Olet täällä

22.2.2021 - 8:58

Rakennusvalvonta kehottaa tarkkailemaan suurten hallien kattojen lumitilannetta

Kunnanvirasto talvimaisemassa.
Suomen ympäristökeskus (SYKE) ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) varoittavat isojen hallien kattojen lumikuormariskeistä.

Suurten hallien kattorakenteita on syytä tarkkailla, koska niissä piilevät rakennevirheet alkavat tyypillisesti ilmetä maaston lumikuorman kasvaessa 80–100 kg/m2:n tuntumaan. Riskialtteimpia ja tarkkailua vaativia ovat laajarunkoisten rakennusten pitkän jännevälin kattorakenteet kuten urheiluhallien, suurten kauppaliikkeiden, ratsastusmaneesien ja maatalouden tuotantorakennusten katot sekä kuplahallit.

Hallien omistajien on seurattava lumikuormaa aktiivisesti ja huolehdittava siitä, että lunta poistetaan hallin katolta tarpeen mukaan, myös silloin, kun lunta on kertynyt erityisen runsaasti vain osalle kattoa. Lumen paino riippuu sen tiheydestä ja lumikerroksen syvyydestä. Nyrkkisääntönä on, että hallin katolla oleva 50 cm lumikerros pitää poistaa ja lumenpudotukseen on syytä palkata ammattilainen.

Omakoti-, pari- ja rivitalot eivät kuulu riskikohteisiin kattojen lumikuorman kestävyyden osalta, mutta katolta putoava lumi voi kuitenkin aiheuttaa vaaraa.

Lisätietoja löytyy Suomen ympäristökeskuksen tiedotteesta, jonka kautta pääsee näkemään myös ajankohtaiset lumitilanteet ja ennusteet:
Varoitus lumikuormariskeistä

Additional info

Uusimmat

pieni_tytto_askartelun_aaressa.jpg
4.3.2021
Kerhotoiminta on tarkoitettu 2–5 vuotiaille, kotona oleville laukaalaisille lapsille. Kerhoon on jatkuva haku. Hakemalla nyt varmistat kerhopaikan lapsellesi syksyllä 2021.