Olet täällä

8.8.2018 - 13:44

Linjan 41 aikataulutiedoissa virheitä

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen vihreä linkki 41 Laukaan kirkonkylällä.
Aikataulukausi vaihtuu 9.8. Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen Linkki-paikallisliikenteessä

Kesäisen ilmanalan vallitessa Linkki-paikallisliikenne siirtyy torstaista 9.8. alkaen syksy- ja talviajan vahvuuteen. Kun vuoroja on kesäaikana ajettu noin 35 Linkillä, uuteen aikataulukauteen siirryttäessä autoja tulee liikenteeseen reilut 80.

Uudet, vihreäkantiset aikataulut jaettiin jokaiseen Linkin toiminta-alueen kotiin heinäkuun loppupuolella. Siitä tai sähköisestä reittioppaasta https://jyvaskyla.digitransit.fi kannattaa tarkistaa, miten autot torstaista alkaen kulkevat. Pysäkille ei kannata suunnistaa vanhojen aikataulujen mukaan, vaan uudet kannattaa tarkistaa etukäteen, niin välttyy muutosten aiheuttamilta harmituksilta.

Painetusta aikatauluvihkosta on löytynyt muutama linjoja 5K, 18 ja 41 koskeva virhe. Oikaisut löytyvät Linkin nettisivulta http://linkki.jyvaskyla.fi/aikataulut, sähköiseltä reittioppaalta https://jyvaskyla.digitransit.fi sekä pdf-muotoisesta aikatauluvihkosta http://linkki.jyvaskyla.fi/download/100361_Talviaikataulu_2018-19_aikataulusivut_web.pdf.

Merkittäviä muutoksia on uudelle ajokaudelle luvassa muassa Linkki-linjojen 1, 2, 18, 18K, 20, 21, 25 ja 36 aikatauluihin ja reitteihin, joten erityisesti näiden linjojen käyttäjien kannattaa tarkistaa aikataulut etukäteen. Esimerkiksi linjojen 1 ja 2 autot palaavat entiselle reitilleen kulkemaan Rautpohjankadun kautta keskussairaalalle ja Kortemäkeen. Samoin linja 36 kulkee jatkossa uutta reittiä Tikkakoskelta Palokan, Heinälammen ja Sepän kauppakeskuksen kautta keskustaan.

Aikataulukauden vaihteeseen osuu myös seudun koululaisten uuden lukuvuoden alku. Koulutiensä aloittaa muun muassa pari tuhatta eppuluokkalaista, joten vilskettä kaduille ja pysäkeille on luvassa runsain mitoin. Pidetään jokainen osaltamme huolta siitä, että liikenteessä pääsevät niin pienet kuin isotkin ihmiset ja kulkupelit turvallisesti etenemään. Erityistä varovaisuutta kannattaa noudattaa Vapaudenkadun paikallisliikennekeskuksessa, jossa rakennustyömaa on vähentänyt tilaa pysäkeiltä ja aiheuttanut muutoksia pysäkkijärjestelyihin.

Lisätiedot: joukkoliikennesuunnittelija Jouni Enroos, p. 014 266 0548, jouni.enroos[at]jkl.fi

 

Uusimmat