Olet täällä

22.2.2021 - 15:39

Kunnanhallitus tiedottaa 22.2.2021

kunnahallitustiedottaa_talvi.jpg
Laukaan kunnanhallituksen päätöksiä 22.2.2021 kokouksesta.

Keski-Laukaan yleiskaava Kuukkala–Piilopohja–Horonpohja -alueelta valtuuston hyväksymiskäsittelyyn

Leppäveden ja Vihtavuoren taajaman välinen yleiskaava etenee kunnanhallituksesta valtuuston hyväksymiskäsittelyyn. Yleiskaavalla on ratkaistu mm. Leppäveden taajaman asemakaavan laajentamisalueita, kyläasutuksen kehittymistä ja Vihtavuoren tehtaiden toiminnan vaikutusta rakentamiseen. Kaavassa on varauduttu myös uusiin liikenteen yhteystarpeisiin, joissa keskeisenä lähtökohtana on erityisesti seututiehin 637 ja 638 sekä junarataan liittyvän liikenneturvallisuuden parantaminen.

Työllisyyden kuntakokeilun startti lähestyy

Laukaa on hakeutunut työllisyyden kuntakokeiluun yhdessä Jyväskylän, Muuramen ja Äänekosken kanssa. Nämä kunnat ja kaupungit muodostavat yhdessä Jyväskylän seudun työllisyyskokeilualueen. Kokeilun on suunniteltu käynnistyvän 1.3.2021 ja jatkuvan 30.6.2023 saakka.

Työllisyyden kuntakokeilun myötä kokeilualueelle siirtyy vastuu työmarkkinatuen ja peruspäivärahan piiriin kuuluvien työttömien ja palveluissa olevien työnhakijoiden sekä kaikkien alle 30-vuotiaiden ja vieraskielisten työttömien ja palveluissa olevien työnhakijoiden työvoimapalvelujen järjestämisestä. Kokeilun piiriin kuuluu n. 12 000 - 14 000 työnhakija-asiakasta ja TE-hallinnolta siirtyy kuntien operatiivisen työnjohdon alaisuuteen kokeilualueelle 60 virkasuhteista työntekijää.

Tänään kunnanhallitus hyväksyi työllisyyden edistämisen kuntakokeilun aloittamisen edellyttämät yhteistyösopimukset.

Linda Leinonen aloittaa kunnanjohtajana 1.3.

Valtuuston päätös Linda Leinosen valinnasta Laukaan uudeksi kunnanjohtajaksi on lainvoimainen. Kunnanhallitus viimeisteli valinnan vahvistamalla virkavaalin ja näin Linda Leinosen palvelussuhde Laukaan kuntaan alkaa 1.3.2021. Tervetuloa Linda!

Kiinnostuitko kokousasioista tarkemmin? Kunnanhallituksen esityslista on kokonaisuudessaan luettavissa tästä linkissä.

Kokouksen pöytäkirja julkaistaan perjantaina 26.2.2021.

Uusimmat