Olet täällä

15.10.2019 - 6:22

Puutarhajätteen vastaanotto Laukaassa jatkuu 5-16.11

puutarhajate-asiakkaat-nettiin-1024x576px-1024x576.jpg
Laukaan Haukilammen maankaatopaikalla järjestetty puutarhajätteiden vastaanotto saa jatkoa. Kotitaloudet voivat seuraavan kerran tuoda risuja, oksia ja haravointijätettä keräyspaikkaan 5.-16. marraskuuta.

Puutarhajätteiden vastaanotolle järjestetään jatkoaika kuntalaisten toiveesta. Alunperin ajankohdaksi valittu lokakuun kaksi ensimmäistä viikkoa osoittautui tänä vuonna varhaiseksi, sillä puut eivät vielä ehtineet tiputtaa lehtiään.

”Säiden ennustaminen on vaikeaa, jopa mahdotonta. Risuja ja oksia väki ehti tuoda keräykseen erittäin hyvin, mutta harva on vielä päässyt kunnolla haravoimaan. Siksi vastaanottoa jatketaan parilla viikolla marraskuun alussa”, kertoo Terttu Nyberg.

Vastaanottopaikka on edelleen Laukaan kunnan maankaatopaikalla Haukilammentiellä. Valvottu vastaanotto on avoinna 5.-16.11.2019 ti-pe klo 14-19 ja lauantaisin klo 10-15. Sunnuntaisin ja maanantaisin ei ole vastaanottoa.

Puutarhajätteiden tuonnista veloitetaan 11 euron päivämaksu, eli saman päivän aikana voi tuoda useamman peräkärryllisen yhdellä maksulla. Hinta on sama kuin Mustankorkean jätekeskuksella. Maksaa voi vain kortilla.

Risut ja oksat sekä haravointijäte puretaan eri paikkoihin, mikä kannattaa huomioida jo kotipihassa kuormaa pakatessa. Mustankorkea kuljettaa keräyksessä vastaanotetut puutarhajätteen jätekeskukselle, missä ne käsitellään asianmukaisesti hakettamalla ja kompostoimalla.

Maankaatopaikka on Laukaan kunnan alue ja toimintaa, eikä sinne saa muina aikoina tuoda jätteitä.

Lisätietoja antaa Mustankorkea Oy: https://mustankorkea.fi/

Uusimmat