Olet täällä

13.4.2017 - 8:27

Nyt voit ladata ja tankata joukkoliikenteen Walttikortin myös Laukaassa

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen vihreä linkki 41 Laukaan kirkonkylällä.
Paikallisliikenteen lipunmyyntiverkosto sai 18.4 täydennystä ja jatkossa matkakortin lataaminen onnistuu myös Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen R-kioskeissa.

Paikallisliikenteen Waltti-lippujen myynti Jyväskylän Sokoksella päättyy 30.4.

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen yhteistyö Sokoksen lipunmyynnin kanssa on päättymässä. Viimeiset matkakorttiostokset ja –lataukset voi tehdä Sokoksella 30.4. Lipunmyynnin lakkaamisen taustalla on tavaratalon toimintojen uudelleenjärjestely.

Sokoksen lipunmyyntiverkostoon jättämää aukkoa paikkaa 16 Jyväskylän seudun R-kioskia, joissa huhtikuun puolivälin tienoilta alkaen on saanut palvelua Waltti-matkakorttiasioissa. R-kioskit jakautuvat tarjoamiensa Waltti-palveluiden puolesta kahteen ryhmään: palvelupisteisiin ja latauspisteisiin.

Waltti-palvelupisteenä toimii viisi R-kioskia, joissa voi ostaa lippulatausten lisäksi myös uusia Waltti-matkakortteja (opiskelijan 1. matkakorttia ja lukuvuoden 1. latausta lukuun ottamatta) sekä tehdä päivityksiä matkakortin asiakastietoihin.
Waltti-latauspisteitä on 11 ja niissä voi käydä lataamassa matkakortilleen lisää sisältöä, joko arvoa tai kautta.

Waltti-palvelupisteinä toimivat R-kioskit:

Laukaan kirkonkylän R-kioski (Laukaantie 22-24)
Muuramen R-kioski (Virastotie 2)
Matkakeskuksen R-kioski (Hannikaisenkatu 29)
Kauppakadun R-kioski (Kauppakatu 39, Yliopiston apteekin vieressä)
Asemakadun R-kioski (Asemakatu 5, Vapaudenkadun paikallisliikennekeskus)

Waltti-latauspisteinä toimivat R-kioskit:

Puistokadun R-kioski (Puistokatu 15)
Kauppakeskus Forumin R-kioski (Kauppakatu 20, kävelykatu)
Kangasvuoren R-kioski (Kangasvuorentie 4)
Huhtasuon R-kioski (Nevakatu 1)
Kuokkalan R-kioski (Syöttäjänkatu 2)
Voionmaankadun R-kioski (Voionmaankatu 15)
Keltinmäen R-kioski (Keltinmäentie 13)
Viitaniemen R-kioski (Sepänkatu 7)
Palokan R-kioski(Koivutie 2)
Vaajakosken R-kioski (Vesmannintie 4)
Korpilahden R-kioski (Korpilahdentie 5)

Paikallisliikenteen keskeisenä palvelupisteenä jatkaa toimintaansa Linkki-palvelupiste Asemakatu 7:ssä. Sisältöä matkakorttiin saa myös Waltin nettipalvelusta, joka löytyy osoitteesta https://nettilataukset.waltti.fi. Nettipalvelussa voi paitsi ladata matkakorttia, myös tilata uuden Waltti-matkakortin ja ladata siihen ensimmäisen lipputuotteen. Nettipalvelun kautta tilatuista, uusista matkakorteista ei peritä muualla veloitettavaa 5 euron korttimaksua. Netistä tilattu kortti tulee postitse kotiin 7-14 vuorokauden sisällä tilaamisesta.

Matkakorttia voi edelleen ladata käteisellä kaikissa paikallisliikenteen Linkki-linja-autoissa. Suositeltavaa on kuitenkin hoitaa lataukset nettipalvelussa tai esimerkiksi R-kioskin lataus- tai palvelupisteessä, mikäli se suinkin on mahdollista. Näin joukkoliikenteen toimintaa saadaan osaltaan sujuvoitettua ja aikatauluissa pysyminen paranee.

--------------------------

Tiedote viestimille 12.4.2017

Viisi uutta palvelupistettä, yksitoista uutta latauspistettä 18.4. alkaen

R-kioskit jakautuvat tarjoamiensa Waltti-palveluiden puolesta kahteen ryhmään: palvelupisteisiin ja latauspisteisiin. Waltti-palvelupisteitä on viisi ja niistä voi ostaa lippulatausten lisäksi myös uusia Waltti-matkakortteja (opiskelijan 1. matkakorttia lukuun ottamatta) sekä tehdä päivityksiä matkakortin asiakastietoihin.  Waltti-latauspisteitä on yksitoista ja niissä voi käydä lataamassa matkakortilleen lisää sisältöä, joko arvoa tai kautta.

Waltti-palvelupisteet 18.4.2017 alkaen:

 • Laukaan kirkonkylän R-kioski (Laukaantie 22-24)
 • Muuramen R-kioski (Virastotie 2)
 • Matkakeskuksen R-kioski (Hannikaisenkatu 29)
 • Kauppakadun R-kioski (Kauppakatu 39, Yliopiston apteekin vieressä)
 • Asemakadun R-kioski (Asemakatu 5, Vapaudenkadun paikallisliikennekeskus)

Waltti-latauspisteet 18.4.2017 alkaen:

 • Puistokadun R-kioski (Puistokatu 15)
 • Kauppakeskus Forumin R-kioski (Kauppakatu 20, kävelykatu)
 • Kangasvuoren R-kioski (Kangasvuorentie 4)
 • Huhtasuon R-kioski (Nevakatu 1)
 • Kuokkalan R-kioski (Syöttäjänkatu 2)
 • Voionmaankadun R-kioski (Voionmaankatu 15)
 • Keltinmäen R-kioski (Keltinmäentie 13)
 • Viitaniemen R-kioski (Sepänkatu 7)
 • Palokan R-kioski(Koivutie 2)
 • Vaajakosken R-kioski (Vesmannintie 4)
 • Korpilahden R-kioski (Korpilahdentie 5)

Linkki-palvelupiste jatkaa, Sokoksen lipunmyynti päättyy

Keskeisenä paikallisliikenteen palvelupisteenä toimii jatkossakin Linkki-palvelupiste Asemakatu 7:ssä. Hyvin sujunut yhteistyö Sokoksen lipunmyynnin kanssa on päättymässä ja viimeiset lippuostokset voi tehdä 30.4.2017.

Sisältöä matkakorttiin saa myös Waltin nettipalvelusta, joka löytyy osoitteesta https://nettilataukset.waltti.fi. Nettipalvelussa voi paitsi ladata matkakorttia, myös tilata uuden Waltti-matkakortin ja ladata siihen ensimmäisen lipputuotteen. Nettipalvelun kautta tilatuista, uusista matkakorteista ei peritä muualla veloitettavaa 5 euron korttimaksua, ja tilattu kortti tulee postitse kotiin 7-14 vuorokauden sisällä tilaamisesta

Matkakorttia voi edelleen ladata käteisellä kaikissa paikallisliikenteen autoissa, mutta mieluummin korttilataus suositellaan tehtäväksi esimerkiksi R-kioskin lataus- tai palvelupisteessä, mikäli se suinkin on mahdollista. Näin joukkoliikenteen toimintaa saadaan osaltaan sujuvoitettua ja aikatauluissa pysyminen paranee.

Waltti-kortin edut ja kelpoisuus

Waltti-matkakortti on kätevä ja edullinen maksuväline. Matkakortille ladatulla arvolla tehdyt matkat ovat aina vähintään 20 prosenttia kertalippumatkoja edullisemmat. Jos matkustaa Linkillä usein ja säännöllisesti, kausilipun käyttö tulee edullisimmaksi: esimerkiksi vuoden kausilipulla yhdellä vyöhykkeellä matkustaen hinnaksi tulee aikuisella 1,64 euroa per päivä.

Waltti-matkakortilla voi matkustaa kaikissa Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Linkki-linja-autoissa linjoilla 1-39 ja 42 sekä Jyväskylän Linkki-VIP-palveluliikenteessä. Lisäksi Waltti-kortti kelpaa maksuvälineenä

 • Laukaan palveluliikenteessä
 • Seutuliikenteen linjalla 13M (yhteysvälillä Jyväskylä–Muurame–Korpilahti)
 • Muussa Jyväskylä-Jämsä –välin seutuliikenteessä (yhteysvälillä Jyväskylä–Muurame–Korpilahti, Jyväskylän Liikenne Oy:n vuorot)
 • Seutuliikenteen linjalla 41 (yhteysvälillä Jyväskylä–Laukaa–Jyväskylä, Jyväskylän Liikenne Oy:n ja Koivuranta Oy:n vuorot)
 • Matka Mäkelän liikenteessä yhteysvälillä Jyväskylä–Kuohu–Jyväskylä
 • ELY-keskuksen Savonlinjan liikennöimällä Waltti-linjalla (yhteysvälillä Jyväskylä–Lievestuore)
 • Muiden kaupunkiseutujen Waltti-liikenteessä (Waltti-kortin arvolipulla).

Myöhemmin keväällä Waltti-maksaminen tulee mahdolliseksi myös Töysän linja Oy:n ajamilla vuoroilla yhteysvälillä Jyväskylä–Kuohu–Jyväskylä. Seuraa uutisointiamme aiheesta esim. osoitteessa http://linkki.jyvaskyla.fi.

Lisätiedot: Jyväskylän seudun joukkoliikenne, palvelupäällikkö Kari Ström, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi

   

 

Uusimmat