Olet täällä

Kotikuntoutus

Kotikuntoutus on tarkoitettu asiakkaille, joiden kyky selviytyä arjessa on heikentynyt esimerkiksi kaatumispelon, passiivisuuden tai äkillisen terveydentilan heikentymisen (esimerkiksi infektio tai murtuma) vuoksi. Tavoitteena on vaikuttaa asiakkaan toimintakykyyn jo ennen merkittävää palveluntarvetta, itsenäisen arjessa pärjäämisen mahdollistamiseksi.

Ulkoilu

Kotikuntoutus on asiakkaan toimintakyvyn ylläpitämiseen ja edistämiseen ohjaavaa toimintaa, jossa asiakas sitoutuu määrittelemiinsä tavoitteisiin.  Asiakas on kuntoutusjakson aikana aktiivinen toimija saaden tukea läheisiltä, kotihoidolta ja kuntoutustiimiltä. Kuntoutumisen keinoja ovat kotiympäristössä arkisten askareiden (esimerkiksi pukeutuminen, puuron keitto ja tiskaaminen) lisäksi liikkumiskyvyn harjoittaminen (esimerkiksi yksilölliset voimisteluohjeet, porraskävely ja postinhaku).

Kuntoutustiimi koostuu toimintaterapeutista, voimavarahoitajasta ja kahdesta fysioterapeutista. Kotihoidon tukena kotikuntoutusta toteuttavat kuntoutustiimin jäsenet tarkoituksenmukaisella kokoonpanolla.

Kuntouttava arviointijakso on suunnattu uusille palveluntarpeenarvioinnin kautta ohjautuville asiakkaille. Jakso on määräaikainen ja kesto arvioidaan aina yksilöllisesti tarpeen mukaan. Hinta 12€/vrk riippumatta käyntien määrästä.

Tehostettu kotikuntoutus on tarkoitettu jo kotihoidon palveluiden piirissä oleville asiakkaille. Jakso on määräaikainen ja kesto arvioidaan aina yksilöllisesti tarpeen mukaan. Hinta sisältyy säännöllisen kotihoidon kuukausimaksuun.

Onnistuneen kotikuntoutusjakson edellytyksenä ovat asiakkaan sitoutuminen yhdessä sovittuihin keinoihin ja kuntoutuspotentiaali.

Yhteydenotot

Vanhuspalvelujen asiakasohjaus ja neuvonta puh. 040 7235 005 
arkisin klo 9 – 12

 

Palvelusta vastaa

Palvelupäällikkö (Ennakoiva työ ja varahenkilöstö)
Puhelinnumero(t): 
Matkapuhelin
040 6472 607
Puhelinaika arkisin klo 8 - 11.30
Sähköpostiosoite: 
Kotihoitotoimisto

Palvelut, joista voisit myös olla kiinnostunut