Olet täällä

Muistihoitaja

Vanhus sauvakävelyllä

Muistihäiriöitä on kaiken ikäisillä ihmisillä ja iän myötä niiden esiintyminen yleistyy. Nimimuistin heikentyminen on yksi tavanomaisista normaaliin ikääntymiseen liittyvistä muistin toiminnan muutoksista. Myös monet muut tekijät voivat vaikuttaa muistin toimintaa heikentävästi mm. stressi, unettomuus, suuret elämäntilanteen muutokset, masennus, runsas alkoholin käyttö sekä jotkut lääkkeet. Jos muistin toiminnan muutokset kuitenkin huolestuttavat, ne aiheuttavat ongelmia päivittäisten arjen askareiden hoitamisessa tai epävarmuutta sosiaalisissa tilanteissa, on muistin toimintaa syytä selvittää tarkemmin.

Ota yhteyttä lääkäriin jos muistin toiminnan muutokset ovat tapahtuneet nopeasti (päivien tai viikkojen aikana) tai niihin liittyy muita oireita mm. sekavuutta, päänsärkyä, heikkoutta raajojen toiminnassa, muutoksia puheen tuottamisessa tai näköhäiriöitä.

Muistihoitajan vastaanotolla voi käydä keskustelemassa muistin toimintaan liittyvistä huolista, tehdään muistitutkimuksia ja järjestetään muistisairauteen sairastuneille säännöllistä seurantaa. Muistihoitajan vastaanotot ajanvarauksella, ajan voi varata myös ilman lääkärin lähetettä.

Puhelin- ja ajanvarausaika ma - pe klo 8 - 9, puh. 040 3579 890. Muistihoitajan vastaanotolla asioiminen on maksutonta, kotikäynneistä laskutetaan 12 euroa/käynti.
Vastaanoton osoite: Seniorineuvonta, Laukaantie 7 a 2, 41340 Laukaa

Jos olet alle 65-vuotias, ota yhteyttä muistiasioissa terveyskeskukseen tai työterveyshuoltoon.

 

Palvelusta vastaa

Palvelut, joista voisit myös olla kiinnostunut

Neuvontapisteet 65-vuotta täyttäneille Laukaassa ja Lievestuoreella