Olet täällä

13.2.2019 - 15:37

Laukaan 49. laturetki ja ulkoilupäivä

Laturetki ja ulkoilupäivä
Laukaan laturetki ja ulkoilupäivä 3.3.2019 on monipuolinen liikuntatapahtuma, johon voi osallistua hiihtäen, kävellen, hölkäten tai vaikka lasten kanssa mäkeä laskien haluamansa pituisen matkan ja ajan. Matkaan voit lähteä mistä tahansa reittien varrelta. Laukaan laturetki ja ulkoilupäivä järjestetään tänä vuonna jo 49. kerran. Kaikki osallistujat voivat ottaa taukopaikoilta osallistujakortin, jonka palauttaneiden kesken järjestäjä Laukaan kunnan vapaa-aikatoimi arpoo kymmeniä liikunnallisia palkintoja.

Tapahtuma järjestetään 3.3.2019 klo 9.00-16.00

Viimepäivien sääolosuhteiden vuoksi osa latureiteistä on jäisiä ja roskaisia. Moottorikelkalla tehtyjä latuja ei jäätyneen lumenvuoksi voi kunnostaa. Varovaisuutta hiihtoreiteille!

Reitti, taukopaikat ja leimauspisteet

Laukaan laturetken ja ulkoilupäivän reitti kulkee eri puolilla Laukaata kattaen koko Metsoreitin Ampujien majalta Jyväskylästä Peurunkaan ja aina Suolahden rajalle saakka ja Äijälään Pohjois-Laukaaseen. Innokkaimmat hiihtäjät voivat suksia yhtä kyytiä Ampujien majalta Peurungan kautta Äijälän kylälle jopa 40 km yhteen suuntaan. Laturetkeen ja ulkoilupäivään voit osallistua myös Lievestuoreen Mustavuoressa  ja Laukaan eri kylillä Lankamaalla ja Vehniällä.

Reittien varrella on useita kyläyhdistysten ja koulujen ylläpitämiä mehupisteistä ja kahviloita, joista voi ostaa juotavaa, evästä ja ruokaa käteisellä. Lämmin ateria on tarjolla Kuusan erämiesten majalla sekä Vehniällä kylätalo Himmassa, jossa on myös laskiaismarkkinat. Kevyttä ateriaa on tarjolla Äijälän seurantalolla. Kahviloita/mehupisteitä ja leimauspisteitä löytyy lisäksi useita. Kannattaa varata käteistä mukaan, jotta pääset nauttimaan latukahviloiden antimista ja jaksat nauttia ulkoilusta vaikka koko päivän!

Tarkemman reittikuvauksen taukopaikkoineen ja leimauspisteineen löydät Laukaan sähköisestä tapahtumakalenterista.

Reittikartta

Reittikartan voit tulostaa mukaasi tämän uutisen alalaidasta pdf-liitetiedostosta. Reittikartta löytyy myös Laukaan laturetken ja ulkoilupäivän Facebook-tapahtumasivulta.

Huomioithan, että sääolosuhteista johtuen voi reittiin ja taukopaikkoihin tulla muutoksia!

 

Tapahtuman järjestää Vatti

Laukaan 49. laturetken ja ulkoilupäivän järjestää Laukaan kunnan vapaa-aikatoimi Vatti. Tervetuloa nauttimaan talvisesta päivästä iloiseen ulkoilutapahtumaan! 

 

Additional info

Uusimmat