Olet täällä

Koronarokotus

Tietoa Laukaasta

Koronarokote hoitajan käsissä
Keski-Suomen Seututerveyskeskus vastaa Laukaan terveydenhuollosta ja koronavirusrokotuksista ja rokotusaikatauluista. Kunta tiedottaa asukkaita Keski-Suomen seututerveyskeskuksen antamien tietojen mukaisesti.

Sivua päivitetty 8.3. klo 10:04

Tarkista aina tiedot Seututerveyskeskuksen verkkosivuilta www.seututk.fi:

Koronarokotukset Seututerveyskeskuksessa 

 


Tällä sivulla


Ajankohtaista koronavirusrokotuksista Laukaassa

 • Tarkista viimeisin rokotusinfo Seututerveyskeskuksen koronarokotussivuilta. Tietoja päivitetään sivulle tiistaisin ja perjantaisin.
 • Rokotusvuorossa yli 80-vuotiaat sekä 65–69-vuotiaat vakavia perussairauksia sairastavat. Muille väestö- ja ikäryhmille rokotusaikoja ei voida vielä antaa eikä ajanvaraus ole heille vielä käynnissä. Ethän ruuhkauta ajanvarauspuhelinta tarpeettomilla soitoilla. (päivietty 8.3.)
 • Koronarokotusten puhelinajanvaraus ruuhkautunut - ajanvaraus kiinni helmikuun viimeisen viikon. (19.2., päivitetty 22.2.)

 • Päivitetty puhelinajanvarauksen palveluajat (19.2.)
 • Ajanvaraus 65-69-vuotiaat vakavia perussairauksia sairastaville (THL:n ryhmä 1) on avattu 17.2.. Ajanvaraukset vain puhelimitse (19.2.)
 • Yli 80 vuotiaiden koronarokotusten sähköinen ajanvaraus ja puhelinajanvaraus avattiin perjantaina 12.2. Seututerveyskeskuksessa.  Sähköinen ajanvaraus yllätti suosiollaan. Myös puhelintakaisinsoittoihin ehdittiin hyvin vastata saman päivän aikana. (15.2.)
 • Ennakkotieto: 70–80-vuotiaiden ajanvaraus rokotukseen aukeaa aikaisintaan viikolla 8-9 (12.2.2021, päivitetty 19.2.)
 • Koronarokotukset aloitetaan 80-vuotiaiden rokotuksella. Ajanvaraus on auennut perjantaina 12.2. Rokotukset etenevät rokotusjärjestestyksen sitä mukaa, kun rokotteita saadaan. (11.2.2021)

 


Miksi ottaa rokote?

Koronavirusrokote antaa suojan koronavirustautia ja sen vakavia tautimuotoja vastaan. Riittävän kattavilla rokotuksilla voidaan estää viruksen leviäminen väestön keskuudessa. Jotta paluu kohti normaalimpaa arkea olisi mahdollista, tavoitellaan koko Suomessa mahdollisimman laajaa rokotuskattavuutta. Siksi koronavirusrokotetta tarjotaan maksutta koko väestölle. Rokotukset ovat aina vapaaehtoisia. Lisätietoja koronarokotteesta: thl.fi/koronarokote.

 


Rokotukset toteutetaan seuraavassa järjestyksessä kaikille halukkaille:

 1. Laukaan ja Keuruun infektiovuodeosastojen henkilökunta (ensimmäinen rokote annettu n. 100 %)
 2. Infektiopotilaita hoitavat lääkärit, hoitohenkilökunta ja koronanäytteenottajat (n. 100 %)
 3. Ympärivuorokautisen hoivan henkilökunta ja asukkaat sekä koronarokottajat (n. 100 %)
 4. Yli 70-vuotiaat ja heidän kanssaan asuvat omaishoitajat, alkaen yli 80-vuotiaista
  Yli 80-vuotiaitten ajanvaraus on auennut 12.2.Tällä hetkellä ei ole enempää aikoja varattavana ennen kuin seuraavien rokote-erien toimitukset varmistuvat.
  Ajanvaraus 70-80-vuotiaille aukeaa aikasintaan viikolla 9.
 5. 65-69-vuotiaat vakavia perussairauksia sairastavat. (THL:n ryhmä 1) on avattu 17.2. (ajanvaraus vain puhelimitse)
 6. Alle 65-vuotiaat vakavia perussairauksia sairastavat ajanvaraus aukeaa myöhemmin
 7. Muu henkilökunta alkaen potilasvastaanottoa pitävistä sekä muu väestö (Ajanvaraus ei vielä käynnissä)

THL:n riskiryhmien koronarokotus järjestys (ja ryhmä 1 ja 2) löytyy tästä linkistä.

 


Rokotusaikataulut kuntalaisille

Rokotukset etenevät ja ajanvaraus avautuu väestöryhmittäin sitä mukaa kun rokotteita saadaan. Lisätiedot rokotusaikatauluista Seututerveyskeskuksen koronarokotussivuilta

 


Koronarokotusajan voi varata sähköisesti tai puhelimitse

Ajanvarauksen sujuvuuden takaamiseksi Seututerveyskeskus suosittelee ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta osoitteessa https://oma.hyvis.fi/group/keski-suomi/ajanvaraus. Sähköinen ajanvaraus vaatii vahvan Suomi.fi-tunnistautumisen.

Kirjauduttuasi sähköiseen ajanvaraukseen, järjestelmä tarjoaa sinulle koronarokotuksen ajanvarausta heti etusivulla, jos kuulut sillä hetkellä rokotettavaan ikäryhmään. Voit hakea sinulle sopivan rokotusajan vapaana olevista ajoista. Samalla kerralla varataan aika myös tehosterokotukselle.

Koronarokotuksen puhelinajanvarausnumero on p. 014 269 0540

 

Koronarokotuspuhelin palvelee ma-to klo 8–11. Iltapäivät ja perjantait puretaan takaisin soittoja

Helpoin tapa tavoittaa rokotusajanvaraus on jättää takaisinsoittopyyntö. Kaikkiin jätettyihin soittopyyntöihin vastataan, mutta välillä useammankin päivän viiveellä puhelujen runsaan määrän takia. Jokaiselle soittopyynnön jättäneelle kuitenkin soitetaan takaisin.

Puhelinnumero on tarkoitettu vain rokotusajanvarausta varten. Aikaa ei voi varata, jos et kuulu sillä hetkellä rokotusvuorossa olevaan väestöryhmään.

Koronapuhelin

Muissa korona-asioissa palvelee koronapuhelin p. 014 269 8180 arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15.
 


Rokotukseen saapuminen

Rokotukset tapahtuvat ajanvarauksella Laukaan kirkonkylän (Kantolantie 12) ja Lievestuoreen (Liepeentie 14) neuvoloissa.

Rokotus kestää noin 5 minuuttia ja sen jälkeen asiakkaan vointia seurataan vielä 15 minuuttia mahdollisten rokotuksesta aiheutuvien haittavaikutusten varalta.

Rokotuspisteillä on turvallista asioida. Muista nämä asiat rokotuspisteelle tullessasi:

 • Älä tule rokotukseen, mikäli sinulla on koronavirustautiin sopivia oireita. Tavallisia oireita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskipu, huonovointisuus, yleiskunnon lasku sekä melko tavallisena maku- ja hajuaistin heikkeneminen.
 • Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi esimerkiksi henkilökortilla.
 • Saavu rokotukseen ajoissa.
 • Käytä maskia.
 • Huolehdi käsihygieniasta.
 • Pidä vähintään kahden metrin etäisyys muihin.
 • Varaudu jäämään rokotuksen jälkeen seurantaan vähintään 15 minuutiksi.
 • Voit tulla rokotuspisteeseen autolla, pyörällä, kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä. Julkisissa kulkuvälineissä tulee muistaa maskien käyttö.

Jos olet sairastanut koronavirustaudin, suosittelemme viivästämään rokotteen ottamista niin, että aikaa on kulunut vähintään 3 kuukautta oireiden alusta tai tartunnan toteamisesta.

Koronarokote vaatii tehokkaan suojan aikaansaamiseksi vielä toisen rokoteannoksen. Seuraava rokotusaika annetaan valmiiksi 12 viikon päähän.


Linkkejä

 

 

Additional info