Olet täällä

7.9.2020 - 14:21

Kotipihan puutarhajätteiden vastaanotto maksutta lokakuussa

Risunkeräys
Mustankorkea ottaa lokakuussa kotitalouksien risut, oksat ja haravointijätteet maksutta vastaan. Laukaassa vastaanottopaikkana on Haukilammen maankaatopaikka ma-pe klo 12-18. Puutarhajätteitä otetaan vastaan myös Toivakassa.

Tuo kotipihan puutarhajätteet maksutta lokakuussa Laukaaseen, Toivakkaan tai Jyväskylään - Jyväskylässä uusi vastaanottopaikka

Mustankorkea ottaa lokakuussa kotitalouksien risut, oksat ja haravointijätteet maksutta vastaan kolmessa paikassa. Jyväskylässä vastaanottopaikka on poikkeuksellisesti Mustalammen maankaatopaikka, ei Mustankorkean jätekeskus. Laukaassa ja Toivakassa keräyspaikat ovat ennallaan.

Kotipihojen risuja, oksia ja haravointijätettä otetaan maksutta vastaan lokakuun aikana kolmessa paikassa. Erityisesti Jyväskylässä Mustankorkean jätekeskuksella aiemmin asioineita pyydetään huomioimaan poikkeava vastaanottopaikka, joka tällä kertaa on Mustalammen maankaatopaikalla. Mustalammen maankaatopaikka sijaitsee Ronsuntaipaleentiellä lähellä Mustankorkeaa, ja siellä vastaanotto on lokakuun ajan ma-pe klo 7-19.

”Jätekeskuksella on meneillään tietöitä, joten yritämme vähentää ruuhkia ohjaamalla peräkärryjen kanssa tulevat puutarhajätteen tuojat tällä kertaa eri paikkaan. Muuten mikään ei ole muuttunut ohjeissa, eli vastaanottopaikassa on omat kasansa risuille ja oksille sekä haravointijätteelle. Tämä kannattaa huomioida kuormaa pakatessa”, muistuttaa Mustankorkean ympäristö- ja laatuasiantuntija Iina Könönen.

Muut vastaanottopaikat lokakuussa ovat:
Laukaassa Haukilammen maankaatopaikka, ma-pe klo 12-18.
Toivakassa Ajakantie, pe klo 12-18 ja la klo 10-15.

Perinteisesti puutarhajätekampanja on järjestetty keväällä, mutta tänä vuonna se jouduttiin koronavirustilanteen aiheuttaminen rajoitusten vuoksi siirtämään myöhemmäksi. Mustankorkealla seurataan edelleen tilanteen kehittymistä ja muutokset ovat mahdollisia, mikäli niin vaaditaan.

”Huomioithan muut ihmiset ja tulet tuomaan myös puutarhajätteitä vain terveenä! Kampanja saa perinteisesti paljon ihmisiä liikkeelle, joten hetkellisiä ruuhkia ja jonoja voi joka tapauksessa muodostua”, Könönen muistuttaa.

 

 

Uusimmat