Olet täällä

Esiopetus

uusikoulu2.jpg

Esiopetus non muuttunut velvoittavaksi 1.8.2015 alkaen. Maksuttomaan esiopetukseen on oikeus 6-vuotiailla ja pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevilla 5-vuotiailla lapsilla. Lisäksi oikeus koskee niitä 7-vuotiaita, joiden perusopetuksen aloittamista on lykätty vuodella. Esiopetuksessa noudatetaan koulujen toiminta-aikoja, kuitenkin siten, että se päättyy aina 31.5. mennessä. Opetus on kestoltaan vähintään 700 tuntia vuodessa ja noin neljä tuntia päivässä. Esiopetusta toteutetaan perusopetuslain sekä esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti.

Kuusivuotiaiden esiopetus on järjestetty Laukaassa yhdessä varhaiskasvatuksen ja opetustoimen kanssa siten, että kokopäiväistä varhaiskasvatusta tarvitsevat lapset saavat esiopetusta päiväkodeissa ja muut koulujen erillisissä esiopetuksen ryhmissä sekä Kirkonkylän ja Lievestuoreen päiväkotien puolipäiväryhmissä. Esiopetuspaikat vahvistetaan sivistyslautakunnassa.  Esiopetukseen osallistuvilla lapsilla on oikeus koulukuljetukseen tai kuljetusavustukseen, mikäli koulumatkan pituus on yli 3 km.

Haku esiopetukseen

Esiopetukseen hakuaika alkaa jälleen tammikuussa 2020. Mikäli lapsella on esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatuksen tarvetta, huoltajien tulee täyttää myös erillinen hakemus varhaiskasvatukseen.

Esiopetusta järjestetään seuraavissa paikoissa

  • Lukuvuonna 2019-2020 esiopetusta järjestetään Kuhaniemen, Kuusan, Leppäveden, Satavuon, Valkolan (ryhmä toimii alkuopetuksen yhteydessä), Vehniän, Vihtavuoren ja Äijälän kouluilla.
  • Kunnallisen varhaiskasvatuksen esiopetusryhmät toimivat Jokiniemen, Kirkonkylän, Vihtavuoren, Leppäveden ja Lievestuoreen päiväkodeissa.
  • Yksityisessä varhaiskasvatuksessa esiopetusryhmät toimivat seuraavissa päiväkodeissa: Laukaan Aurinko ja Hulina (vuorohoito), Laulupuu ja Sävelmaa (iltahoito), Aarrelaiva, Merikarhu, Viilinki sekä Pilke Tähtiniitty.

Linkki Laukaan kunnan esiopetussuunnitelmaan

 

Palvelusta vastaa