Olet täällä

29.1.2021 - 6:41

Laukaan 50. laturetki ja ulkoilupäivä su 7.3.2021

Laturetki ja ulkoilupäivä
Laukaan 50. laturetki ja ulkoilupäivä su 7.3. on monipuolinen liikuntatapahtuma, johon voi osallistua hiihtäen, kävellen, lumikenkäillen, hölkäten tai vaikka lasten kanssa mäkeä laskien haluamansa pituisen matkan ja ajan. Matkaan voit lähteä mistä tahansa reittien varrelta omassa aikataulussa.

Leimauspisteet avoinna klo 9–15

 

Tänä vuonna Laukaan laturetki ja ulkoilupäivä järjestetään koronapandemian vuoksi omatoimiulkoilupäivänä ilman lisäpalveluja. Ulkoilemaan voit lähteä milloin vain oman aikataulusi mukaan ja omin eväin  koronaturvallisuus huomioiden. Reitin varren leimauspisteet ovat avoinna klo 9–15. Ruokailuja ja mehupisteitä ei tänä vuonna laturetkellä poikkeuksellisesti ole tarjolla. Laukaan ulkoilureittien varrella olevat kodat ja laavut ovat ulkoilijoiden vapaasti käytettävissä tulisteluun ja omien eväiden nauttimiseen. Leimauspisteillä osallistujakortin leimanneet saavat pisteeltä lahjaksi 50. laturetken kunniaksi suksenpidikkeet. Osallistujakortin palauttaneiden kesken Laukaan kunnan vapaa-aikatoimi arpoo kymmeniä liikunnallisia palkintoja.

 

Taukopaikkoina 30 kotaa ja laavua

 

Laukaan laturetki- ja ulkoilupäivänä Laukaassa riittää hiihdettävää yli 200 kilometriä! Reitti kattaa koko Metsoreitin Ampujien majalta Jyväskylästä Peurunkaan ja aina Suolahden rajalle saakka ja Äijälään Pohjois-Laukaaseen. Innokkaimmat hiihtäjät voivat suksia yhtä kyytiä Ampujien majalta Peurungan kautta Äijälän kylälle jopa 40 km yhteen suuntaan. Laturetkeen ja ulkoilupäivään voit osallistua myös Lievestuoreen Mustavuoressa  ja Laukaan eri kylillä kuten Valkolassa, Vehniällä ja Äijälässä.

Reittien varrella olevat 30 kotaa ja laavua ovat ulkoilijoiden käytettävissä taukopaikkoina. Pidäthän taukopaikoilla huolta turvaväleistä ja huomioit muutkin koronalta suojautumisen ohjeet käsihygieniasta lähtien. Lähes kaikilla kotien ja laavujen tulentekopaikoilla polttopuita on edelleen viime kesän täydennyksen jäljiltä muutamaa paikkaa lukuun ottamatta. Polttopuuvarastojen täydennetään seuraavan kerran sulan maan aikaan. Traktorilla tehtävä täydennys ei ole kesken talven mahdollista suuren lumimäärän ja latujen rikkoontumisen vuoksi.

Tankkaus- ja tyhjennyspisteitä löydät reitin varrelta vakiintuneilta yksityisiltä palveluntarjoajilta

HUOM. Vastuu koronaturvallisesta toiminnasta myös taukopaikoilla on jokaisella ulkoilijalla ja palvelujentarjoajalla. Muutokset palveluntarjoajien toimintaan ja aukioloon ovat mahdollisia, jos valtioneuvosto, THL:n tai aluehallintoviraston asettavat uusia rajoituksia.

 

Laukaan laturetken reittikartta ja leimauspisteet

 

Laukaan laturetken reittikartta ja leimauspisteet. Muutokset mahdollisia viime hetken sääolosuhteista ja koronarajoituksista johtuen. Tutustu myös Laukaan ulkoilureitit, kodat ja laavut -teemakarttaan, josta löydät ulkoilureitit ja niiden varrella olevat kodat, laavut ja luontokohteet. Jyvässeudun latuinfoon päivitetään latujen kunnostustilanne: www.jyvaskylanseutu.fi/latuinfo

 

Someta #laukaanlaturetki

 

Jaa somessa kuvia #laukaanlaturetki -merkinnällä. Mitä teit? Missä kävit? Löysitkö jotain uutta?

 

Laturetkipäivän järjestää Laukaan vapaa-aikatoimi Vatti

 

Laukaan 50. laturetken ja ulkoilupäivän järjestää Laukaan kunnan vapaa-aikatoimi Vatti. Tervetuloa nauttimaan talvisesta päivästä iloiseen ulkoilutapahtumaan! Tutustu myös muihin Vatin järjestämiin liikuntatapahtumiin.


 

Huom. Muutokset päivään mahdollisia viime hetken sääolosuhteista ja koronarajoituksista johtuen.

Additional info

Uusimmat