Olet täällä

22.6.2017 - 11:35

Tunnelmia kesäleiriltä

leirikoira.jpg
Laukaan kunnan ja 4H-yhdistyksen yhteistyössä toteuttama Dog- ja petsitter-leiri järjestettiin Multamäen leirikeskuksessa 19.-22.6.2017. Nyt kolmatta kertaa järjestetty leiri on saavuttanut suosion nuorten keskuudessa.

Dog- ja petsitter-leiri on tarkoitettu yli 13-vuotiaille, niin laukaalaisille kuin ulkopaikkakuntalaisille nuorille. Tänäkin vuonna mukana oli muutama lähipaikkakunnan nuori. Leiriohjaajina toimivat 4H-yhdistyksen omat ohjaajat johtajanaan Anni Jalonen.

Leirillä voi suorittaa dog- ja petsitter-kurssin, jonka myötä jatkossa on mahdollisuus myös työllistyä 4H-pieneläinhoitajana. Kurssi ei ole luennointia, vaan leiritoiminnan yhteydessä käytännön tekemistä ja samalla oppimista, esimerkiksi kissankynsien leikkaamisesta. Kurssin lopuksi on loppukoe, jonka suorittamalla saa kurssitodistuksen. Tänä vuonna kaikki leiriläiset aikoivat suorittaa loppukokeen ja näin hankkia osallistumisestaan myös todistuksen.

Leirillä on touhua aamusta iltaan: tutustumista ja ryhmäytymistä, eläinten hoitamista, teoriaa ja ryhmätöitä mutta myös vapaata yhdessä olemista. Itse eläimet leirille järjestävät leiriohjaajat. Muun muassa kuvan ranskanbulldoggi Ansa pääsi nauttimaan leirielämästä. Leiriläiset eivät siis tuo omia lemmikkejään mukaan leirille, vaikka lähes kaikilla leiriläisillä kotona jokin lemmikki onkin.

Haloo Laukaa! –nuorten tekijäryhmästä Tiia ja Jenna kävivät kyselemässä Multamäessä leiriläisten ja ohjaajien leiritunnelmia, kun käynnissä oli toinen leiripäivä.

Millainen tunnelma leirillä on?
Reilua ja rentoa.

Paljonko leirillä on leiriläisiä?
Maksimiosallistujamäärä on 16. Tänä vuonna ilmoittautui 12 ja lopulta osallistui 10 leiriläistä.

Onko ollut kivaa?
On ollut kivaa. (niin leiriläisillä kuin ohjaajilla)

Paljonko leirillä on vapaa-aikaa?
Vaihtelee, mutta ihan riittävästi.

Mitä eläimiä leirillä tänä vuonna on?
Kissa ja koiria.

Mikä on ollut parasta leirillä ja mikä huonointa?
Parasta on ollut eläimet ja ryhmätyöskentely. Leiriä voi hyvin suositella nuoremmille kavereille. (Mitään erityisen huonoa ei tullut kenelläkään mieleen.)

Kuinka kauan leiri kestää?
Maanantaista torstaihin eli neljä päivää.

Miten eläimet tulee toimeen keskenään?
Vaihtelevasti mutta pääasiassa hyvin.

Vatin kesäleirit jatkuvat aina elokuun puolelle asti. Muutamilla leireillä on vielä tilaa. Ilmoittautua voi täältä: www.kuntapalvelut.fi/laukaanvatti

Haastattelu ja kuvat: Jenna ja Tiia
Muu teksti: Haloo Laukaa! –hanketyöntekijä Anu Kaasalainen

Uusimmat