Olet täällä

2.12.2020 - 13:08

Koronaepidemia kiihtymisvaiheessa - liikuntatilat suljetaan, yli 20 hengen tapahtumat kielletty ja maskisuositus

Laurinkylän kuntosali
Keski-Suomi on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Näillä Laukaan kunnan antamilla ohjeilla pyritään hidastamaan ja ennalta ehkäisemään koronaepidemian kiihtymistä.

Rajoitukset annetaan asukkaiden ja työntekijöiden turvallisuuden vuoksi. 

Kaikki yli 20 henkilön yleisötilaisuudet on kielletty ajalla 2.–21.12.

 

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 1.12. antamallaan määräyksellä kieltänyt tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla alueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan Keski-Suomen sairaanhoitopiireihin kuuluvien kuntien alueella järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 (kaksikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

 

Ei suositella yli 20 hengen yksityistilaisuuksien järjestämistä

 

Laukaan kunta suosittelee, että Laukaassa ei järjestetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia ajalla 2.12.–21.12. Suositus on sama kuin Keski-Suomen alueellinen tartuntatautien johtoryhmän suositus.

 

Laukaan kunnan liikunta- ja kuntosalit suljetaan 7.12.–21.12. väliseksi ajaksi

 

Laukaan kunnan liikunta- ja kuntosalit suljetaan 7.12.–21.12. väliseksi ajaksi koronaepidemian kiihtymisen hillitsemiseksi. Rajoitus koskee sekä Laukaan kunnan järjestämää toimintaa kuten kansalaisopiston liikuntaryhmät, että tilojen ulkopuolista käyttöä kaikissa ikäryhmissä. Laukaan kunnan erityisryhmien liikunta siirretään mahdollisuuksien mukaan ulkotiloihin. 

Tilat pyritään avaamaan käyttöön mahdollisimman pian, kun koronaepidemiatilanne sen sallii.

 

Koronaepidemian kiihtymisvaiheen ohjeen mukainen maskisuositus

 

Laukaan kuntaan annetaan THL:n koronaepidemian kiihtymisvaiheen ohjeen mukainen maskisuositus. Laukaan kunta suosittelee maskin käyttöä joukkoliikenteessä ja kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä tilaisuuksissa, joissa turvavälejä ei aina voida noudattaa. Myös riskialueelta Suomeen saapuvien matkustajien tulee pitää maskia siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin. Maskisuositus koskee ensi sijassa yli 15-vuotiaita. Maskisuositus on THL:n koronaepidemian kiihtymisvaihetta koskevan ohjeen mukainen. Lisäksi kunta antoi myös kaikille työpaikoilleen maskisuosituksen ma 30.11. THL:n suositus kasvomaskien käytöstä.

Lisätietoja antavat Koronatyöryhmän puheenjohtaja Jukka Lappalainen, varapuheenjohtaja Jussi Silpola ja kunnanjohtaja Niku Latva-Pukkila.

Laukaan kunnan koronatiedotus

www.laukaa.fi/korona

Additional info

Uusimmat