Olet täällä

27.6.2016 - 7:42

Kunnanjohtajan palsta

F2-kilpailu
Tapahtumia, Post-it –tarroja ja taloudenhoitoa

Tapahtumarikas kesä on saatu Laukaassa jo hyvin liikkeelle. F2 moottoriveneiden MM-sarja piipahti Peurunkajärvellä, ja perjantaina ja lauantaina paikalla olleena saattoi todeta järjestelyjen toimivan erittäin hyvin. Harmin paikka, että yleisö ei valtavan suurilukuisena paikalle löytänyt. Toivotaan, että ensi vuonna tapahtumaa edeltäisi vähän houkuttelevampi sää, jolloin varmasti päivälippujen myynti voisi olla ihan toista luokkaa. Joka tapauksessa hieno tapahtuma ja mukava fiilis. Haluankin kiittää ja tsempata kaikkia Laukaan kesätapahtumien tekijöitä ja aktiiveja. Ilman teitä, olisi kesämme ainakin puolet tylsempi. Iloa tekemiseenne!

Juhannus toimii monelle kesäloman aloituksena. Kuntalakin on jo melko hiljainen. Ihmiset vetäytyvät mökeilleen tai puutarhoihinsa ja heillä on hyvin vähän asiaa kuntaan. Se, että jatkuvasti ei ole asiakasta, tarkoittaa itselleni toimistotöitä. Kaikki kertyneet pinkat pitäisi käydä läpi, ja joku Post-it –tarra saattaa hyvinkin pitää sisällään lunastamattoman lupauksen tai soittamattoman yhteystiedon. Tietoa ja asioita virtaa vauhdilla ja osa hautautuu kaaokseen. Esitänkin tässä julkisen pahoitteluni, mikäli olen jättänyt juuri Sinun asiasi hoitamatta tai juuri Sinun puhelinnumeroosi soittamatta. Se ei ole ollut tarkoituksellista, vaan vahinko. Ota ystävällisesti yhteyttä ja hoidetaan hoitamaton asia kuntoon. Ehkä jatkossa voisin tehdä sellaisen lupauksen, että pidän työhuoneeni pikkuisen paremmassa järjestyksessä. :)

Talousarviokehykseen 2017 kirjattiin tärkeäksi asiaksi mm. organisaatiouudistuksen läpivienti. Kunhan lomat on lomailtu ja töihin palattu, käydään kiinni myös tähän asiaan. Uudistuksestahan tehtiin jo valtuustotasoinen periaatepäätös. Seuraavaksi meidän täytyy valmistella säännöstö ja eteneminen kohti vuodenvaihdetta, jolloin uudistuksen on määrä tulla voimaan viranhaltijaorganisaation osalta. Luottamushenkilöstö siirtyy uuteen järjestelmään vasta vaalien jälkeen, mikä on juuri oikea ja järkevin aikataulu. Kunnan säännöistä ainakin hallintosääntö, palkkiosääntö ja todennäköisesti muutama muu tulee osittain muuttumaan vastaamaan nykyajan haasteisiin. Osa tiedoista on muutenkin vanhentunutta ja osa pitää muuttaa organisaatio- ja johtamisjärjestelmäuudistuksen vuoksi.

Muilta osin talousarvion valmistelu etenee suunniteltua kaarta. Veronkorotuksia ei Laukaassa ole tiedossa, mutta varmasti monin osin tiukka talousvalmistelu joudutaan viemään läpi. Tilanteemme on taloudellisesti kohtuullisen hyvä, mutta myös haasteet ovat isoja. Erityisesti huolta herättää loputtomalta tuntuva paine investointeihin. Tiedänhän minä, että se on tyypillinen kasvukunnan tilanne, mutta meidän on syytä tarkkaan harkita miten investoinnit aikataulutetaan ja miten ne priorisoidaan. Myös erilaiset rahoitusjärjestelyt on tutkittava. Tavoitteenamme on rakentaa turvallinen ja terveellinen työskentely- ja oppimisympäristö. Investoidessa on otettava huomioon myös monia kunnan vetovoimaan vaikuttavia seikkoja ja ympäristöäkään ei pidä unohtaa.

Alkuvuoden tilastokatsauksen jälkeen kehitys näyttää melko lupaavalta. Talous ei ole toteutunut täysin suunnitelmien mukaan, mutta tiukalla loppuvuoden rutistuksella uskoisin meillä vielä olevan mahdollisuuksia positiiviseen tulokseen. Asukasluku on jatkanut kehitystään muuttovoittoisena ja kokonaisuutenakin myönteisenä.

Kuntala sulkee heinäkuussa ovensa kolmeksi viikoksi ja myös allekirjoittanut jää tuolloin kesälomalle. Kesän aikana pyrin taas vierailemaan monissa tapahtumissa Laukaassa. Jutellaan siellä lisää.

Sararanta Puskii 2016

Toivotan kaikille oikein rentouttavaa kesälomaa! Muistakaa kansoittaa kaikki kesätapahtumat.

Jaakko Kiiskilä
kunnanjohtaja
Laukaan kunta

Aiheeseen liittyvää: 

Uusimmat