Olet täällä

23.12.2020 - 9:50

Koronatestiin pääsee myös joulunpyhinä - vähäisetkin oireet syy hakeutua testiin

Koronatestin ottaja ja testattava autoilija
Koronatestejä otetaan joulun pyhinä myös Laukaassa. Alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä, koronanyrkki korostaa, että koronavirustestiin tulee hakeutua lievissäkin hengitystieoireissa, eikä oireisena saa tavata muita ihmisiä.

Koronatestiin pääsee myös joulunpyhinä. Päivittäiset testimäärät Laukaassa olivat tällä viikolla alkuviikosta noin kymmenen testiä vähemmän kuin arkipäivien testimäärä Laukaassa tyypillisesti, kertoo Seututerveyskeskuksen ylilääkäri Jari Raudasoja.  Koronatestiin kannattaa hakeutua myös joulun pyhinä hyvin herkästi, jos on vähänkin oireita, Raudasoja muistuttaa.

Koronanyrkki suosittelee yleistä varovaisuutta juhlapyhien viettämisessä

Alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä, koronanyrkki, on huolestunut sairaalahoidon tarpeen kasvusta ja iäkkäämmän väestön tartunnoista. Perhepiirissä saatujen koronatartuntojen määrä on ollut kasvussa. Koronanyrkki suosittaakin viettämään joulua vain ydinperheen kesken. Vaikka koronanyrkki on erityisen huolissaan ikäihmisten tartuntatilanteesta, varovaisuus on tarpeen kaiken ikäisillä. Joulun ja uuden vuoden pyhien aikana fyysistä tapaamista suositellaan vain oman ydinperheen kesken.

Koronanyrkki totesi maanantaina 21.12., että koronan kiihtymisvaihe jatkuu Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Kahden viikon aikana uusien tartuntojen ilmaantuvuusluku on ollut noin 100 / 100 000 asukasta.

 

Lisätietoja:

Jukka Lappalainen, Laukaan kunnan koronatyöryhmän puheenjohtaja, p. 0400 564 983, jukka.lappalainen@laukaa.fi
Jari Raudasoja, Seututerveyskeskuksen ylilääkäri, p. 014 269 5904, jari.raudasoja@seututk.fi

Alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä on huolestunut sairaalahoidon tarpeen kasvusta ja iäkkäämmän väestön tartunnoista (KSSHP:n tiedote 21.12.2020)

Additional info

Uusimmat