Olet täällä

31.7.2018 - 12:52

Neste ralli toi ennätysmäärän yleisöä Laukaaseen

laukaa_areena_maalihyppyri_nrf2018.jpg
Tuhannet suomalaiset ja ulkomaalaiset rallifanit seurasivat Suomen MM-rallin ratkaisun hetkiä Lievestuoreen moottorirata-alueelle rakennetulla finaalistadionilla ja Laukaa Areena -yleisötapahtumassa sunnuntaina 29.7.

Laukaan kunta ja yritykset saivat ennennäkemättömän paljon myönteistä näkyvyyttä Neste rallin päätöspäivänä sunnuntaina 29.7., kun Suomen MM-rallin päätöspäivän neljä erikoiskoetta, Laukaa 1 ja 2 sekä Ruuhimäki 1 ja 2 ajettiin Laukaassa.

Rallin maalinakin toiminut Ruuhimäen erikoiskoe päättyi Lievestuoreen moottorirata-alueelle rakennetulle finaalistadionille, jossa tuhannet suomalaiset ja ulkomaalaiset rallifanit seurasivat kilpailun ratkaisun hetkiä. Laukaa kuului ja näkyi laajalti myös Ylen ralliradiossa ja televisiossa, sillä kumpikin Ruuhimäen erikoiskokeista televisioitiin.

Neste rallin promoottori Jani Backman AKK Motorsportilta sekä rallin MM-sarjan kansainvälinen promoottori WRC Promoter GmbH kehuivat vuolaasti rallin päätöstä. - Erityisesti Ruuhimäen päätöserikoiskoe Laukaassa oli uskomaton näky. Valtavat ihmismassat ja upea hyppyfinaali oli meillekin yllätys. Ei voi kuin ihailla suomalaisten kykyä tuoda ralliin aina jotain uutta, suitsutti Simon Larkin WRC Promoter -yhtiöstä.

Maalistadionin Laukaa Areenalla yleisö sai nauttia ruokaa ja juomaa sekä tutustua Laukaan yritysten osaamiseen. Laukaa Areenalla oli esillä muun muassa yritysten työkalustoa, autoja, teknologiaosaamista, taiteilijoiden teosnäyttely ja paikallisia käsitöitä. Yrityksiä Laukaa Areenalla oli mukana lähes 30.

Laukaa Areena toteutettiin yhteistyössä laukaalaisten yritysten, AKK:n, Ruuhimäen erikoiskoejärjestäjä Kangasniemen urheiluautoilijoiden sekä Lievestuoreen moottorirata-alueen toimijoiden kanssa. Päätöserikoiskokeiden ja Laukaa Areenan suosio yllätti kaikki järjestäjät. Neste rallin viralliset kävijämäärät varmistuvat vasta myöhemmin.

Laukaa näkyi myös Jyväskylän Paviljongissa podium-juhlallisuuksissa, kun viimeisen erikoiskokeen maalihyppyristä pisimmälle hypännyt Ranskan Sebastian Ogier palkittiin lasitaiteilija Katja Rauhamäen tekemällä Laukaa trophy -palkinnolla. Palkinnon ranskalaiselle kuljettajalle ojensi Laukaan kunnanjohtaja Jaakko Kiiskilä. Myös Kiiskilä oli tyytyväinen tapahtumaan. - Tämä ylitti odotukset! Laukaan kunta on Neste rallin virallinen yhteistyökumppani. Kumppanuus sekä tämän vuoden tapahtuman kokemukset antavat hienon perustan myös tuleville vuosille.

Rallin päätöspaikkaa Lievestuoreen moottorirata-aluetta kehitetään pitkäjänteisesti monipuoliseksi tapahtuma-alueeksi. Alueella toimii useita moottoriurheilu- ja koulutustoimijoita ympäri vuoden. Lisäksi se tarjoaa jo nyt puitteet moottoriurheilu- ja moniin muihin suurtapahtumiin. Vuoden 2020 syksyllä tulossa on mm. Tractor Pullingin EM-kilpailut.

Additional info

Elinkeinoasiamies
Puhelinnumero(t): 
Matkapuhelin
0400 643 597
Laukaan kehitysyhtiö Oy:n toimitusjohtaja, yritysten kehittämis- ja sijoittumispalvelut, strategiset kehittämishankkeet
Sähköpostiosoite: 
Kuntala

Uusimmat