Olet täällä

Hakeminen päivähoitoon

kynat.jpg

Varhaiskasvatuksen päivähoidon ohjaajat neuvovat ja ohjaavat perheitä kunnallisissa ja yksityisissä varhaiskasvatuspalveluissa sekä lasten hoidon tukiin liittyvissä asioissa.

Palvelunohjaus alueittain:

Päivähoidon ohjaaja Maarit Kovanen, p. 0400 628 985
Pohjois-Laukaa ja kirkonkylä

Päivähoidon ohjaaja Marja-Leena Savola, p. 040 844 7703
Leppävesi, Vihtavuori, Vehniä ja Savio

Päiväkodin johtaja Maarit Jokela, p. 0400 178 446
Lievestuore

Päivähoidon ohjaaja Anu Niemi, p. 040 834 6445
yksityinen varhaiskasvatus

Erityispäivähoidon ohjaaja vs. Maria Kankkio, p. 0400 951 367
kasvun ja oppimisen tuki

Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi (at) laukaa.fi

Kunnallista ja yksityistä varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden. Kunnallista ja yksityistä varhaiskasvatuspaikkaa haetaan kunnan sähköisen haun kautta tai täyttämällä paperinen hakemus, joka toimitetaan päivähoitotoimistoon. Hakemus on jätettävä neljä kuukautta ennen hoidon tarpeen alkamista. Kiireellisissä tapauksissa työn tai opiskelun alkamisen vuoksi, jolloin hoidon tarpeen alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa, on hakemus jätettävä viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Perheet voivat toivoa varhaiskasvatus- tai esiopetuspaikkaa järjestettäväksi Laukaan lisäksi myös muista seudullisen palvelualueen kunnista: Hankasalmi, Jyväskylä, Luhanka, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen. Näistä kunnista Jyväskylästä paikkaa toivovien on jätettävä hakemus omaan asuinkuntaansa. Hoitopaikat järjestetään kuntien sopimien periaatteiden mukaan.

2012 vuonna syntyneiden esikoulutulokkaiden esiopetukseen ilmoittautuminen tapahtui tammi-helmikuun vaihteessa sähköisesti Wilma-ohjelman kautta. Tällä hetkellä voi lukuvuoden 2018-2019 aikana hakea varhaiskasvatuksen hoidon esiopetuspaikkaa hakea päivähoitohakemuksella ja pelkkää esiopetuspaikkaa ilman päivähoitoa voi tiedustella alueenne lähikoulusta.

Varhaiskasvatuksen sähköinen asiointi: 
Laukaassa asuva tai kuntaan muuttava perhe voi käyttää varhaiskasvatuksen sähköisiä palveluita, joista tarkempaa tietoa Sähköinen asiointi-palvelukortilla.

Uudet asiakkaat:  Sähköisesti voi hakea päivähoitopaikkaa, kerhopaikkaa, hoitopaikan muutosta tai laskettaa arvion päivähoitomaksusta.

Nykyiset asiakkaat: Sähköiset palvelut, jotka vaativat verkkopankkitunnistautumista.
Palvelu vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla (Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Handelsbanken, S-Pankki, Aktia, POP Pankki ja Säästöpankki) tai mobiilivarmenteella sekä voimassa olevan päivähoidon asiakkuuden. Asiakkaan perhetiedot tulevat varhaiskasvatuksen asiakastietojärjestelmästä. Tuettuja selaimia ovat mm. Crome, Firefox ja Internet Explorer.

Hakeminen postitse:
Päivähoitohakemuksia saa päivähoitotoimistosta ja päiväkodeista tai tulostettavassa muodossa alla olevista linkeistä.
Päivähoitohakemukset palautetaan asuinalueen päivähoidon ohjaajalle, päiväkotiin tai lähetetään postin kautta päivähoitotoimistoon. Hoitopaikkaa tulee hakea neljä kuukautta ennen hoidon alkamista. Mikäli kyse on vanhempien työllistymisestä tai opiskelusta, hoitopaikkaa tulee hakea vähintään kahta viikkoa ennen hoidon alkamista.

Paperisen hakulomakkeen voi tulostaa täältä. 
Hakulomakkeet palautetaan päivähoitotoimistolle.
Postiosoite:  Laukaan kunta/ Varhaiskasvatus, PL 6, 41341 Laukaa
Käyntiosoite: Arwidssonintie 15-17, 41340  Laukaa