Olet täällä

29.5.2018 - 11:14

Linkki-kummi opastaa ja tukee paikallisliikenteen käytön opettelussa

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen vihreä linkki 41 Laukaan kirkonkylällä.
Paikallisliikenteen käyttöopastusta on nyt tarjolla vertaistuen muodossa

Linkki-kummi opastaa ja tukee paikallisliikenteen käytön opettelussa

Jyväskylän seudun joukkoliikenteessä on aloittanut toimintansa kaksi mukavaa Linkki-kummia. Molemmat Linkki-kummit Paula Satko ja Irma Kallonen ovat konkareita paikallisliikenteen palvelujen käyttäjinä sekä helposti lähestyttäviä, sosiaalisia ja iloisia ihmisiä.

Linkki-kummi on henkilö, jonka voi pyytää linkkimatkustusta aloittelevan matkustajan mukaan, kaveriksi ja tukihenkilöksi. Kummi opastaa ja ohjaa matkustamisessa sekä siihen liittyvissä asioissa. Tavoitteena on, että yhteisen matkustuskerran jälkeen opastettava pystyy käyttämään paikallisliikenteen palveluita itsenäisesti.

Palvelu on tarkoitettu esimerkiksi henkilöille, jotka ovat harkinneet Linkin hyödyntämistä kulkemisessaan, mutta aloittaminen jännittää. Samoin jos aikatauluihin, reitteihin, lippuihin, maksamiseen tai auton pysäyttämiseen liittyvien asioiden selvittäminen tuntuu monimutkaiselta tai haasteelliselta, Linkki-kummi voi auttaa!

Yhteinen matkustuskerta toimii oppituntina

Linkki-kummipalvelu on maksutonta, ainoastaan oma matkalippu jää opastettavan itse kustannettavaksi. Opastuskerran varaaminen on helppoa: Linkki-kummin puhelinnumeron saa pyynnöstä Linkki-palvelupisteestä (Asemakatu 7, kauppakeskus Forum). Sen jälkeen voi soittaa suoraan Linkki-kummille ja neuvotella hänen kanssaan sopivasta opastusajankohdasta sekä tapaamispaikasta.

Tapaamiskerralla voi tehdä kummin kanssa yhteisen linkkimatkan jollain opastettavan yleisesti kulkemalla reitillä. Matkan aikana Linkki-kummi neuvoo ja opastaa niissä matkustukseen liittyvissä asioissa, jotka asiakasta ovat askarruttaneet. Opastuskertoja voi yhtä asiakasta kohden olla yhdestä kahteen. Aloitusvaiheessa Linkki-kummipalvelua on saatavana ainoastaan suomen kielellä.

Vaikka Linkki-kummi pyrkii auttamaan opastettavaa aina parhaansa mukaan, hänen toimenkuvaansa kuuluvat ainoastaan neuvontaan ja opastukseen liittyvät tehtävät. Kummi ei siten voi toimia henkilökohtaisena avustajana, esimerkiksi ostoskassien kotiin kuljettajana.

Linkki-kummipalvelu on Jyväskylän seudun joukkoliikenteessä uusi palvelumuoto, jota kokeillaan aluksi noin vuoden verran. Jos vertaistukeen perustuvalle paikallisliikenteen käyttöopastukselle osoittautuu olevan tarvetta, toimintaa jatketaan ilman muuta myös tulevaisuudessa.

Lisätiedot: palvelupäällikkö Kari Ström, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi

Uusimmat