosta! Tuliko lainattua kummallinen kirja tai onko joku kirjastonväestä jäänyt lähtemättömästi mieleen?

Kysy kysymyksiä kirjastoon liittyen! Mitä olet aina halunnut tietää kirjastosta ja kirjastotyöstä?

Lähetä muistosi tai kysymyksesi 16.11. mennessä:
- sähköpostilla (ltuore.kirjasto@laukaa.fi)
- postitse (Lievestuoreen kirjasto, Laurinkyläntie 5, 41400 Lievestuore)
- kirjastoon tuomalla.

Teksti julistemuodossa
 
 
29.10.2020

PÄÄKIRJASTON SATUTUOKIOT PERUTTU 3.11.2020-26.1.2021

Pääkirjaston satutuokiot on loppuvuoden osalta peruttu. Satujen pariin palataan helmikuussa 2021, mikäli koronatilanne sen mahdollistaa. Leppäveden ja Lievestuoreen kirjastoissa satutuokiot pidetään marras- ja joulukuussa 2020 normaaliin malliin.

 

27.10.2020

POIKKEUSAUKIOLOAJAT PÄÄKIRJASTOSSA PYHÄINPÄIVÄN AIKAAN

Pääkirjasto on auki pyhäinpäivän aattona pe 30.10. klo 9–15 (itsepalvelu klo 9-10)
Pyhäinpäivänä eli la 31.10. kirjastot ovat suljettuja (lähikirjastoissa omatoimiaika klo 8-21)

Pääkirjaston pyhäinpäivän aukioloajat 2020

 

20.10.2020

PAIKALLISTEN KIRJAILIJOIDEN ILTA PÄÄKIRJASTOSSA 23.11.

Paikallisten kirjailijoiden illassa 23.11. klo 18-20 vieraina Risto Urrio ja Salla Hyvätti. Kirjailijat kertovat teoksistaan ja kirjoittamisesta. Laukaassa syntyneeltä Risto Urriolta on julkaistu tänä vuonna historiateos Tuhannen tarinan Järvilinna. Leppävedellä asuva Salla Hyvätti on julkaissut kaksi dekkaria.

Vapaa pääsy! Osallistujamäärä max 25. Etukäteen ilmoittautuneet etusijalla: paakirjasto@laukaa.fi, p. 014 267 5710.

Kirjailijailta

 

 

 

14.10.2020

MASKISUOSITUS KIRJASTOAUTOON

Koska kirjastoauton asiakastila on hyvin rajallinen, yli 15-vuotiaiden asiakkaiden suositellaan käyttävän kasvomaskia asioidessaan autossa. Myös etäisyydet sekä yskimis- ja käsihygienia tulee muistaa, kuten myös maksimi asiakasmäärä (6 henkeä). Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, vältä käyntiä kirjaston kaikissa toimipisteissä ja käytä verkkokirjastoa.

Asiakkaat vastaavat itse maskien hankinnasta. Laukaan kunta jakaa kasvomaskeja vähävaraisille Lievestuoreella ja Laukaan kirkonkylässä. Lisätietoa löytyy kunnan tiedotteesta.

Kirjastoauton säännöt. Lue tämä ennen kuin astut sisään! 1. Asioithan pikaisesti. Kirjastoautossa voi olla enintään 6 asiakasta kerrallaan. (Opettajan lisäksi max. 5 oppilasta.) 2. Kaikkien on pidettävä toisiinsa 1-2 metrin turvaväli. Noudata hyvää yskimishygieniaa! 3. Suosittelemme kaikkia yli 15-vuotiaita käyttämään kasvomaskia. 4. Puhdista kätesi käsihuuhteella, kun tulet kirjastoautoon ja kun poistut. 5. Uusinnat, varaukset ja maksut voi hoitaa verkossa: keskikirjastot.fi
 

 

 

 

 

 

Mies selaamassa puhelinta
5.10.2020

KIRJASTO KOTONASI – E-AINEISTOJEN TEEMAVIIKKO

Keski-kirjastojen asiakkaana käytettävänäsi on laaja valikoima sähköistä e-aineistoa. E-kirjastostamme löytyy e-kirjoja, e-äänikirjoja, lehtiä ja musiikkia. E-kirjasto-sivultamme pääset myös vapaasti käytettäviin digikokoelmiin.

Keski-kirjastojen kirjastokortilla ja PIN-koodilla käytettävänäsi ovat kotona:
Ellibsin e- kirja ja äänikirjakokoelmat, jotka ovat valtaosin suomenkielistä kaunokirjallisuutta sekä tietokirjoja aikuisille, nuorille ja lapsille.
* PressReader tuo luettavaksesi sanoma- ja aikakauslehtiä heti tuoreeltaan eri puolilta maailmaa. Valikoimassa on tuhansia lehtiä kymmenillä kielillä.
* Rockway on suomalainen musiikin verkkokursseja tarjoava etäkäyttöinen palvelu. Keski-kirjastojen tarjoamassa valikoimassa on yhteensä noin 40 kurssia. Kursseja on tarjolla mm. seuraavista aihepiireistä: kitara, koskettimet, laulu, basso, rummut ja ukulele. Jokainen kurssi sisältää useita video-oppitunteja. Kaikki videot ovat suomenkielisiä.
Naxos Music Library -musiikinkuuntelupalvelu sisältää yli miljoona kappaletta klassista, jazzia ja maailmanmusiikkia.
* eMagz-aikakauslehtipalvelussa on luettavana nelisenkymmentä suosittua kotimaista aikakauslehteä.
* Naxos Spoken Word Library -palvelu sisältää pääasiassa englanninkielisiä äänikirjoja.

Kaikissa Keski-kirjastojen asiakaskoneilla
* EPress-palvelussa voit lukea kotimaiset sanomalehdet digitaalisina näköispainoksina.

Ja vielä, e-aineistojen käytöstä ei ole edes mahdollista saada maksuja. Lainattu aineisto palautuu automaattisesti seuraavalle lainaajalle.

Keski-kirjastojen e-aineistot löytyvät verkkokirjastosta: https://keski.finna.fi/Content/ekirjasto

Jos sinulla ei vielä ole kirjastokorttia Keski-kirjastoihin, saat sen lähimmästä Keski-kirjastosta. Sama ohje pätee myös PIN-koodiin, jos PIN-koodisi on unohtunut, pyydä se kirjastosta seuraavalla kirjastokäynnilläsi.

 

 

Keski-kirjastojen uusi verkkokirjasto löytyy osoitteesta keski.finna.fi
16.9.2020

TUTUSTU UUTEEN VERKKOKIRJASTOON JA OSALLISTU ARVONTAAN

Keski-Suomen yleisillä kirjastoilla eli Keski-kirjastoilla on nyt jo muutaman viikon ajan ollut uusi verkkokirjasto. Joko olet tutustunut siihen?

Nyt kannattaa käydä kurkkamassa uusi verkkokirjasto, antaa palautetta ja osallistua samalla arvontaan! Palkintona lahjakortteja kirjakauppaan.
 

 
Seitsemän veljeksen lukupiiri -esitelmä
1.9.2020

RIITTA KUPARISEN ESITELMÄ: SEITSEMÄN VELJEKSEN RIPPIKOULU

Aleksis Kiven Seitsemän veljestä täytti 150 vuotta!

VTT Riitta Kuparinen esitelmöi tutkimuksestaan Seitsemän veljeksen rippikoulu to 8.10. klo 17.30-19 pääkirjaston opintosalissa. Vapaa pääsy, maks. 25 osallistujaa.
 

 

 
satutunnit_syksy_2020_pieni.jpg
1.9.2020

SATUTUOKIOT ALKAVAT SYYSKUUSSA

Leppäveden kirjaston satutuokiot alkavat jälleen 3.9. klo 9.30-10. Syksyn mittaan satutuokioita pidetään Leppäveden kirjastossa joka kuukauden ensimmäisenä torstaina. Tulethan paikalle vain terveenä!

Lievestuoreen kirjaston satutuokiot
Klo 9:30-10 seuraavina keskiviikkoina:
16.9., 7.10., 28.10., 18.11. ja 9.12.

Pääkirjastossa satuihin sukelletaan opintosalissa tiistaisin klo 9.30-10 alkaen 15.9. Satutuokio on suunnattu alle kouluikäisille. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Huolehditaan yhdessä turvaväleistä ja käsihygienista.

 

1.9.2020

PÄÄKIRJASTO SIIRTYI TALVIAUKIOLOAIKOIHIN

Talviaukioloaikojen myötä kirjasto on maanantaisin auki klo 20 asti ja perjantaisin klo 17 asti. Myös asiakaspalveluajat pitenevät ja ovet ovat avoinna lauantaisin. 

Aukioloajat 1.9.-31.5.

 
1.9.2020

KIRJASTOAUTON AIKATAULUUN MUUTOKSIA

Alkaen maanantaista 7.9.2020 kirjastoauto kulkee joka viikko neljänä päivänä viikossa eli tiistaista perjantaihin.

Kirjastoauton uudistettu pysäkkiaikataulu

 
6.8.2020

OMATOIMIAJAT TAKAISIN LÄHIKIRJASTOIHIN

Omatoimiajat palaavat käyttöön Leppäveden ja Lievestuoreen lähikirjastoissa maanantai-iltana 10.8.

Omatoimiaikana pääset kirjastoon kirjastokortilla ja pin-koodilla kirjautumalla. Omatoimiaikana voit lukea lehtiä, noutaa varauksia itsepalveluhyllystä, lainata ja palauttaa lainausautomaatilla. Lähikirjastojen omatoimiaika on joka päivä klo 8-21, kun kirjasto ei ole muuten avoinna. Laukaassa omatoimikirjaston ikäraja on 15 vuotta.

Palveluaikoina kirjaston ovet ovat avoinna ja henkilökunta paikalla palvelemassa. Lähikirjastojen palveluajat ovat ma, ti ja to klo 13-19 sekä ke ja pe klo 10-15.

Muistathan myös omatoimiaikana huolehtia turvaetäisyyksistä sekä yskimis- ja käsihygieniasta. Vältä kirjastossa käyntiä flunssaisena.

Tervetuloa kirjastoon, omatoimisesti tai palveltavaksi!

 

 

keski-finna
 
3.8.2020

UUSI VERKKOKIRJASTO AVATTU

Keski-kirjastoille on avattu ma 3.8.2020 uusi verkkokirjasto, Keski-Finna.

Uusi sivusto on ns. betaversio eli sivustolla voi olla vielä pientä korjattavaa. Näistä voi ilmoittaa palautelomakkeella. Vanha sivusto toimii syyskuulle rinnakkain uuden sivuston kanssa.

Uusi sivusto toimii osoitteessa https://keski.finna.fi/, mutta jatkossakin voi käyttää osoitetta https://www.keskikirjastot.fi/, sillä vanhan sivuston poistuttua se ohjaa perille uuteen osoitteeseen.

Uudessa verkkokirjastossa voit entiseen tapaan tehdä mm. hakuja, selata aineistoa, uusia lainoja ja tehdä varauksia. Kirjautuminen uudelle sivustolle tapahtuu kirjastokortilla ja nelinumeroisella PIN-koodilla.
Arkisin kello 9–16 uuden sivuston käyttöön liittyviin ja muihinkin kysymyksiin vastataan Keski-kirjastojen chat-palvelussa.

Ohjeita uuden sivuston käyttöön löydät täältä.

Huomaa nämä muutokset:

 • Verkkokirjasto palvelee perheitä entistä paremmin, sillä palvelussa on mahdollista liittää vaikka molempien vanhempien omaan asiakastiliin perheenjäsenten kirjastokortit. Liittäminen asiakkaan tulee tehdä itse ja siihen tarvitaan liitettävän tilin kirjastokortin numero ja PIN-koodi.
 • Nykyisen verkkokirjaston omaan hyllyyn tallennetut teokset eivät siirry uuteen, mutta uudessa verkkokirjastossa voi tehdä monipuolisemmin useita suosikkilistoja sekä mm. tallentaa hakuja ja asettaa uutuusvahdin. Sen sijaan tallennettu lainahistoria säilyy uudessakin.
 • Uudessa verkkokirjastossa varaaminen helpottuu. Varaaminen onnistuu suoraan hakutuloksesta ja voit omissa tiedoissa tallentaa valmiiksi ensisijaisen noutopaikan. Tämä kannattaa käydä tarkistamassa, koska oletuksena voi olla Jyväskylän pääkirjasto. Kohta löytyy kirjautumalla sisään ja menemällä oman nimen sisältävästä valikosta Omat tiedot -sivulle.
 • Toistaiseksi verkkomaksaminen on mahdollista vain vanhassa verkkokirjastossa, samoin unohtuneen PIN-koodin palautus.

 

29.5.2020

KIRJASTOT OVAT 1.6. LÄHTIEN KÄYTÖSSÄ VANHAAN KUNNON TAPAAN

Mutta muista kuitenkin:

 • Turvaetäisyydet sekä yskimis- ja käsihygienia.
 • Vältä kirjastossa käyntiä flunssaisena.
 • Kirjasto on nyt enemmän asiointia kuin oleskelua varten. 
 • Neuvottelutilojen asiakasmäärää on rajoitettu. 
 • Asiakaskoneita on rajatusti käytössä vain tiedonhakuun ja sähköiseen asiointiin. 
 • Lainojen uusinnat, varaukset ja maksut voit hoitaa verkossa www.keskikirjastot.fi
 
20.2.2020

KESKI-KIRJASTOJEN OMA LUKUHAASTE 2020

Kirjastolaiset ovat koonneet haastelistaan 30 erilaista tapaa löytää uutta luettavaa. Lukuhaastelistan voi noutaa mistä tahansa Keski-kirjastosta tai tulostaa verkkokirjaston lukuhaastesivulta

Lukuformaatin voi itse valita: perinteiset kirjat, e-kirjat, äänikirjat – kaikki käy. Haastelistaan rastitetaan omat lukukokemukset sitä mukaa, kun niitä kertyy. Kirjaston työntekijät auttavat mielellään sopivien kirjojen löytämisessä. Tyyli ja lukutahti on vapaa, ja samaa kirjaa voi käyttää useampaan haastekohtaan.

 

 


 

Menneitä

 
 
 
 

LUONNONLAKI-DOKUMENTTIELOKUVA
Mika Rantosen ja Verena Netzerin ohjaaman dokumentin (2019) ilmainen näytös pääkirjaston opintosalissa ma 28.9. klo 18-20. Elokuvan jälkeen keskustelutilaisuus. Vetäjänä Merja Väinämö, Maaseudun tukihenkilöverkko. Maks. 25 osallistujaa.

KOKO KANSA LUKEE -KAMPANJA TUO E-KIRJAT KAIKKIEN ULOTTUVILLE
Finlandia-ehdokas. Ruotsinkielinen huippujännäri. Topelius-voittaja. Nämä e-kirjat ovat saatavilla maksutta 16.3.-13.4. osoitteessa http://ekirjasto.kirjastot.fi/
Kirjan lainaamiseen tarvitaan vain oman kirjaston kirjastokortti, siihen liitetty pin-koodi, verkkoyhteys ja lukemiseen soveltuva laite. Kirjat ovat kaikkien yhtaikaisesti lainattavissa Koko kansa lukee -kampanjan ajan.

TUOMAS PAUKKU KONSERTOI PÄÄKIRJASTOLLA
Vihtavuorelta ponnistanut jazzkitaristi Tuomas Paukku konsertoi Laukaan pääkirjastolla torstaina 20.2.2020 klo 18.00.
Konsertissa kuullaan otteita Paukun omasta sooloteoksesta puoliakustiselle jazzkitaralle sekä tunnettuja sävelmiä Paukun omina sovituksina.
Konserttiin on vapaa pääsy.

POISTOMYYNTI PÄÄKIRJASTOSSA 12.11. ALKAEN
Poistomyynti pääkirjastossa alkaa ti 12.11.2019 klo 11. Myynnissä kirjaston kokoelmista poistettuja kirjoja ja lehtiä. Aikuisten kirjat 1€/kpl, lasten ja nuorten kirjat 0,50€/kpl, lehdet 0,20€/kpl. Tervetuloa tekemään löytöjä!

UKULELET LAINATTAVISSA KIRJASTOSTA
Kirjasto on hankkinut yhdessä Laukaan kansalaisopiston kanssa 10 sopraanoukulelea, joita voi lainata kirjastosta. Laina-aika on 2 viikkoa. Ukulelen mukana saa lainaksi säilytyspussin ja ohjeen viritykseen ja helpoimpiin sointuihin.

MITÄ LUKEA SEURAAVAKSI? – HYÖDYNNÄ KIRJASTON LUKUNEUVOJIA!
Keski-kirjastojen lukuneuvojat etsivät sinulle sopivia kirjoja toiveidesi ja lukutottumustesi perusteella. Voit pyytää vinkkejä myös äänikirjoista, e-kirjoista ja Keski-kirjastojen kokoelmista löytyvistä elokuvista.
Lukuneuvonta sopii kaikenikäisille, olitpa lukenut paljon tai vähän.
Täytä lukuneuvontapyyntö verkkokirjaston sivuilla.

LAHJOITA LUKUHETKI
Lahjoita lukuhetki! Tule mukaan kirjaston, asiakkaiden ja hoivakotien yhteistyöhön, jossa vapaaehtoiset lukijat tarjoavat lukuhetkiä hoivakodeissa.
Kirjastosta voit ottaa mukaan esitteen, jonka välissä on hoivakotien yhteystiedot ja lukuvinkkejä. Lukemista voit käydä kokeilemassa kerran tai tarjota lukuhetken säännöllisesti – ihan miten haluat!
Esitteen voit tulostaa myös tästä.

LUKUPIIRI PÄÄKIRJASTOSSA
Lukupiiri kokoontuu klo 17.30-19 pääkirjastossa. Mukaan on tulossa uusiakin jäseniä – tule sinäkin! Lukupiiriläiset sopivat luettavat kirjat keskenään.
Ti  10.9. Johanna Venho: Ensimmäinen nainen
Ti  8.10. John Williams: Stoner
Ti  12.11. Katja Kettu: Rose on poissa
Ti  10.12. Kim Thúy: Ru

LAUTAPELIPÄIVÄ LA 16.11.
Tervetuloa koko perheen lautapeli-iltapäivään pääkirjastoon la 16.11. klo 12-15!
Voit tutustua peleihin, pelata paikan päällä tai lainata pelin kotiin kirjastokortilla. Säännöt opetetaan!
Pelaamassa on mukana lasten ja nuorten sairaanhoitaja Päivi Puumalainen, jolta voit kysyä lapsesi peli- ja nettikäyttäytymiseen liittyvistä asioista.

JOULUKORTTIPAJAT LAUKAAN KIRJASTOISSA
Tänäkin vuonna pääsee askartelemaan ohjatusti joulukortteja!
Leppäveden kirjastossa to 21.11. klo 17-19
Pääkirjaston neuvotteluhuoneessa ti 26.11. klo 17-19
Lievestuoreen kirjastossa to 28.11. klo 17-19
Maksuton, ei ennakkoilmoittautumista. Askarteluja ohjaa Heidi Autio Heidin korttipajasta

E-AINEISTOVIIKKO 7.-11.10.
Kirjastokortilla kirjoja, lehtiä, äänikirjoja, musiikkia — missä ikinä oletkin.
Tule kirjastoosi tutustumaan kirjastojen e-aineistoihin teemaviikolla 7.–11.10.2019. Tai perehdy monipuoliseen e-tarjontaamme täällä

JÄTTEELLÄ ON OSOITE!
Kierrätysklinikka Lievestuoreen kirjastolla 14.10.2019 klo 16-18.
Kysy mitä vain jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen liittyvää.
Järjestää Mustankorkea jäteneuvonta

SYYSLOMA ON LUKULOMA!
Kirjan siivin maailman ääriin.
Vain läpihassu jättäytyy matkailuhaaveissaan vain todellisuuteen, jos voi kiitää rajoista piittaamatta ja niitä rikkoen mihin aikaan, paikkaan tai hahmoon tahansa. Syysloma onkin nyt lukuloma ja sinulla on niin lupa matkustaa. Ota halutessasi kyytiin koko perhe tai kaveri. Seuramatkailkaa lukemalla yhdessä tai jakakaa hurjia matkakertomuksia omista reissuistanne. 
Lukuvinkkejä löydät täältä.

YÖKIRJASTO 9-13-VUOTIAILLE PE 20.9.
Yökirjastossa saa lukea ja kirjoittaa kirjaston jo lukittua ovensa… Maksuton yökirjasto järjestetään Laukaan pääkirjastossa 9-13-vuotiaille lapsille ja nuorille pe 20.9. klo 18-23. Yökirjastoon ilmoittaudutaan sähköpostitse tapahtuman ohjaajalle, sanataiteilija Jarna Pihlajamäelle jarna[a]netti.fi. Osallistujan huoltaja hoitaa osallistujan ilmoittautumisen. 

PÄÄKIRJASTON POISTOMYYNNIN LOPPUKIRI
Poistokirjoja voi ostaa nyt kokonaisen kassillisen yhdellä eurolla!
Jos mukaan ei tullut kantovälinettä, asiakaspalvelusta voi ostaa muovikassin 0,50 € / kpl.

MINNA CANTH 175 VUOTTA -KESKUSTELUILTAMA KIRJASTOSSA 19.3.
Tervetuloa keskustelemaan Minna Canthista hänen 175-vuotissyntymäpäivänään!
Keskustelua kirjailijana ja tasa-arvotaistelijana tunnetun suomalaisen merkkihenkilön elämästä, tuotannosta ja merkityksestä ohjaa FM, sanataideohjaaja Minna Yli-Karjanmaa.
Keskusteluilta pidetään Laukaan pääkirjaston satuhuoneessa ti 19.3. klo 18.00-19.30.

LAUTAPELI-ILTA LAPSILLE JA PERHEILLE TIISTAINA 12.3.
Pääkirjastossa on tiistaina 12.3. klo 17-19 lautapelitapahtuma, jossa voi pelata kymmeniä eri lautapelejä.
Kirjastonhoitaja opettaa tarvittaessa säännöt ja esittelee pelivalikoimaa.
Tervetuloa yksin tai porukalla pelaamaan! Pelejä saa myös lainata kotiin.
Tapahtuma on osa Voimaa ja iloa vanhemmuuteen -teemakuukautta.

POISTOMYYNTI PÄÄKIRJASTOLLA ALKAA 8.2.2019
Perjantaina 8.2.2019 vietetään Lainan päivää, ja pääkirjastolla alkaa jälleen kirjojen poistomyynti klo 10.00.
Aikuisten kirjat 1 €/kpl, lasten ja nuorten aineisto 0,50 €/kpl ja lehdet 0,20 €/kpl.
Poistettua aineistoa on runsaasti, joten tule tekemään löytöjä!

KOKO KANSA LUKEE 4.-24.2.
Kokeile e-kirjan lukemista tai e-äänikirjan kuuntelemista! Lukemaan pääset osoitteessa ekirjasto.kirjastot.fi. Tarvitset kirjastokortin numeron lisäksi kirjastokorttiin pin-koodin, jonka saat mistä tahansa Keski-Suomen kunnankirjastosta. Mukavia lukuhetkiä!

KIRJASTOAUTO EI LIIKENNÖI KE 2.1.2019 HANKALAN AJOKELIN VUOKSI

LUKUPIIRI – KIRJOJA MAAILMALTA
Laukaan pääkirjaston neuvotteluhuoneessa syksyllä 2018
Kuukauden viimeisenä tiistaina klo 17:30-19
Maksuton, kaikille avoin, ei ennakkoilmoittaumista

PÄÄKIRJASTON 20-VUOTISSYNTTÄRIT 3.12. KLO 17-20
Pääkirjasto täyttää 20 vuotta! Juhlimme 3.12. kahvitarjoilun, elävän musiikin ja peikkotarinoiden merkeissä. Tarjoamme makoisaa marjapiirakkaa, kahvia ja mehua kaikille kävijöille klo 17 alkaen. Sari Kanalan PEIKKO-esitys lapsille alkaa klo 18 (kesto 30 min.) ja Tassut-orkesteri soittaa klo 18.30 ja 19.30 kirjaston aulassa kaikenikäisille. Vapaa pääsy - tervetuloa mukaan juhlatunnelmaan!

JOULUKORTTIPAJAT LAUKAAN KIRJASTOISSA
Lievestuoreen kirjastossa to 22.11. klo 17-19
Pääkirjaston opintosalissa to 29.11. klo 17-19
Leppäveden kirjastossa ti 4.12. klo 17-19
Maksuton, ei ennakkoilmoittautumista. Korttipajat ohjaa Johanna Manninen. Tervetuloa mukaan askartelemaan omannäköisiä joulukortteja!
Osa kirjaston kehittämishanketta, johon olemme saaneet OKMn/AVIn rahoitusta.

ONKO TÄÄLLÄ PEIKKOJA!
Sari Kanalan tarinatuokio Lievestuoreen kirjastossa ja pääkirjastossa
Lievestuoreen kirjastossa ti 27.11. klo 18
Pääkirjastossa ma 3.12. klo 18
Peikot ovat seikkailleet metsissä jo tuhansia vuosia, mutta vain harva on päässyt niitä näkemään. Haistaessaan ihmisen ne piiloutuvat kallioiden koloihin, kivien kätköön tai puiden taakse kurkkimaan. Ne saattavat myös naamioitua kiveksi, puuksi tai sammalmättääksi. Vaikka sinä et ole peikkoa nähnyt, on peikko saattanut nähnyt sinut. Tule kuulemaan PEIKKO-tarinoita! Kertoja Sari Kanala. Esitys n. 30 min. 
Taiteen edistämiskeskus on tukenut lastenkulttuurin kohdeapurahalla tämän esityksen tekemistä.

HISSEN JOULU
Sari Kanalan tarinatuokio Leppäveden kirjastossa ti 27.11. klo 9.30
Hiirilaaksoon oli laskeutumassa hämärän hyssy, metsän sininen hetki. Metsähiiri Hisse oli lähdössä etsimään joulukuusta. Joka vuosi Hisse haki kuusen yhdessä isänsä kanssa, mutta nyt oli toisin. Isän jalka oli kipsissä, eikä isä voinut lähteä hissen mukaan. Hissen piti selvitä matkasta ihan yksin. Hissen Joulu on tarina auttamisesta ja joulumielestä.

TRIO AUROREN HARMONIKKAKONSERTTI
27.10. klo 14 Laukaan pääkirjastossa
Musiikkipedagogi ja harmonikansoiton opettaja Marjo Kinnusen luotsaama trio esittää tunnettuja ja viihteellisiä harmonikkasävellyksiä harmonikalle sovitettuina. Trio Aurore: Marjo Kinnunen, Anitta Kääriäinen ja Jouko Kääriäinen
Tilaisuuden järjestää Laukaan kirjasto- ja kulttuuripalvelut. Tilaisuus on maksuton.

TOMI PALDANIUS: CLASSIC HITS FINGERSTYLE GUITAR -KIERTUE
lauantaina 20.10. klo 14 Laukaan pääkirjastossa
Classic Hits Fingerstyle Guitar Vol.2 -kiertueella kuullaan täysin uusia soolokitarasovituksia mm. Dire Straitsilta, Eric Claptonilta, Santanalta ja Gary Moorelta. Kiertueen ohjelmistoon kuuluu myös ensilevyn parhaita paloja mm. Queenilta, Led Zeppeliniltä, Eaglesilta ja Jimi Hendrixiltä. 2018 Classic Hits Fingerstyle Guitar kiertue on Tomin toisen levyn julkaisukiertue. 
Tilaisuuden järjestää Laukaan kirjasto- ja kulttuuripalvelut. Tilaisuus on maksuton.

KÄÄNTÄJÄT KESKELLÄ SUOMEA
Laukaan kääntäjäpäivien yleistötapahtuma Viertolassa su 26.8. klo 15. Kirjallisuuden kääntäjät ja lukijat kohtaavat. Esitelmä, lukunäytteitä, keskustelua. Mukana Jyväskylän huoneteatterin näyttelijöitä. Kaikille avoin ja maksuton.

TEATTERI TIE ESITTÄÄ NÄYTELMÄN HENKILÖ V JA VINSENTTI
Tiistaina 7.8. klo 18 Laukaan pääkirjaston takana olevassa puistossa, sateen sattuessa kirjaston opintosalissa.
Kesto 1 h, sisältää väliajan. Väliajalla Marttojen kahvio.
Ikäsuositus: viisi vuotta täyttäneille
Esitys on maksuton.

LUKUPIIRI
Laukaan pääkirjaston neuvotteluhuoneessa
Kevään 2018 mittaan kuukauden viimeisenä tiistaina klo 17:30-19
Maksuton, kaikille avoin, ei ennakkoilmoittautumista.

PUUTARHA- JA TAIMIENVAIHTOPÄIVÄ
Pääkirjaston pihassa lauantaina 26.5.2018 klo 10-14. Taimien vaihtopiste. Tervon puutarha myymässä kukkia ja taimia. Laukaan Pelimannin soittavat klo 11. Martoilla kahvio ja arpajaiset.
Järj. Laukaan Martat

SIIVOUSPÄIVÄ-KIRPPUTORI
Laukaan pääkirjastolla lauantaina 26.5.2018 klo 9:30-12. Myyntipaikkoja ei tarvitse varata. Myyjät voivat tulla paikalle klo 9 alkaen. Tapahtumassa Lapasen makkaran myynti.
Järj. Lapaset - Kirkonkylän vanhempainyhdistys

OLEN VIERELLÄSI -VALOKUVANÄYTTELY
Pääkirjastossa 21.-26.5.2018 Valokuvanäyttely kurkistaa omaishoitajien ja omaisten elämään. Valokuvaaja Satu Kemppaisen kuvat ovat välähdyksiä viiden eri omaishoitoperheen elämästä, joissa joko äiti, isä, aviopuoliso tai sisarus toimii perheenjäsenen hoitajana.

RUNOKARAOKE
ma 21.5.2018 klo 18-19.30 Laukaan pääkirjaston opintosalissa
Tule lukemaan tai kuuntelemaan mielirunoilijasi tuotantoa - viettäkäämme yhteisöllinen ilta tunnelmallisten runojen äärellä. Tarjolla mehua ja keksejä. Ohjelma & tarjoilu 5 euroa. Tervetuloa!
Tilaisuuden järjestää Runotuikut

LUENTO: PERKELE – ELI MITEN KÄÄNTÄJÄ SELVIYTYY KIROSANOJEN SUURPUJOTTELUSTA
Laukaan pääkirjastossa kirjan ja ruusun päivänä ma 23.4.2018 klo 18. Puhujana suomentaja Juhani Lindholm. Luentoa edeltää klo 17 ensi kesänä järjestettävien Laukaan kolmansien kääntäjäpäivien tiedotustilaisuus, jossa Kääntäjien ammattijärjestö KAOS ry:n puheenjohtaja Jaana Nikula kertoo kääntäjäpäivistä ja siihen liittyvistä yleisötilaisuuksista. Kahvitarjoilu.

HYVINVOINTIKIRJOITTAMISEN ILTA
Laukaan pääkirjastossa ke 18.4.2018 klo 17.30-19.30 Ilta on kaikille yli 15-vuotiaille kirjoittamisesta kiinnostuneille.  Kahvi- ja teetarjoilu!
Keväässä heräävät sanat ja spontaanin ilmaisun voima! Kirjoittamiseen johdattelee Jarna Pihlajamäki.
Illan tarjoaa Kangasniemen ja Laukaan kirjaston yhteinen kehittämishanke (Itä- Suomen Aluehallintovirasto)

PEHMOJEN YÖRETKI
Kuuvalon vaeltajat kutsuvat pehmolelut 13.4.2018 yöretkelle kirjastoon! Yökylässä pehmot pääsevät tutustumaan partioon ja saavat paljon uusia kavereita kaiken hauskan tekemisen keskellä! Tuo pehmosi kirjastolle pe 13.4. klo 15-17 ja voit noutaa sen la 14.4. klo 9-12. Tervetuloa!
Tapahtuman järjestää Kuuvalon vaeltajat ja Laukaan kunnankirjasto

JÄTTEELLÄ ON OSOITE!
Luento pääkirjastossa ti 10.4.2018 klo 17.30-19
Tule päivittämään lajittelutaitosi ajan tasalle maksuttomalle luennolle. Mustankorkea Oy:n tarjoamalla luennolla käydään läpi jätteiden lajittelu ja kierrätys ja vastataan yleisön esittämiin kysymyksiin.

LASTEN LAUANTAI PÄÄKIRJASTOSSA 24.3.2018
Tapahtumassa monenlaista mukavaa: mystinen kädentaitopaja, kuvasuunnistusta, kasvomaalausta, 4H-yrittäjien tuotemyynti ja buffet (varaa käteistä mukaan). Mieletön Mystinen Metsäseikkailu esiintyy klo 12. Vapaa pääsy – tervetuloa!

JÄTTEELLÄ ON OSOITE – JÄTENEUVONTAA LEPPÄVEDEN KIRJASTOSSA 13.3.2018 KLO 16-18
Kysy mitä vain jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen liittyvää.

KALEVALAN NAISET NYKYLUKIJAN SILMIN
Pääkirjastossa ma 26.2.2018 klo 18
FT, kirjailija Tiina Piilola kertoo Kalevalasta, Elias Lönnrotista ja Kalevalan naishahmojen nykytulkinnoista. Vapaa pääsy. Kirjasto tarjoaa iltateen.

KOIRIA JA YSTÄVIÄ!
Ystävänpäivänä ke 14.2.2018 klo 18-19 Laukaan pääkirjastossa
♥ Infotilaisuus lukukoira-toiminnasta
♥ Tavattavissa lukukoira-Bea ja ohjaajansa Katja Jokiniemi
♥ Iltasatutuokio

KIRJOJEN POISTOMYYNTI ALKAA 8.2.2018
Perinteinen poistokirjamyynti alkaa Lainan päivänä 8.2. pääkirjastossa klo 11. Aikuisten kirjat 1€/kpl, lasten ja nuorten aineisto 0,50€/kpl ja lehdet 0,20€/kpl. Tule tekemään huippuedullisia löytöjä!

LUKEVA SUOMI -LUKUPIIRI PÄÄKIRJASTOSSA KOKO VUODEN 2017
Tapaamiset pääkirjaston neuvotteluhuoneessa joka kuukauden viimeisenä tiistaina klo 17.30-19. Lukupiiri on osa Suomi 100 -juhlavuotta ja sitä vetää Teija Venhola-Hirvelä. Lukupiiri on kaikille avoin ja maksuton. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita - mukaan voi tulla milloin vaan.

LAUKAAN KIRJASTOT MUKANA SUOMI 100 -JUHLAVUODESSA
Laukaan pääkirjastossa on esillä kuukausittain vaihtuva Kirja-Suomi 2017 -teemanäyttely. Kirja-Suomi 2017 on suomalaisen kirja-alan yhteistyöhanke, joka on osa Suomi 100 -juhlavuotta.

SUNNUNTAI-KVARTETTI
8.12. klo 18 Laukaan pääkirjaston Sibeliuksen päivän gaalassa.
Sunnuntai- kvartetti on toiminut Jyväskylässä vuodesta 1989 lähtien. Soittajat kohtasivat toisensa Jyväskylän Kamariorkesterin toiminnan myötä. Harri Forstén on Jyväskylä sinfonian konserttimestari. Emma Kangas on Jyväskylän ammattiopiston konservatorion viulunsoiton opettaja. Jukka Hämäläinen on Jyväskylä sinfonian alttoviulun äänenjohtaja. Kalle Kangas on Jyväskylän ammattiopiston sellonsoiton opettaja.

ITSENÄISYYSPÄIVÄN ETKOT PÄÄKIRJASTOSSA TIISTAINA 5.12.2017
Kirjasto avoinna klo 9-21  (klo 9-11 itsepalvelu)
Klo 17 Muumitarinatuokiot / Kansalaisopiston teatteritaiteen ryhmä
Klo 17.30 Peppi Pitkätossu kirjastossa / Laukaan teatteri
Klo 18 Musiikkia sota-ajalta tähän päivään: Eldankajärven jäältä Satumaan kautta Tupaswillaan
Klo 19 Arkistojen aarteita, lyhytfilmejä Keski-Suomesta (kesto n. 45min) / Keski-Suomen elokuvakeskus
Klo 20 Musiikkia sota-ajalta tähän päivään: Eldankajärven jäältä Satumaan kautta Tupaswillaan
Teetä, kahvia ja mehua tarjolla klo 16-20
Mahdollisuus maistaa ja hankkia itselle ainutlaatuista teetä, jonka Teeleidi meille valmistaa!

ITSENÄISYYSPÄIVÄN ETKOT LÄHIKIRJASTOISSA 5.12.
Leppäveden ja Lievestuoreen lähikirjastoissa juhlitaan satavuotiasta Suomea iltapäiväteetarjoilun merkeissä tiistaina 5.12.
Teetä. mehua sekä pientä syötävää on tarjolla klo 13-16.
Mahdollisuus maistaa sekä hankkia itselle ainutlaatuista teetä, jonka Teeleidi meille valmistaa!

AISTIEN KIRJASTO – TULE KOKEMAAN KIRJASTO UUSIN AISTEIN
Laukaan pääkirjastossa tarjoutuu mahdollisuus kokea kirjasto kokeilevin tavoin neljänä syksyn perjantaina  klo 17-20: 29.9., 27.10., 17.11. ja 1.12.
Tarjolla on aisteja hiveleviä maistiaisia. Tästä tarjoilusta ei tule vatsavaivoja. Kirjallisuusallergiat huomioidaan, mutta tarjoilulla voi olla vaikutusta tunteisiin. Tarjolla on niin kevyitä aistimaistiaisia kuin tuhdimpaakin tavaraa, josta riittää pureskelemista pidemmäksi aikaa.

JOULUKORTTIPAJAT LAUKAAN KIRJASTOISSA 28.-30.11.
Leppäveden kirjastossa ti 28.11. klo 17-19
Pääkirjastossa ke 29.11. klo 17-19
Lievestuoreen kirjastossa to 30.11. klo 17-19

VERKKOKIRJASTON OPASTUSTA LAUKAAN PÄÄKIRJASTOSSA
Mitä ovat e-kirjat ja e-lehdet? Mikä on PIN-koodi? Miten voin varata aineistoa? Miten maksan kirjastomaksut?
Laukaan pääkirjastossa on tarjolla verkkokirjaston opastusta kolmena perjantaina.

SIIVOUSPÄIVÄN KIRPPIS 11.11.2017
Siivouspäivän kirppis Laukaan pääkirjastossa lauantaina 11.11. klo 11-14 
KIrjasto tarjoaa maksuttoman myyntipaikan ja -pöydän kirjaston aulassa. Tarvittaessa mennään opintosalin puolelle ja myös peräkonttikirppis kirjaston parkkipaikalla on mahdollinen!
Laukaan kirkonkylän vanhempainyhdistys myy makkaraa, mehua ja kahvia

LUENTOSARJA MARTTI LUTHERIN GALATALAISKIRJEEN SELITYKSESTÄ
Laukaan pääkirjaston opintosalissa 7.-9.11.2017 klo 18
Alustajina ti 7.11. Simo Lampela, Muuramen kirkkoherra, ke 8.11. Sauli Mäkelä, Laukaan seurakunta, to 9.11. Sami Yli-Karjanmaa, teologian tohtori
Aloituskahvit ja vapaa pääsy! Tilaisuuden järjestää Laukaan seurakunta

JÄTTEELLÄ ON  OSOITE – KIERRÄTYSKLINIKKA
Laukaan pääkirjastossa keskiviikkona 15.11.2017 klo 15-18
Non-stop neuvontaa ja aikaa kysymyksille.
Kysy mitä vain jätteisiin ja kierrätykseen liittyvää!
Tilaisuuden järjestävät JAPA ry ja Mustankorkea

LAUKAAN, LEPPÄVEDEN, KUUSAN JA VIHTAVUOREN NÄYTTELY LOKAKUUSSA PÄÄKIRJASTOSSA – LUVASSA TEEMAILTOJA 
Lokakuussa 2017 pääkirjaston näyttelyaula täytyy Marttojen toiminnasta kertovalla yhteisnäyttelyllä.
Ma 2.10. klo 18  järjestetään näyttelyn avajaiset ja yhteislauluilta. Säestyksestä vastaa Tassut. 
Ma 9.10. klo 17-20 teemana on Syksyn satoa pöytään. Tarjolla on kasviksia monipuolisesti  ja lautasliinataittelua. 
Ma 16.10. klo 17-20 vietetään Vohveli-iltaa. Illan aikana esitellään vohvelitöitä ja opastetaan niiden pariin.
Ma 23.10. klo 17-20  teemana on sukan kantapää. Martat tuovat esiemerkkejä erilaisista kantapäistä ja opastavat niiden tekemisen.
Näyttelyn aikana on mahdollisuus jättää oma kädenjälki yhteiseen neuletyöhön. Tavoitteena on tehdä neulegraffiti lokakuun päätteeksi.

LAHJOITA LUKUHETKI – ILTAKAHVIT JA INFO MA 30.10.2017
Laukaan pääkirjastossa klo 16.30.
Toiminnasta kertoo kirjastotoimenjohtaja Laura Hekkala-Vatula. Paikalla on myös hoivakotien edustajia.
Lahjoita lukuhetki -toiminnassa vapaaehtoiset lukijat tarjoavat lukuhetkiä hoivakodeissa.
Lahjoita lukuhetki –toiminta lisää hyvää mieltä niin lahjan antajalle kuin lahjan saajalle.
Kirjasto saattaa yhteen lukijat ja kuulijat.

KIRJALLISUUSVIERAANA  SEPPO PUTTONEN
Ylen kirjallisuustoimittaja vierailee kotikonnuillaan Laukaassa lokakuussa. Lauantaina 21.10.2017 klo 13 Laukaan pääkirjastossa Seppo Puttonen kertoo miten arjen ja Suomen muuttuminen näkyvät itsenäisyyden ajan kirjoissa.
Seppo Puttonen on koonnut juhlavuoden kunniaksi itsenäisyyden ajan merkittävimmät 101 kirjaa. Hän on tuttu muun muassa Aamun kirja -ohjelmasta.
Tämä on kutsu lukumatkalle Suomeen – Tervetuloa!

SATUPÄIVÄ HELKANUORTEN PITÄMÄNÄ
Helkanuoret järjestävät satupäivän pääkirjaston satuhuoneessa tiistaina 24.10.2017 klo 18-19
Helkanuoret laulattavat, leikittävät ja kuljettavat Suomen syntysijoille Kalevalan maailmansyntyyn - tervetuloa tutustumaan kalevalaiseen satumaailmaan ja runomittaan!

SADONKORJUUILTA TIISTAINA 29.8.2017 LAUKAAN KULTTUURI-, MATKAILU-, JA VAPAA-AJAN TOIMIJOILLE 
Tule kohtaamaan muita järjestöjä, yrityksiä ja tapahtumajärjestäjiä sekä Laukaan kunnan kulttuuri-, vapaa-ajan ja elinkeinopalvelujen toimijoita. Illan aiheita ovat mm. vapaa-ajan palvelujen markkinointi Visit Laukaa -matkailukonseptin kautta, Laukaan kunnan tilojen hyödyntäminen, avustukset yhteisöille, kansalaisopisto kumppanina ja yhteistyömahdollisuudet uuden Hyvinvointi- ja perhekeskuksen kanssa. Mukana olijat pääsevät myös esittäytymään ja hakemaan kumppaneita.
Luvassa on pientä purtavaa, esittelypisteitä, taidetta ja kohtaamisia. Tule ideoimaan, antamaan palautetta ja tapaamaan muita Laukaan toimijoita! Lisätietoa tapaamisesta lähetämme elokuussa 2017.
Tilaisuuden järjestävät Laukaan kunnan elinkeinotoimi ja sivistyspalvelut (yrityskoordinaattori Heli Peltola, p. 040 620 3318, kirjastotoimen johtaja Laura-Hekkala-Vatula, p.  050 317 3495)

LUKUBINGO KESÄLLÄ 2017 LAUKAAN KIRJASTOISSA!
Bingo on tarkoitettu kaikille lukijoille.
Bingoriviin riittää viisi luettua kirjaa, mutta voit pyrkiä saamaan koko ruudukon täyteen.
Bingoruudukon voit tulostaa tästä tai noutaa kirjastosta. Täytetty bingoruudukko palautetaan kirjastoon 31.8.2017 mennessä.
Muista täyttää yhteystietosi, niin olet mukana palkintojen arvonnassa!
Leppoisia lukuhetkiä!

KUULOAUTO LAUKAAN PÄÄKIRJASTON PIHASSA TORSTAINA 13.7.2017 KLO 9-16
Kuuloautossa on mahdollisuus osallistua kuuloseulaan. Seula on tarkoitettu henkilöille, jotka epäilevät kuulonsa heikentyneen, mutta jotka eivät vielä käytä kuulokojetta.
Järj. Jyvässeudun Kuulo ry

TAIMIPÄIVÄ LA 20.5.2017 KLO 10-15
Taimien vaihtoa, Laukaan Marttojen herkullinen kahvio, Tassut soittaa klo 10 ja 11.
Tervetuloa viime vuonna suuren suosion saaneeseen taimipäivään

KOMPOSTOINTIKURSSI MA 15.5.2017 KLO 18-20
Lämpökompostori, matokompostori, bokashi...?
Maksuton ja kaikille avoin kompostointikurssi Laukaassa ma 15.5. klo 18-20 Laukaan pääkirjaston neuvotteluhuoneessa.
Luennon järjestävät yhteistyössä Mustankorkea Oy ja JAPA ry

LUKULAMPPU MA 8.5.2017 KLO 11-13
Tervetuloa Lukulampun ääreen ma 8.5. klo 11 pääkirjaston satuhuoneeseen
Eri-ikäisten oppilaidensa tekstejä tulkitsee sanataiteen opettaja Jarna Pihlajamäki. Pohditaan hyväksyvän katseen merkitystä, luetaan sylin kaipuusta, kohdataan oma itsemme ja ohi kävelleen jättämä tunne. Oviraha 5 eur.

LASTEN LAUANTAI PÄÄKIRJASTOSSA LA 29.4.2017 KLO 11-15
Koko perheen tapahtumassa teemana sirkus & vappu. Luvassa yhteistä toimintaa, esityksiä, parkouria, vappunaamiopaja, kasvomaalausta, katuliituilua, buffet jne. Vapaa pääsy!

RUNOTUIKUT PÄÄKIRJASTOSSA MA 24.4.2017 KLO 18.30 
Runotuikut Menu: Jukka Itkosen tarinakimara. Liput 5 € (sis. iltateen)

LAUKAAN LAULUKLUBIN KONSERTTI PÄÄKIRJASTOSSA TO 20.4.2017 KLO 16
Ohjelmassa suomalaista laululyriikka

RUNO VIEKÖÖN! -SANATAIDEPAJA JA OPEN MIC 5.4.2017
Kaikki sanoista kiinnostuneet (lukutaitoiset) tytöt ja pojat. Nyt pääkirjastoon! Kirjoita sanataidepajassa ikioma runo. Pajan jälkeen sana on vapaa! Klo 15-16 sanataidepaja, klo 16-17 Open Mic.Tapahtuman juontaa ja työpajaa ohjaa runoilija/opettaja AP Kivinen. Ilmoittaudu apkivinen[at]gmail.com tai tule mukaan ihan tosta vaan!

KUUN KULTAISTA TAIKAA 10.4.2017
Sarasol-kuoron konsertti Laukaan pääkirjastossa 10.4. klo 18.
Sarasol-kuoro laulaa ja laulattaa. Tervetuloa!

LUKULAMPPU-HETKI PÄÄKIRJASTOSSA  LAUKAAN PÄÄKIRJASTOSSA 3.4.2017 KLO 11
Tällä kerralla teemana on vanhuus.  Lukulampun ääressä on oikeus muistaa, kulkea ”tarinasiltaa” pitkin, ilahtua ja liikuttuakin – tervetuloa punomaan tarinaa sana kerrallaan.
Lukulampun sytyttää Jarna Pihlajamäki. Oviraha 5 eur.

AGRICOLA-LUENTO PÄÄKIRJASTOSSA 3.4.2017
Agricola-luento Laukaan pääkirjaston opintosalissa maanantaina 3.4. klo 18. Luennoitsija Esko M. Laine. Laine on Suomen ja Sakndinavian kirkkohistorian dosentti ja teologian tohtori. Hän luennoi Agricolan vaiheista, roolista suomalaisen sanaston vakiinnuttajana ja merkityksestä meille sekä uusista tulkinnoista.
Kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen.  Vapaa pääsy!
Järj. Laukaan seurakunta ja Laukaan kirjastotoimi.

AKMO SOI! -KONSERTTI PÄÄKIRJASTOSSA TO 23.3.2017
Ala-Keiteleen musiikkiopiston konsertti pääkirjaston aulassa klo 16 alkaen. Vapaa pääsy!

NAISTENPÄIVÄN TAPAHTUMA PÄÄKIRJASTOSSA 8.3.2017 KLO 17-19
Tervetuloa naistenpäivän Hyvinvointi-iltaan keskiviikkona 8.3. klo 17-19! Liikunnanopettaja Hilkka Lipponen kertoo luonnon ja liikunnan terveysvaikutuksista ja kosmetologi Mari Salo (Kauneuspuoti Amelie) ihonhoidosta. Marttojen puffetissa suolaisia ja makeita herkkuja, kahvia ja teetä. Vapaa pääsy. Järj. Laukaan Martat ja kirjasto

LUKULAMPPU-HETKI PÄÄKIRJASTOSSA NAISTENPÄIVÄNÄ 8.3.2017 KLO 11-13
Tervetuloa kuulemaan ja kohtaamaan sanoja ja säkeitä, ajatuksia ja kysymyksiä naisen maailmasta. Naisten ääni täyttää satuhuoneen, jonne ovat kutsutut kuulemaan, keskustelemaan ja ehkä vähän runoilemaankin myös miehet. Lukulampun ääressä laukaalainen sanataiteen opettaja Jarna Pihlajamäki. Oviraha 5€.

VUOSITTAINEN VELKASALDON NOLLAUS 1.3.2017ALKAEN
On aika maksaa kaikki kirjastoon kertyneet maksut. Voit maksaa joko kirjastossa (käteisellä) tai verkkokirjaston kautta. Voit maksaa myös muussa Keski-kirjastojen toimipisteessä. Maksamattomista maksuista seuraa lainauskielto. Lisätietoja: https://www.keskikirjastot.fi/web/arena

SUOMENNOKSEN SYNTY -NÄYTTELY PÄÄKIRJASTOSSA 27.2.-24.3.2017
Miten kansallisrunoilija J.L. Runebergin Vänrikki Stålin tarinoiden palkittu suomennos on syntynyt? Nyt on mahdollisuus tutustua Juhani Lindholmin suomennostyön kulkuun varhaisista luonnoksista valmiisiin käännöksiin. Näyttelyn järjestää Kääntäjien ammattiosasto KAOS ry. Näyttely pääkirjaston kotiseutukokoelman yhteydessä kirjaston aukioloaikoina.

LUKEVA SUOMI -LUKUPIIRI KÄYNNISTYY PÄÄKIRJASTOSSA 28.2.2017
Ensimmäinen kirja on Tuntematon sotilas. Tapaamiset pääkirjaston neuvotteluhuoneessa joka kuukauden viimeisenä tiistaina klo 17.30-19. Lukupiiri on osa Suomi 100 -juhlavuotta ja sitä vetää Teija Venhola-Hirvelä. Lukupiiri on kaikille avoin ja maksuton. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita - mukaan voi tulla milloin vaan.

PAPERISYDÄMIEN TEKOA PÄÄKIRJASTON LASTENOSASTOLLA TI 14.2.2017 KLO 10-12
Ystävänpäivänä 14.2. satutunnin jälkeen klo 10-12 pääkirjaston lastenosastolla on mahdollista tehdä yhdessä (ikään katsomatta) paperisydämiä kierrätys- ja askartelumateriaaleja hyödyntäen.

KOKO KANSA LUKEE!
Koko kansa lukee -kampanja tulee taas. 6.-26.2.2017 voit lukea Riikka Pulkkisen, Paula Norosen, K.K. Alongin ja kolmen ruotsiksi kirjoittavan kirjailijan teoksia maksuttomina e-kirjoina. Tarvitset vain oman kirjaston kirjastokortin, lukemiseen soveltuvan laitteen ja nettiyhteyden. http://www.kirjastot.fi/kokokansalukee

POISTOMYYNTI ALKAA PÄÄKIRJASTOSSA 8.2.2017 KLO 11
Lainan päivänä 8.2. polkaistaan Laukaan pääkirjastossa käyntiin perinteinen poistomyynti. Myynti alkaa ke 8.2. klo 11 ja myyntipöydille pinotaan aikuisten- ja lastenkirjoja sekä lehtiä ja CD-levyjä. Aikuisten aineisto 1€/kpl, lasten aineisto 0,50€/kpl. Lehdet 0,20€/kpl.

HIMMELITYÖPAJA
Pääkirjastossa tiistaina 13.12.2016 klo 17-19
Työpajan ohjaajana Tiiti Tynkkynen. Tiitiltä voit ostaa kotiin viemisiksi materiaalipaketin.
Tervetuloa!

KONSERTTI JA DVD-LEVYNJULKISTAMISTILAISUUS
“JOULUN SALAISUUKSIA”

Laukaan pääkirjastolla to 1.12.2016 klo 17:30
Wojciech Toklowicz, viulu
Esa Ojajärvi, piano

POISTOKIRJAMYYNTI
Lievestuoreen kirjastossa 10.-25.11.2016
Aikuisten aineisto 1 e/kpl
Lasten ja nuorten aineisto 0,50 e/kpl
Lehdet 0,20 e/kpl tai 2 e/vuosikerta
Tule tekemään löytöjä!

KOKO PERHEEN PELIVIIKKOTAPAHTUMA PÄÄKIRJASTOSSA
Heissan!
Tiesittekö, että viikolla 46 vietetään kansainvälistä Peliviikkoa? Tiesittekö, että Peliviikolla järjestetään peleihin ja pelaamiseen liittyvää ohjelmaa ja tapahtumia ympäri maailmaa? Tiesittekö, että myös me täällä kirjastolla ollaan suunniteltu pientä ohjelmaa Peliviikon kunniaksi?
Kirjaston Peliviikon ohjelma on tarkoitettu juuri sinulle, mikäli tykkäät pelailla, hengailla tuttavien tai perheen kanssa, tai ihan muuten vain käydä erilaisissa tapahtumissa.
Jos alkoi yhtään mielenkiinto herätä, niin tulepa kanssamme Laukaan pääkirjastolle keskiviikkona 16.11.2016. Luvassa on mukavaa yhteistä tekemistä liittyen peleihin ja niiden pelaamiseen. Ja tottakai lopuksi on myös kahvitarjoilu! Tapahtuma alkaa klo 17.00 ja päättyy klo 19.00. Tapahtuma on suunnattu koko perheelle, eli kaikki äidit, isit, lapset, nuoret ja vaikka mummut ja vaaritkin ovat lämpimästi tervetulleita!

JOULUKORTTIASKARTELUA
Tervetuloa mukaan askartelemaan omannäköisiä joulukortteja torstaina 24.11.2016
Askartelut ovat maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon! Askarteluja ohjaa askartelutaituri Heidi, Heidin korttipajasta.
Laukaan pääkirjastolla to 24.11. klo 14.30-16.30
Leppäveden kirjastolla to 24.11. klo 17.00-19.00

KIRJAILIJAVIERAANA KATRI ALATALO
Ti 1.11.2016 klo 13 ja klo 14 Laukaan pääkirjastossa.

KEKRI-ILTA PÄÄKIRJASTOSSA
ti 25.10.2016 klo 18-19
Iltaan kutsutaan erityisesti 5-10-vuotiaita, jotka haluavat leikkiä, innostuvat peikkojen ja haltioiden maailmasta ja kiinnostuvat tarinoista. Kirjoitamme satokauden päätösjuhlan Kekrin kunniaksi uudenvuoden loitsuja.
Tule kuulemaan myytillisiä tarinoita, draamailemaan ja uppoutumaan satujen maailmaan!
Järjestäjät: Laukaan Helkanuoret ja Kalevalaiset Naiset, Laukaan kirjasto

SATUPÄIVÄ PÄÄKIRJASTOSSA
Pääkirjastossa juhlitaan valtakunnallista satupäivää tiistaina 18.10.2016
Klo 9.30-10: Satutuokio
Klo 10-13: Värityskuvia lapsille ja aikuisille sekä askartelua poistokirjoista

LUKU-KOUKKU MA 10.10.2016 KLO 18-20 PÄÄKIRJASTOSSA
Luku-Koukussa sukelletaan tarinoiden maailmaan ja neulotaan yhdessä! Tule mukaan oman neuletyösi kanssa tai istahda vain kuuntelemaan ääneen luettuja tarinoita, runoja ja aforismeja. Teetarjoilu. Vapaa pääsy.

LASTEN KULTTUURIKUJEILUT KIRJASTOSSA 26.9.-6.10.2016
Pääkirjasto

Ma 26.9. klo 18 Tuomo Rannakari
(liput 3 EUR/hlö, perhelippu 7 EUR/1 aik. + 2 lasta)
Ti 27.9. klo 9.30 Satujuhlat
Ti 4.10. klo 9.30 Satujuhlat
Leppäveden kirjasto
Ti 27.9. klo 9.30 Satujuhlat
Lievestuoreen kirjasto
Ti 4.10. klo 9.30 Satujuhlat – Klassikkosatuja
Satujuhliin vapaa pääsy. Lue lisää Kultturikujeiluista.

SATUTUOKIOT ALKAVAT
Syyskuussa 2016 alkavat syksyn satutuokiot pääkirjastossa sekä Leppäveden ja Lievestuoreen kirjastoissa.
Pääkirjastolla ensimmäistä satutuokiota vietetään ti 6.9. klo 9.30 alkaen. Satutuokioita pidetään jokaisen viikon tiistaina samaan aikaan.
Leppäveden ensimmäinen satutuokio on niin ikään ti 6.9. klo 9.30.
Lievestuoreella satutuokiokausi aloitetaan syyssaduilla ke 14.9. klo 9.30. Jatkossa Lievestuoreella satutuokiot pidetään kolmen viikon välein.

KOKO KANSA LUKEE!
Koko kansa lukee -kampanja tulee taas! 4.-24.7.2016 voit lukea Lainetta, Hellsteniä ja Erlandssonia maksuttomina e-kirjoina. Tarvitset vain oman kirjaston kirjastokortin, lukemiseen soveltuvan laitteen ja nettiyhteyden. Katso lisätietoja:
kirjastot.fi/kokokansalukee

 

Keski-kirjastojen yhteinen verkkokirjasto

Verkkokirjasto – Hae, uusi, varaa