Olet täällä

A. Palvelut yrityksille

Näkymä Multamäen päältä

Etsitkö uusia toimitiloja tai tonttia yritystoimintaan? Onko mielessä  yritystoiminnan laajentaminen tai lupa-asiat? Tarvitsetko apua liiketoimintasuunnitelman laatimiseen tai liiketoimintasuunnnitelman päivittämiseen? Onko sinulla mielessä investointi tai yritystoiminnan kehittämisidea, johon kaipaat apua ja rahoitusta? Haluatko verkostoitua kunnan muiden yritysten ja yhteisöjen kanssa? Sinulla olisi tarjolla töitä ja etsit työlle tekijää. Ehkä palkkatuesta ja työllistämisen kuntalisästä olisi apua?

Laukaan kunnan yrityspalvelut auttavat sinua löytämään parhaan mahdollisen asiantuntija-avun a rahoituksen yritysten perustamiseen, kehittämiseen ja kansainvälistymiseen. Autamme myös yrityksiä verkostoitumaan ja löytämään uusia yhteistyökumppaneita, seuraamme elinkeinoelämän muutoksia ja tuome niitä keskusteluun yritysten kanssa ja kuuntelemme yrittäjiä. Pyrimme vastaamaan yrityselämän muuttuviin tarpeisiin. Tuemme kehittämishankkeiden käynnistämistä ja yrittäjien hyvinvointia Laukaassa.

Palvelut yrityksille

 

 1. Aloittavan ja toimivan yrityksen palvelut

 

 1. Yritysten kehittämis- ja kansainvälistymispalvelut

Kehittämis- ja kansainvälistymispalveluja tarjoamme yhteistyöverkoston kautta ja ostopalveluina ulkopuolisilta asiantuntijoilta. Tarvittaessa ohjaamme hakemaan kehittämiseen julkista tukea. Elinkeinotoiminnan kehittämiseksi edistämme Laukaassa toimivien yrittäjien verkostoitumista järjestämällä kasvua ja hyvinvointia tukevia tilaisuuksia. Elinkeinopalveluja ja yrittäjäolosuhteita kehitämme säännöllisesti kokoontuvassa kumppanuusfoorumissa yhdessä Laukaan yrittäjien kanssa.

Palveluita kehittämiseen, kansainvälistymiseen ja muutostilainteisiin:

Kumppaniverkostossa asiantuntija- ja rahoituspalveluissa ovat mm. Te-palvelut: Osaamisen kehittäminen ja rekrytointi, Ely-keskus, Jyväsriihi (Leader-rahoitus), oppilaitokset ja tutkimuslaitokset sekä asiantuntijapalveluja kuten omistajanvaihdos- ja sukupolvenvaihdospalveluja, kasvusparrausta, kansainvälistymispalveluja tarjoavat tahot. 

 1. Aluekehityshankkeet

Elinkeinotoimi toteuttaa kuntastrategian tavoitteiden toteuttamiseksi useita aluekehityksen kärkihankkeita, joita ovat: Laukaan keskustan kehittämishanke, Lievestuoreen taajaman kehittämishanke, Tikkakoski-Vehniä alueen kehittäminen vetovoimaiseksi yritysalueeksi, Järvilinna-Bovalliuksen alueen kehittäminen vetovoimaiseksi asumis- ja yritysalueeksi, vt 9:n varressa Lievestuoreella sijaitsevan Ysitien Sampon kehittäminen houkuttelevaksi yritysalueeksi, Peurungan hyvinvointialueen kehittäminen, Vuonteen alueen kehittäminen, Leppäveden kehittäminen: Kuukanpääntien yritysalue ja Leppäveden liikuntapuisto ja Laukaan sataman ja vesistömatkailun kehittäminen.

 1. Sijoittumispalvelut

Laukaan kunta tarjoaa yrityksille sijoittumispalveluja; hankkii raakamaata, kaavoittaa ja rakentaa yritysalueilla tarvittavaa infraa ja tarjoaa apua sopivien tonttien ja toimitilojen löytämiseen. Tutustu Laukaan kunnan yritysalueisiin: www.laukaa.fi/yritystontit.

Jykia Oy kehittää, omistaa, vuokraa ja rakennuttaa toimisto-, tuotanto- ja varastotiloja Jyväskylän alueella. Laukaan kunta on Jykian osaomistaja yhdessä Jyväskylän kaupungin ja Muuramen kunnan kanssa.

Sijoittumisasioissa yrityksiä palvelevat:

 • Elinkeinojohtaja Teemu Pinomäki
 • Kaavoitusjohtaja Mari Holmstedt (kaavoitus, yritystontit, maaomaisuuden myynti)
 • Elinkeinoasiamies Seppo Niskanen (yritystontit ja toimitilat)
 • Toimistosihteeri Birgitta Lampela (Laukaan kunnan kiinteistöjen vuokraus ja myynti)
 • Yrityskoordinaattori Heli Peltola (yritysalueiden markkinointi)
 1. Kuntamarkkinointi

Elinkeinotoimi markkinoi Laukaan kunnan yritystontteja ja omakotitontteja. Vahvistamme myönteistä kuntakuvaa myös tukemalla tapahtumajärjestelyjä ja näkymällä tapahtumissa. Matkailumarkkinointia toteutamme Suomeen ja ulkomaille Visit Laukaa ja Visit Jyväskylä - matkailumarkkinointikonseptien kautta.

www.laukaa.fi/yritystontit
www.laukaa.fi/tontit
www.visitlaukaa.fi
www.visitjyvaskyla.fi

 1. Laukaan kehitysyhtiö

Laukaan kehitysyhtiö oy luo edellytyksiä kunta- ja elinkeinostrategiassa linjattujen tavoitteiden toteuttamiseen. Kehitysyhtiö tarjoaa yrityksille apua sijoittumiseen sekä omistus- ja rahoitusratkaisuisssa. 
Jykia oy  kehittää, omistaa, vuokraa ja rakennuttaa toimisto-, tuotanto- ja varastotiloja Jyväskylän alueella. 

Kunnan elinkeinotoimessa sinua palvelevat: 

Elinkeinoasiamies, Laukaan kehitysyhtiön toimitusjohtaja Seppo Niskanen, puh. 0400 643 597

 • yritysten rahoitusmahdollisuuksien selvittäminen
 • tontti- ja toimitila-asiat
 • maaseudun yritystoiminnan kehittäminen

Yrityskoordinaattori Heli Peltola, puh. 040 620 3318

 • viestintä ja kuntamarkkinointi, matkailun edistäminen ja tapahtumat
 • yritysten neuvonta

Yrityksiä palvelevat myös

 • kaavoitusjohtaja Mari Holmstedt, puh. 0400 317 759  

sähköpostiosoite: etunimi.sukunimi(at)laukaa.fi

Palvelusta vastaa

Elinkeinoasiamies
Puhelinnumero(t): 
Matkapuhelin
0400 643 597
Laukaan kehitysyhtiö Oy:n toimitusjohtaja, yritysten kehittämis- ja sijoittumispalvelut, strategiset kehittämishankkeet
Sähköpostiosoite: 
Kuntala
Yrityskoordinaattori
Puhelinnumero(t): 
040 620 3318
Viestintä- ja markkinointi, Visitlaukaa.fi-matkailupalvelut, yritysten kehittämis- ja sijoittumispalvelut
Sähköpostiosoite: 
Kuntala

Palvelut, joista voisit myös olla kiinnostunut

Tontit teollisuuden, kaupan ja palvelujen tarpeisiin Laukaasta neljästä eri taajamasta ja lentokentän läheisyydestä.