Olet täällä

13.12.2019 - 6:35

Tonttuilu on Linkeissä sallittua Tonttulakkipäivänä 14.12.2019

tonttulakki.png
Tonttulakin vilahtelua on jo siellä täällä näkynyt, mutta laumoittain tonttuja näkee takuuvarmasti paikallisliikenteen Linkeissä Tonttulakkipäivänä lauantaina 14.12.

Tonttulakkipäivää vietetään Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen paikallisliikenteessä jo neljättä kertaa. Päivän kantava idea on, että tonttulakki päässä teet ilmaisia matkoja Linkki-linjoilla 1–13 ja 14–42 koko Tonttulakkipäivän ajan kello 5.00–24.00. Voit siis suunnata Linkillä vaikkapa jouluostoksille, maksutta ja vailla parkkihuolia. Tonttulakki toimii matkalippunasi Jyväskylä–Laukaa–Muurame -alueella.

Linkki-palvelupisteestä ilmainen tonttulakki ja tarjoushintainen lahjakortti pukinkonttiin!

Jos kotoa ei löydy tonttulakkia, voit noutaa sellaisen itsellesi maksutta Linkki-palvelupisteestä (Asemakatu 7). Palvelupiste on avoinna la 14.12. kello 10.00-16.00. Jaossa on 200 ilmaista tonttulakkia, yksi per asiakas.

Tonttulakkipäivänä voit hankkia Linkki-palvelupisteestä pukinkonttiin taatusti kestävän lahjan: myynnissä on 50 euron Linkki-lahjakortteja mukavaan 40 euron tarjoushintaan! Ostettu lahjakortti on voimassa 6 kuukautta ja lahjansaaja voi käyttää sen ajanjaksolla 1.1.–31.5.2020. Lahjakortin voi hyödyntää Linkki-palvelupisteessä Waltti-arvolipun tai -kausilipun lataamiseen.

Joulutunnelmaa ja iloisia yllätyksiä luvassa!

Paikallisliikenteen Linkkeihin ja pysäkeille sijoittuu Tonttulakkipäivänä myös jouluista yllätysohjelmaa – esimerkiksi yllättäen kohdalle osuvia pikkupaketteja.

Lisää jouluista fiilistä saat seudun muista joulutapahtumista. Hyödynnä Tonttulakkipäivän kyytejä vieraillessasi esimerkiksi Taidemuseon Jouluisessa taidebasaarissa ja käsityömuseon Käsityöläisten joulutorilla. Mikään ei estä sinua myöskään hurauttamasta Tonttulakkipäivän linja-autolla kauemmaskin joulutapahtumiin ja -kaupoille.

Ilmaiskyytejä tonttulakilla myös seutuliikenteessä

Joulumieltä päivään tarjoilevat myös Tonttulakkipäivässä 14.12. mukana olevat seutuliikenteen Waltti-liikennöitsijät. Ne seutuliikenteen autot, joissa tonttulakilla voi maksutta matkustaa, tunnistaa etuikkunan oranssikeltaisesta W-kyltistä. Huomaa, että myös seutuliikenteen autoissa etu on voimassa vain Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa. Tonttulakin taika ei ulotu esimerkiksi Äänekoskelle, Suolahteen, Keuruulle, Jämsään tai Hankasalmelle.

Seutuliikennettä on lauantaina 14.12. ainakin seuraavilla suunnilla ja liikennöitsijöillä:

13M Jyväskylä-Muurame-Korpilahti (Jyväskylän Liikenne)

Jyväskylä-Jämsä -vakiovuoroilla välillä Jyväskylä-Muurame-Korpilahti (Jyväskylän Liikenne)

Jyväskylä-Hankasalmi -liikenteessä välillä Jyväskylä-Lievestuore (Soisalon Liikenne)

Jyväskylä-Kuohu -liikenteessä (Matka Mäkelä)

Jyväskylä-Uurainen-Saarijärvi -liikenteessä välillä Jyväskylä-Kuikka (Jyväskylän Liikenne, Töysän Linja)

Jyväskylä-Laukaa -liikenteessä (Jyväskylän Liikenne, Rautalammin Auto)

Jyväskylä-Laukaa, 4-tien kautta ajettava liikenne (Jyväskylän Liikenne, Töysän Linja)

Linkin vinkit joulumielen säilymiseksi

Paikallisliikenteeseen on varattu Tonttulakkipäiväksi lisäautoja suosituimpien suuntien ruuhkahuippuja helpottamaan. Matkustajia on kuitenkin liikkeellä enemmän kuin normilauantaina, mikä suosituimmilla linjoilla voi aiheuttaa viivästyksiä aikatauluihin. Joulumieltä kannattaa ehdottomasti varata mukaan, ja säänmukainen pukeutuminen tekee odottelusta kaikin puolin miellyttävämpää.

Jos lähdet liikkeelle lastenvaunujen tai –rattaiden kanssa, otathan huomioon, että linja-autojen keskiosan vaunutila on rajallinen. Vaunutilan täyttyessä useampia vaunuja ei voi ottaa kyytiin, koska kaikkien matkustajien turvallinen liikkuminen ja poistuminen autosta pitää pystyä takaamaan.

Mikäli lauantaille osuu tärkeä meno ja joustot omassa aikataulussa eivät ole mahdollisia, kannattaa kulkemiselle miettiä ennakkoon varasuunnitelma, esimerkiksi riittävän aikaisella vuorolla liikkeelle lähteminen. Tonttulakkipäivän kyydit ovat suosittuja, joten ruuhkiin ja aikataulujen viivästyksiin on ainakin keskellä päivää hyvä varautua.

Lisätiedot:

- palvelupäällikkö Kari Ström, Jyväskylän seudun joukkoliikenne, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi

- http://linkki.jyvaskyla.fi/tonttulakkipaiva

- https://www.facebook.com/linkkijyvaskyla/

- Tonttulakkipäivän tapahtumasivu Facebookissa: https://www.facebook.com/events/789066598208091/

Uusimmat