Olet täällä

21.2.2018 - 7:47

Kesätyötreffit kiinnostivat Laukaan nuoria

Kesätyötreffit 2018
Laukaan kunta järjesti 13–29-vuotiaille nuorille Kohtaamisia-kesätyötreffit Laukaan HyPessä maanantaina 19.2.2018 klo 13–16. Kesätyötreffien ideana oli koota yhteen niin kesätyöstä kiinnostuneita nuoria kuin kesätyöpaikkoja tarjoavia työnantajia sekä työnhaussa ja opintoasioissa ohjaavia ammattilaisia.

Täsmätapahtumana juuri nuorille suunnatut Kesätyötreffit järjestettiin Laukaassa nyt ensimmäistä kertaa. Työnantajia ja työllistämispalveluja edustamassa olivat Laukaan kunta, Laukaan seurakunta, Laukaan S-market, Laukaan 4H, Nokkakiven huvipuisto, Ruusulan tila, Versona Oy, Ohjaamo/TE-palvelut, Poke ja Uusi polku –projekti/Väentupa.

Tapahtumassa nähtiin ja kuultiin työnantajien esittelyjä ja kesätyökokemuksia sekä nuorten esittämiä esimerkkejä työhaastattelutilanteista. Lisäksi kävijöille tarjottiin opastusta cv:n tekoon ja mahdollisuutta jättää kehittämisideoita nuorten Startti-toimintaan. Ennen kaikkea tapahtuma antoi nuorille tilaisuuden päästä keskustelemaan kesätöistä suoraan työnantajien kanssa ja jopa hakemaan työtä saman tien!

Kesätyötreffeille osallistui kaikkiaan n. 160 kävijää, joista suurin osa oli nuoria yläkoululaisia ja lukiolaisia. Joukossa oli myös muutamia yliopisto-opiskelijoita, vanhempia ja opettajia. Kävijöiltä kerätyn palautteen perusteella noin kolme neljästä vastaajasta koki hyötyneensä treffeistä ja lähes kaikki suosittelisivat tapahtumaa kaverilleen. Mitä ilmeisimmin tarvetta tällaisille rennossa ja hyvässä hengessä järjestetyille rekrytilaisuuksille siis on.

Teksti: Anu Kaasalainen

Uusimmat