Olet täällä

16.3.2020 - 17:55

Kouluja suljetaan Laukaassa, osa oppilaista etäopetukseen

koulun_kaytava_web.jpg
Suomen valtioneuvosto on 16.3.2020 päättänyt siirtymisestä valmiuslain piiriin nopealla aikataululla. Varhaiskasvatus ja sen yhteydessä annettava esiopetus jatkuvat normaalisti. Muut oppilaat siirtyvät etäopetukseen 18.3–13.4.2020 väliseksi ajaksi. Etäopetukseeen siirtymisessä on joitakin poikkeuksia.

Valtioneuvosto on 16.3.2020 linjannut seuraavaa:

  • varhaiskasvatus ja sen yhteydessä annettava esiopetustus jatkuvat normaalisti.
  • Perusopetusta järjestetään esiopetuksen ja luokkien 1-3 osalta niille lapsille, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisissä tehtävissä. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin.
  • Muiden oppilaiden osalta siirrytään etäopetukseen 18.3–13.4.2020 väliseksi ajaksi.

Tiistain 17.3.2020 aikana Laukaan kunnan opetustoimi selvittää tarkemmin, keitä opetuksen jatkuminen lähiopetuksena koskee. Linjauksesta johtuen opetusta saatetaan joutua keskittämään, ja määräämään oppilaan lähikouluksi oman koulun sijaan väliaikaisesti jokin toinen koulu. Laukaan kunnan perusopetuksessa on valmistauduttu koulujen sulkemiseen, ja koulut antavat oppilaille ja huoltajille ohjeet etäopetuksen toteuttamisesta 17.3.2020. Ohjeet annetaan Wilman kautta, ja ensisijaisena viestintäkanavana poikkeustilanteessa ovat Wilma ja koulun kotisivut.

Laukaassa kouluruokailu järjestetään niille oppilaille, joiden koulunkäynti jatkuu 18.3.–13.4.2020. Samoin koulukuljetusten piiriin kuuluville järjestetään kuljetukset. Tässä huomioidaan mahdolliset lähikoulumuutokset.

Koulujen henkilökunta järjestää lähiopetuksen niille oppilaille jotka ovat koulussa, sekä etäopetusta niille lapsille, jotka eivät ole lähiopetuksessa. Lasten opetusta koskevissa kysymyksissä vanhempia kehotetaan olemaan yhteydessä oppilaan luokanopettajaan tai luokanohjaajaan Wilman kautta.

Juha Tolonen, sivistysjohtaja
Jussi Silpola, opetuspäällikkö

Lisätietoja

Suomen hallituksen linjaamat, 16.3.2020 julkaistut toimenpiteet poikkeusoloissa

Laukaan kunnan koronatiedotussivu

www.laukaa.fi/korona

Additional info

Uusimmat