Olet täällä

25.5.2018 - 12:10

"Kerro mahdollisimman monelle haaveistasi niin varmasti joku osaa auttaa!" - Tarve-projektin loppuraportti on nyt valmis.

Laukaan vammaispalveluissa kevään aikana käynnissä ollut Tarve-projekti päättyi toukokuun alussa, jolloin Aspa säätiön projektivastaava Emilia lopetti työnsä Laukaassa ja nyt myös projektin virallinen loppuraportti on valmistunut.

Projektin päätyttyä voidaan todeta, että ainakin kunnan näkökulmasta tälle projektille oli nyt todella hyvä aika ja tällaiselle selvitystyölle tarvetta. Projektin aikana on käynyt selväksi se, että tällainen yhteiskehittämisen malli on ollut tervetullut tapa suunnitella tulevaa. On ollut mahtava nähdä ja kuulla, miten innolla tähän projektiin Laukaassa on lähdetty mukaan ja ainakin itselleni projektista on tullut vain positiivista palautetta. Erityisen mieltä lämmittävää on ollut myös se, kuinka leppoisaa, mutta kuitenkin rakentavaa ja eteenpäin vievää keskustelua projektin aikana on syntynyt.

Ainakin omasta puolestani uskallan sanoa, että projekti onkin ollut pitkälti juuri sitä, mitä yhteiskehittäminen ja –ideointi parhaimmillaan voisi olla. Projektin tuloksena voimme kertoa, että meillä on kunnassa tyytyväisiä laukaalaisia, jotka toivovat myös tulevaisuudessa saavansa asua Laukaassa. Projekti on nostanut esiin myös monia konkreettisia kehittämistarpeita ja -ideoita, joka onkin ollut juuri se asia, mitä Tarve-projektilta toivoimme. Jatkokehittämisen kannalta toivomme palvelunkäyttäjiltä ja läheisiltä sitä, että kun asumisen asiat alkavat olla todellisia ja ajankohtaisia, ollaan meihin päin yhteydessä ajoissa. Tämä on tärkeää, koska kaikenlaiset onnistuneet asumisratkaisut vaativat aikaa ja suunnitelmia, joita sitten yhteistyössä eri osapuolten kanssa voidaan viedä eteenpäin. Koska jo Tarve-projektiin laukaalaiset sitoutuivat ja lähtivät mukaan innolla, uskallan ajatella, että tämä kyllä on täysin mahdollinen asia ja aito molemminpuolinen yhteistyö jatkossakin realistisesti tavoiteltavissa oleva asia.

Tältä pohjalta meidän on hyvä lähteä jatkamaan kehittämistyötä. Toivottavasti Tarve-projekti on myös tehnyt meitä kunnan vammaispalvelujen työntekijöitä tutummiksi ja kenties madaltanut kynnystä ottaa meihin tarvittaessa yhteyttä. Toivottavasti tästä seuraa myös se, että ilman tällaisia projektejakin saisimme oikeasti palvelunkäyttäjiltä, läheisiltä ja yhteistyökumppaneilta toiveita siitä, miten palveluja tulisi kehittää. Vaikka kaikkia toiveita ei välttämättä aina voida toteuttaa tai toteuttaminen voi viedä aikaa, lupaamme kuitenkin sen, että kaikki toiveet ovat tervetulleita ja mielellämme niitä jatkossakin otamme vastaan!

Haluamme vielä ehdottomasti kiittää kaikkia projektiin tavalla tai toisella osallistuneita tahoja. Ennen kaikkea haluamme kiittää kaikkia työpajoihin osallistuneita ja kyselyihin vastanneita palvelunkäyttäjiä ja läheisiä, joiden ansiosta meillä on nyt konkreettista faktaa, joka on voitu projektiraporttiin kirjoittaa näkyväksi. Projektissa kiitettävän aktiivisessa roolissa on ollut myös kunnan vammaisneuvosto. Iso kiitos siis vammaisneuvostolle, Keski-Suomen kehitysvammaisten tukipiirille ja Keski-Suomen kehitysvammaisten tukiyhdistykselle, jotka ovat mahdollistaneet sen, että projekti ylipäätään meillä Laukaassa toteutui. Ohjausryhmään ja osaan työpajoista tärkeän panoksen on tuonut myös kokemusasiantuntijamme Sanna Hakulinen, jota ilman olisi jäänyt paljon tärkeää kokemustietoa meiltä saamatta ja jakamatta. Myös projektiraportin kannessa komeilevat viisaat sanat ovat peräisin Sannalta, joka on työpajoihin osallistuessaan tuonut osallistujille tärkeää vertaisnäkökulmaa ja omalla tarinallaan varmasti innostanut monia, joten isot kiitokset myös Sannalle siitä, että olet koko kevään jaksanut aktiivisesti meidän kanssa kulkea tätä matkaa! Palvelunkäyttäjien lisäksi suurimmat kiitokset meidän on pakko kuitenkin antaa Aspa-säätiölle, jota ilman koko projekti olisi jäänyt kenties haaveeksi tai ainakin selvitystyö olisi jouduttu tekemään huomattavasti suppeampana. KIITOS!

Oheisen linkin kautta pääsette lukemaan valmiin Tarve-projektin loppuraportin.

Hyviä lukuhetkiä raportin parissa ja aurinkoista kesää kaikille!

Vammaispalveluohjaaja Hanna Korpinen ja koko Laukaan kunnan vammaispalvelun tiimi

Uusimmat

vaistokuntala2020.jpg
18.6.2020
Laukaan kunnanvirasto (Laukaantie 14) on kesällä suljettuna 6. - 31. heinäkuuta 2020. Sulkuaikana virastossa paikalla olevien viran- ja toimenhaltijoiden asiakastapaamiset tulee sopia etukäteen...