Olet täällä

27.11.2020 - 10:56

Maskinkäyttösuositus Laukaan kunnan kaikille työpaikoille

kasvomaski_tyopaikalla_1_laukaan_kunta.jpg
Laukaan kunta antaa maskisuosituksen kaikkeen työpaikalla tapahtuvaan toimintaan. Maskia suositellaan pidettäväksi kaikissa Laukaan kunnan työpisteissä ja työtilanteissa, joihin liittyy mahdollisia kontakteja muihin ihmisiin. Maskisuositus tulee voimaan ma 30.11. ja on voimassa kaksi viikkoa 13.12.2020 saakka.

Laukaan kunta varautuu ennakkoon koronatartuntatilanteen pahenemiseen ja haluaa varmistaa työntekijöilleen mahdollisimman turvalliset työnteon edellytykset. Kaikille työntekijöille annettava maskisuositus täydentää muita koronavirukselta suojautumisen keinoja: etätyöskentelyä kaikissa tehtävissä, jotka sen sallivat, riittävien turvavälien pitämistä sekä hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.  Työssä ollaan vain terveenä ja jos työntekijöillä on infektio-oireita, heidän tulee hakeutua koronatestiin.  

Suositus annetaan siksi, että maskin käytöllä voidaan ratkaisevasti estää koronavirukselle altistumista työpaikoilla. Jos jollakin työyhteisön työntekijöistä todetaan koronatartunta, ja hän on ollut samassa tilassa muiden henkilöiden kanssa yli 15 minuuttia niin, että henkilöiden etäisyys toisistaan on alle kaksi metriä, tilassa olevien henkilöiden katsotaan altistuneen koronatartunnalle ja kaikki altistuneet määrätään karanteeniin. Maskeja on käytetty pidemmän aikaa Laukaan kunnassa monilla työpaikoilla, muun muassa sosiaali- ja terveysalalla, kouluissa ja yhteistyöpalavereissa, joita ei voida toteuttaa etäyhteydellä. Tämä maskisuositus tulee koskemaan kaikkia työntekijöitä työalasta riippumatta.  

Koronatartunnat ovat valtakunnallisesti ja Keski-Suomessa lisääntyneet voimakkaasti. Tartuntaketjut tunnetaan huonommin ja virus leviää hallitsemattomammin kuin aiemmin. Vt. kunnanjohtaja Niku Latva-Pukkila muistuttaa, että koronaviruksen torjuntaan kannattaa paneutua kaikin mahdollisin keinoin, jotta viruksen hallitsemattomalta leviämiseltä säästyttäisiin.

Additional info

Uusimmat