Olet täällä

23.9.2019 - 11:51

Linkki-paikallisliikenne on ilmaista Valon kaupunki -tapahtumailtoina 26.–28.9.2019

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen vihreä linkki 41 Laukaan kirkonkylällä.
Paikallisliikenteen Linkki-linja-autot kuljettavat asiakkaita ilmaiseksi Valon kaupunki -tapahtumailtoina 26.–28.9.

 Ilman lippua tai maksua voi matkustaa torstaina, perjantaina ja lauantaina kello 18.00–24.00. Ilmaismatkustus koskee vihreän Linkki-paikallisliikenteen linjoja 1–13 ja 14–42 Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa.

Ruuhkien ja parkkiongelmien välttämiseksi tapahtumaan kannattaakin saapua joukkoliikenteen kyydeillä. Jos ilta-ajan Linkki-liikenne ei omaa kulkemista palvele, valokohteille suunnistaessa kannattaa hyödyntää vaikkapa kimppakyytejä.

Noin 200 lisävuoroa varattu tapahtumailloille
Valon kaupunki -tapahtuman iltaliikenteeseen on varattu noin Linkin 200 lisävuoroa. Lisäliikenne sijoitetaan niille yhteysväleille, joilla sitä aikaisemman tapahtumakokemuksen perusteella on tarvittu. Täysin ei lisäliikennekään pelasta hetkellisiltä ruuhkautumisilta ja myöhästymisiltä suosituimpina saapumis- ja poistumisajankohtina. Viivästyksiin ja tiiviiseen matkustustunnelmaan kannattaa Linkeissä varautua.

Kätevä väline aikataulujen tarkistamiseen on Linkin sähköinen aikataulu- ja reittiopas osoitteessa https://reittiopas.jyvaskyla.fi. Reittioppaan pysäkkiennusteet perustuvat reaaliaikaiseen paikkatietoon, ja ne päivittyvät linja-autojen reitin etenemisen myötä.

Kuljettajat tekevät parhaansa matkustajien perille viemiseksi. Silti myös asiakkaiden joustavaa ja ymmärtäväistä suhtautumista on ilmaisliikenteen aiheuttamassa poikkeustilanteessa tarvitaan.

Käytännön matkustusohjeita
Suunnista pysäkille pukeutuneena syksyisen sään edellyttämällä tavalla. Silloin vilu ei niin yllätä, vaikka Linkki saapuisikin myöhässä aikataulustaan. Illan pimetessä kannattaa varustautua myös heijastimin, niin näyt pysäkillä ja muuallakin liikenteessä.

Lastenvaunuja tai -rattaita mahtuu yhteen autoon kerralla yhdet tai kahdet. Vaunujen kanssa matkustetaan aina auton keskiosassa. Jos keskiosan vaunutila on täynnä, myöhemmin kyytiin pyrkiviä lastenvaunuasiakkaita ei ole turvallisuussyistä mahdollista ottaa kyytiin. Kaikkien matkustajien turvallinen liikkuminen ja poistuminen autosta pitää pystyä myös ruuhkatilanteissa varmistamaan.

Mikäli Valon kaupunki -tapahtumailloille osuu tärkeä meno, joka ei salli joustoa aikatauluihin, kulkemiselle on hyvä miettiä varasuunnitelma jo ennakkoon, esimerkiksi riittävän aikaisella vuorolla liikkeelle lähteminen.

Tapahtuman muu lisäliikenne pe 27.9. ja la 28.9.
Valon kaupunki -tapahtumassa ilmaisia joukkoliikennekyytejä tarjoavat perjantaina ja lauantaina myös muut toimijat kuin Linkki:
Jyväskylän Liikenne Oy tarjoaa Korpilahden suunnan maksuttomia kyytejä, vuorot lähtevät tasatunnein
Korpilahdelta Jyväskylään (Keskusta 5 -pysäkille) perjantaina klo 18, 19, 20 ja 21, lauantaina klo 18, 19, 20, 21 ja 22.
Jyväskylästä (Keskusta 5 -pysäkiltä) Korpilahdelle perjantaina klo 20, 21, 22 ja 23, lauantaina klo 19, 20, 21, 22 ja 23.
Mennään Bussilla Oy tarjoaa maksuttomia nonstop-kyytejä Vapaudenkadun Keskusta 6 -pysäkin ja Mattilanniemen välillä perjantaina ja lauantaina kello 19.00-23.00. Vuorot kulkevat noin 10 minuutin välein.
Gradian Pinkki Taitaja 2020 -erikoislinja liikennöi reittiä Asemakatu–Sepänkatu 3A–Kangas (Kympinkatu 3), nonstoppina klo 17.30–23.30. Vuoroja kulkee noin 15 minuutin välein.

Linkki toivottaa huikeaa ja elämyksellistä Valon kaupunki 2019-tapahtumaa!

Lisätiedot: palvelupäällikkö Kari Ström, p. (014) 266 5139, kari.strom[at]jyvaskyla.fi

Uusimmat