Olet täällä

8.4.2020 - 8:37

Tiedote kouluruokajakelun aloittamisesta

kouluruokailu_2_pieni.jpg
Laukaassa jaetaan kouluruokaa korvaavia ruokakasseja koulujen esi- ja perusopetuksen oppilaiden talouksiin porrastetusti 15.4.2020 alkaen.

Jakelupaikkoja ovat lähiopetusta antavat koulut, eli Vehniän, Valkolan, Kirkonkylän, Vihtavuoren, Leppäveden, Satavuon ja Lievestuoreen koulut. Sydän-Laukaan koulun, Äijälän, Haapalan, Kuhaniemen ja Kuusan koulujen oppilaiden ruokakassit jaetaan Kirkonkylän koululta. Lukiolaisten ruuanjakelusta ilmoitetaan erikseen. Keräämme lähipäivinä sitovat ilmoittautumiset ruokakasseja tarvitsevista talouksista kyselylomakkeella, jonka linkki välitetään koteihin Wilman kautta.

Ruuanjakeluajat ja -paikat ilmoitetaan erikseen kouluittain sitä mukaa kun jakelun yksityiskohdat saadaan organisoitua. Huoltajien toivotaan hakevan ruokakassit heille ilmoitettavana ajankohtana, ja noudattavan koululta annettavia ohjeita. Jos ruokakassien haku on mahdotonta koululta ilmoitettuna aikana, järjestämme poikkeustapauksessa ruokakassien toimituksen perille koulukuljetusten yhteydessä. Toiveemme on, että mahdollisimman moni pääsisi hakemaan kassit koululta itse.

Ruokapalvelu on koonnut ruokakassien sisällön, ja se voi sisältää mm.

hiutaleita
makaronia
lisäkeriisiä
tonnikalaa
hernekeittoa
Italianpataa
näkkileipää
tuoremehua/mehukeittoa
levitettä
tuorekurkkua
porkkanaa, appelsiinia tms.

Kassit suunnitellaan niin, että tuotteet ovat hyvin säilyviä eikä herkästi pilaantuvia. Kasseja lasketaan olevan yksi/ilmoitettu oppilas. Vähittäispakkausten menekki on kasvanut, ja saatavuuden takia kassien sisällössä saattaa olla vaihtelua. Erityisruokavalioiden huomioiminen poikkeustilanteessa onnistuu vain niin, että kassien sisältö on yritetty saada sopimaan mahdollisimman monelle. Seuraamme poikkeustilanteen kestoa, ja valmistaudumme toistamaan ruokajakelun poikkeustilan pitkittyessä. Toivomme, että apu tavoittaa sitä tarvitsevat ja auttaa koteja poikkeusolojen haasteissa. 

Additional info

Uusimmat