Olet täällä

20.8.2019 - 14:05

Laukaan Vehniällä on karannut suurehko joukko nautaeläimiä, jotka poistetaan

Lehmät laitumella
Laukaan ympäristövalvonta tiedottaa

Tiedote 26.8.2019 https://www.laukaa.fi/tiedote/karkuteilla-olleet-naudat-saatu-kiinni


Laukaan Vehniällä on suurehko joukko nautaeläimiä karannut omistajaltaan, ja villiintynyt niin, että niitä ei saada ajettua tilan aitauksiin.
Eläimet liikkuvat Vehniäntien ympäristössä, sekä voivat tulla, ja ovat jo tulleetkin tielle ja pihamaille. Eläimet ovat ihmisarkoja, nopealiikkeisiä ja vauhkoontuvat helposti, joten niitä ei pidä hätyyttää tai lähestyä jalan.

Asiasta on tänään 20.08.2019 tehty eläinsuojelulain 44 §:n mukainen päätös, jonka perusteella villiintynyt lauma poistetaan. Toimenpiteet käynnistetään heti, ja ne jatkuvat, kunnes kaikki eläimet on saatu poistettua.
Alueella asuvia ja liikkuvia kehotetaan noudattamaan erityistä varovaisuutta toimenpiteen aikana. Kun toimenpide on suoritettu, vaaratilanteen loppumisesta tiedotetaan.

Nyt pahin vaara-alue on Vehniän tiellä Asontien risteyksen ja Vehniäntien levähdyspaikan välinen alue, ja maasto Vehniäntieltä pohjoiseen. Kun toimenpiteisiin ryhdytään, on mahdollista, että eläimet vauhkoontuessaan liikkuvat paljon nykyisiä havaintoja laajemmalla alueella. Tällaisista havainnoista tulee mahdollisimman pian ilmoittaa Jari Halttunen 040-7328659.

Additional info

Uusimmat