Olet täällä

Laukaa-logo ja vaakuna

Tietoa Laukaasta

Laukaan kunnan tunnuksina käytetään vaakunaa ja logoa.

Laukaan kunnan vaakuna

Laukaan vaakuna

Kaikilla kunnilla ja kaupungeilla on käytössään heraldinen tunnus eli vaakuna. Laukaan kunnan vaakunaa käytetään valtuuston ja muissa virallisissa yhteyksissä.

Kuvaus: Hopeakentässä punainen sydän, josta kasvaa kolmihaarainen vihreä havunoksa.

Tunnus kuvaa kunnan sijaintia metsien keskellä, kolmen vesireitin sydämessä. Saarijärven, Viitasaaren ja Rautalammin vesireitit  yhtyvät Laukaan Saraavedessä. Havunoksan yhdeksän haaraa kuvaavat Wanhan Laukaan entisiä osia ja nykyistä Laukaata. Vuonna 1593 perustettu Wanha Laukaa oli pintalaltaan suuri emäpitäjä, johon kuuluivat aikoinaan Jyväskylän, Suolahden ja Äänekosken kaupungit sekä Jyväskylän maalaiskunta ja Sumiaisten kunta. Myös Hankasalmen, Toivakan ja Uuraisten kuntien alueista osa on entistä Laukaata.

Vaakunan on suunnitellut heraldikko Olof Eriksson v. 1955.

Laukaan kunnan logo

Laukaan kunnan logo

Laukaan logona on käytetty hirvilogoa vuodesta 2014. Alkuperäisen hirvilogon on suunnitellut Mikko Lemmetti ja hirvilogo voitti kaikille avoimen suunnittelukilpailun. Vuonna 2016 Laukaan kunnan visuaalisen ilmeen uudistuksen yhteydessä hirvilogoa muutettiin nykyiseen asuun ja sen suunnitteli Kamua Oy.

Laukaa-logoa käytetään kaikissa kunnan markkinointi- ja viestintämateriaaleissa. Logoa käytetään ensisijaisesti sinisävyisenä ja tummilla väripohjilla valkoisena, harmaapohjaista versiota vain silloin, kun julkaisu on mustavalkoinen. Jos tarvitset painokelpoisen tunnuksen yhteistyöhankkeen markkinointimateriaaleihin, lähetä sähköpostia: viestinta @ laukaa.fi.

Laukaan kunnan logo -valkoinen

Laukaan tytäryhtiöillä, Laukaan kehitysyhtiö, Laukaan vesihuolto ja Laukaan vuokrakodit, on omat tunnistettavat versiot Laukaan hirvilogosta. Myös Laukaan lasten ja nuorten hyvinvointi- ja perhekeskuksella sekä Laukaan kansalaisopistolla on oma logo. Laukaan vapaa-aikatoimi käyttää viestinnässä omaa Vatti-logoa ja -maskottia.
Laukaan kirjasto viestii Laukaan visuaalisen ilmeen lisäksi myös Keski-kirjastojen visuaalisella ilmeellä.

I love Laukaa-tunnus

i_love_laukaa_tunnus_musta.png

I love Laukaa -tunnusta käytetään muun muassa erilaisten tapahtumien yhteydessä ja joissakin markkinointimateriaaleissa. I Love Laukaa on kuntalaisten oma merkki ja kenen tahansa käytettävissä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

 

Additional info

Yrityskoordinaattori
Puhelinnumero(t): 
040 620 3318
Viestintä- ja markkinointi, Visitlaukaa.fi-matkailupalvelut, yritysten kehittämis- ja sijoittumispalvelut
Sähköpostiosoite: 
Kuntala