Olet täällä

Laukaanportti-yritysalue

Laukaanportin uusi yritysalue sijaitsee rakenteilla olevan Kirri-Äänekoski moottoritien (valtatie 4) varrella Jyväskylän lentoaseman vieressä. Laukaanportti tarjoaa sujuvat yhteydet neljään ilmansuuntaan.

Etäisyyksiä:
Oulu 320 km
Helsinki 270 km
Lappeenranta 240 km
Vaasa 270 km

Havainnekuva - Vuorenmäen yritysalue

 

Suorat yhteydet nelostietä etelään ja pohjoiseen

 

Laukaaportissa Jyväskylän lentoaseman vieressä yritykselläsi on suora yhteys nelostietä pohjoiseen ja etelään. ”Laukaanportti on sijainniltaan houkutteleva logistiikan, matkustajaliikenteen, teollisuuden palvelujen sekä teollisuuden yrityksille. Tutustu myös Laukaan muihin yritysalueisiin ja vapaisiin tontteihin.

Laukaanportissa on 8,2 ha vapaata teollisuustonttimaata (n. 33.000 k-m²), josta on mahdollista lohkoa yrityksen tarpeeseen sopiva rakennuspaikka. Alueen kunnallistekniikka ja kadut ovat valmiita. Tonttien tasaus ja esirakentaminen suunnitellaan alueelle sijoittuvien yritysten tarpeiden mukaan. Alue on moreenimaata ja kalliota, mikä takaa rakennuksille hyvän kantavuuden. Maalämpö on potentiaalinen energiatuotantotapa, sillä alue ei ole pohjavesialuetta. Alueen asemakaava antaa mahdollisuuden rakentaa kaksikerroksista tilaa, jonka vapaata korkeutta ei ole rajattu.

 

Tonttien hinnat

 

Tonttimaan hinta Laukaanportissa on 5 €/m². Tontin voi myös vuokrata hintaan 5 %/vuosi myyntihinnasta. Tontit luovutetaan esirakentamattomina.

 

Yritysympäristö ja palvelutarjonta

 

Laukaanportti soveltuu sijainniltaan erinomaisesti esimerkiksi rahdin lepotauoille sekä pohjoisesta että etelästä tulevalle kumipyöräliikenteelle. Alue soveltuu myös teollisuuden, logistiikan ja niitä palvelevan yritysten sijoittumispaikaksi tai matkustajaliikennettä palveleviin toimintoihin. 

Tällä hetkellä alueella on Lidlin jakelukeskus, joka on kooltaan kolme jalkapallokenttää. Alueen vieressä sijaitsee Jyväskylän lentokenttä. Lounasravintolat ja muut palvelut löytyvät etelästä 4 km:n päässä Tikkakosken taajamasta tai Jyväskylän Kirristä (17 km) ja pohjoisessa Hirvaskankaalta (14 km).

 

Yrityksiä palveleva Laukaa

 

Ihmisen kokoisessa Laukaassa rakentamiseen tarvittavat lupa-asiat ja kaupanteko hoituvat joustavasti. Tutustu myös Laukaan omakotitonttitarjontaan sekä kouluihin ja varhaiskasvatukseen.

Yritystonttien hakeminen

 

Yritystontteja haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta tulee ilmetä vähintään haettava tontti/alue, rakennettavan kerrosalan määrä, tarvittavan maapinta-alan määrä, rakentamisaikataulu, tiedot rakennushankkeesta ja tontille suunniteltu toiminta. Voit käyttää myös valmista hakemuslomaketta (pdf).

Hakemus tulee toimittaa joko sähköpostitse kaavoitus@laukaa.fi tai postitse osoitteeseen Laukaan kunta/Maankäyttö, PL 6, 41341 Laukaa tai henkilökohtaisesti Kunnanvirasto Kuntalaan, Laukaantie 14, Laukaa kk (avoinna ma–pe 9–15).


Laukaa on maaseutumainen ja elinvoimainen 19 000 asukkaan kasvukunta Jyväskylän seudulla. Laukaassa on monipuoliset asumismahdollisuudet, toimivat palvelut, korkeaa osaamista ja monipuolista yrittäjyyttä. Laukaassa merkittävää yritystoimintaa harjoittavat muun muassa Lidlin Keski-Suomen jakelukeskus, Scania Suomi, Kuljetusliike Taipale, Peurunka, Forcit, Millog ja Nammo sekä sadat paikalliset yritykset.

 

Palvelusta vastaa