Olet täällä

31.5.2018 - 9:32

Laukaan ja Jyväskylän väliä ajava linja 41 liittyy 4.6. alkaen osaksi Linkki-paikallisliikennettä

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen vihreä linkki 41 Laukaan kirkonkylällä.
Jaossa 100 ilmaista päivälippua Waltti-matkakorttiasiakkaille Laukaan R-kioskilta 4.6 klo 12 alkaen

Jyväskylän seudun joukkoliikenne
Tiedote viestimille 31.5.2018

Laukaan ja Jyväskylän väliä ajava linja 41 liittyy 4.6. alkaen osaksi Linkki-paikallisliikennettä
Laukaa–Jyväskylä -yhteysväliä liikennöivä linja 41 on kesäliikenteen 2018 käynnistymisen jälkeen virallisesti yksi paikallisliikenteen Linkki-linjoista. Seuraavien 7 vuoden ajan vuoroja ajaa kilpailutuksen voittanut liikennöitsijä eli Jyväskylän Liikenne Oy. Linjan 41 liikenne kilpailutettiin jälkijunassa muuhun paikallisliikenteeseen nähden, koska liikennöinnistä oli voimassa kesään 2018 asti jatkuneita sopimuksia.

Linjan 41 kaikki vuorot ajetaan jatkossa vihreillä Linkki-linja-autoilla. Autot ovat ympäristöystävällistä, vuonna 2014 tai sen jälkeen käyttöön otettua, euro 6 -päästöluokan kalustoa. Laukaaseen liikennöivien autojen penkit ovat pidemmän matkan takia hieman pehmeämmät kuin normaalien, kaupunkialueella liikennöivien paikallisliikenneautojen penkit.  Kalusto on matalalattiaista, joten esimerkiksi lastenvaunujen, rollaattorien ja pyörätuolien kanssa kyytiin pääsee helpommin kuin seutuliikenteessä tavallisesti käytössä oleviin autoihin. Linja-autojen matalalattiaosuuksille sijoittuvilta penkeiltä löytyy myös usb-pistokkeet, joiden avulla esimerkiksi matkapuhelimen lataaminen matkan aikana on mahdollista.
 

Yksi muutos on myös se, että Linkin mobiililippu kelpaa 4.6. alkaen maksuvälineenä myös linjalla 41. Tätä ennen mobiililipulla ei ole voinut linjalla matkustaa, sillä lipputuotteen käyttö on rajattu pelkästään kilpailutetun Linkki-paikallisliikenteen linjoihin. Muuten palvelu säilyy asiakkaalle pääpiirteissään samankaltaisena kuin aiemminkin. Linkki-paikallisliikenteen Waltti-liput, -ikärajat ja -etuudet ovat linjalla 41 olleet hyödynnettävissä jo vuodesta 2016 alkaen.

100 ilmaista päivälippua Waltti-matkakorttiasiakkaille!
Paikallisliikenteen alkamisen kunniaksi Waltti-palvelupisteenä toimivalla Laukaan R-kioskilla (Laukaantie 22–24) jaetaan maanantaina 4.6. kello 12.00 alkaen sata ilmaista päivälippua. Ilmaislippuja jaetaan Waltti-matkakortin lataajille tai uutta Waltti-korttia hankkiville asiakkaille niin pitkään, kuin lippuja riittää. Paikalla on kello 12.00–14.00 myös Linkin väkeä, joilta voit tulla kysymään jos joku asia paikallisliikenteessä askarruttaa.

Päivälipulla voit tehdä 24 tunnin ajan rajattomasti matkoja paikallisliikenteen Linkki-linjoilla 1–42 Laukaassa, Jyväskylässä ja Muuramessa. Päivälippu on voimassa 24 tunnin ajan alkaen siitä, kun se ensimmäisen kerran luetaan Linkin kortinlukulaitteella ja sen arvo on 14 euroa.

Linjan 41 kesäliikenteen aikataulut
Linjan 41 aikataulut ja reitit löytyvät entiseen tapaan Linkin kesäaikatauluvihkosta, joka jaettiin Laukaan, Jyväskylän ja Muuramen talouksiin 21.5. alkaneella viikolla. Aikataulut voi tarkista myös Linkin sähköiseltä reittioppaalta https://jyvaskyla.digitransit.fi sekä nettisivuilta http://linkki.jyvaskyla.fi/aikataulut.

Aikaisempiin kesiin verrattuna reitteihin ja aikatauluihin on tehty pieniä muutoksia, mutta pääpiirteissään ne ovat aiempien kesäkausien kaltaiset. Vuorotarjontaa on pääsääntöisesti kerran tunnissa. Uutena ajetaan asiakastoiveiden mukaisesti arkisin maanantaista perjantaihin sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 23.00 Laukaasta Jyväskylään lähtevä myöhäisillan vuoro. Aiemmin vastaava vuoro on päättynyt Laukaaseen ja ajettu siirtoajona takaisin Jyväskylään.

Asiakkaat ovat myös toivoneet linjan 41 viikonloppuaamuihin lisää vuoroja, joten niitä kesäliikenteeseen on lisätty. Lauantaisin uusia ovat Jyväskylästä kello 8.05 ja 9.05 lähtevät ja sunnuntaisin Jyväskylästä kello 9.10, 10.15 ja 11.15 lähtevät vuorot.

Seutuliikenne täydentää Laukaan suunnan palveluita
Jyväskylän ja Laukaan välillä ajaa paikallisliikenteen linjan 41 vuorojen lisäksi myös muuta joukkoliikennettä. Yhteysvälin joukkoliikennepalveluiden kokonaisuus muodostuu jatkossa Jyväskylän seudun joukkoliikenteen eli Linkin, Keski-Suomen ELY-keskuksen ja markkinaehtoisen liikenteen yhteistarjonnasta, ja tämä on pyritty ottamaan linjan 41 aikataulujen suunnittelussa on huomioon.

Koivuranta Oy jatkaa liikennöintiä Jyväskylästä Laukaan kautta Konneveden ja Kuopion suuntaan. Lisäksi Keski-Suomen ELY-keskus järjestää Jyväskylästä Laukaan kautta Suolahteen ja Äänekoskelle suuntautuvaa liikennettä. Näidenkin vuorojen aikataulutiedot löytyvät Linkin aikatauluvihkosta seutuliikenteen vuoroiksi merkattuina. Mahdollisen markkinaehtoisen liikenteen liikennöitsijät tiedottavat aikatauluistaan ja reiteistään omilla nettisivuillaan tai aikataulujulkaisuissaan siinä vaiheessa, kun käynnistävät liikennöintinsä.

Lisätiedot: Jyväskylän seudun joukkoliikenne, palvelupäällikkö Kari Ström, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi

Jyväskylän seudun joukkoliikenne tuottaa paikallisliikenteen Linkki-palveluita linjoilla 1–39 ja 41–42 (ei 13M) Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueilla. Liikenteen järjestäjänä toimii Jyväskylän kaupunki ja liikennöitsijänä Jyväskylän Liikenne Oy.
http://linkki.jyvaskyla.fi

Uusimmat