Olet täällä

22.1.2019 - 14:00

Uusia rantatontteja ja yksilöllistä asumista Laukaassa

Laajalahden omakotialue, uudet tontit 2019
Ranta-alueelta tontteja etsiville avautuu kiehtovia mahdollisuuksia, kun Laukaan suosituilta asuinalueilta Laajalahdesta ja Brittilänrannasta tulee uusia tontteja hakuun maalis- ja huhtikuussa 2019.

Rantatontti tai koti vesistön läheisyydessä on monen oman kodin rakentamista suunnittelevan unelma. Omakotirakentajan kannattaa nyt tutustua Laukaan omakotitonttitarjontaan. Maalis- ja huhtikuussa 2019 tulee tarjolle yhteensä 23 uutta omakotitonttia ranta-alueilta kahdesta eri taajamasta: Vihtavuoren Brittilännasta ja Laukaan kirkonkylän Laajalahdesta.  Brittilänranta sijaitsee Vihtavuoressa Iso-Kuhajärven rannassa. Laajalahden asuinalueelta on näkymät Saraavedelle, joka on osa Päijänteelle johtavaa Keitele-Päijänne-kanavareittiä. Omarantaisia tontteja Laajalahdessa on kaksi.

Sekä Brittilänranta että Laajalahti sijaitsevat taajamissa palvelujen lähellä. Kummallakin alueista on runsaasti virkistysalueeksi varattua rakentamatonta rantaa, viheralueita ja ulkoilureitit vieressä. Alueilta löytyy uimaranta sekä venevalkamat. Brittilänrannan viereissä sijaitsevalla Kuhamäen uudella asuinalueella on aloittanut toimintansa uusi hirsirakenteinen luontopäiväkoti.

Brittilänrannassa neljä uutta tonttia, luontopäiväkoti ja Iso-Kuhajärvi

 

Vihtavuoren Brittilänranta ja sen viereen rakentuvan uusi pientaloalue Kuhamäki sijaitsevat peltojen ja metsien keskellä Vihtavuoren taajaman pohjoisosassa. Alueiden asukkaat pääsevät nauttimaan luonnon rauhasta ja taajama-asumisen helppoudesta. Brittilänrannan asuinalue täydentyy nyt neljällä uudella tontilla. Alueelle avattiin syksyllä 2018 uusi hirsirakenteinen yksityinen luontopäiväkoti Tähtiniitty. Päiväkodin toiminnassa korostuvat erilaisten luonnonilmiöiden tutkiminen ja ihmettely sekä säännöllinen retkeily.

Laukaan kunnan puistomestari Kalevi Lahtonen kertoo, että alueella on panostettu monin tavoin lähivirkistykseen. Alueella on paljon luonnonvaraisia viheralueita ja istutuksia kukkaryhmineen sekä uimaranta ja venevalkama. Ulkoilureitit on raivattu ja merkitty olemassa olevien polkujen pohjalta. Kuhamäen laavu on mainio lähiretkikohde talviliukumäkineen ja tulistelupaikkoineen. Laavun vierestä löytyy myös puurakenteinen pieni mökki, karuselli ja ksylofoni-tyyppinen ulkosoitin lasten leikkeihin. Mäelle pystytetyt puurakenteiset Intiaanitelttakehikot on tarkoitettu luvan kanssa lasten majanrakennukseen.

Kuhamäen kaavoituksen yhteydessä tehtiin luontoselvitys ja vesistövaikutusten arviointi, jossa arvioitiin miten kaavaratkaisu ja alueelta tulevat hulevedet vaikuttavat Iso-Kuhajärven vesistöön. Arviointien pohjalta alueelle ei suunniteltu enää uusia omarantaisia tontteja niiden suuren vesistökuormituksen vuoksi. Iso-Kuhajärvi halutaan säilyttää kirkasvetisenä. Järvi soveltuukin erinomaisesti monenlaiseen virkistyskäyttöön uimisesta sup-lautailuun, melontaan ja soutuun.

Brittilänrannasta myytävät neljä uutta pientalotonttia sijaitsevat lähellä rantaa hyvillä järvinäkymillä. Uusille tonteille kaava mahdollistaa omakotitalon rakentamisen.

Vihtavuoren Kuhamäen tonttien havainnekuva idästä

Vihtavuoren taajama on alun perin rakentunut Vihtavuoren tehtaan työntekijöiden asuinalueeksi Ahlbackan kartanon maille. Nykyisen Vihtavuoren liikuntapuiston ympäristö on valtakunnallisesti tunnustettua arvokasta rakennettua ympäristöä.

Brittilänranta – etäisyyksiä palveluihin:
→ Pilke luontopäiväkoti Tähtiniitty 0,8 km
→ Vihtavuoren päiväkoti Onnentupa 1,6 km
→ Koulut (ala- ja yläkoulu) 1,4 km
→ Kauppa 1,8 km

Brittilänrannan tonttien myyntiaika on 8. – 22.3.2019

Uusien pientalotonttien koko on keskimäärin 1300 m². Myytävät tontit mahdollistavat yksikerroksiset rakennusratkaisut. Tonttien pohjahinnat alkaen 35.000 euroa. Tarjousten jättöaika on 8.–22.3.2019.

Tarjouskilpailu on päättynyt.

Laajalahdessa Saraaveden kanavareitin varressa 19 uutta omakotitonttia

 

Laajalahden asuinalue sijaitsee Laukaan kirkonkylän pohjoisosassa Saraaveden rannalla, Keitele-Päijänne-kanavareitin varrella. Alueen erityispiirre on ison vesistön läheisyys veneilyreitteineen ja runsaasti rakentamatonta rantaa. Loivasti Saraavedelle laskeva maasto ja laajat viheralueet tuovat järvinäkymät suurimmalle osalle uusia tontteja. Laukaan kirkonkylän keskustaan palveluineen on matkaa 2,5 km.

Kaksi Laajalahden uusista tonteista on omarantaisia ja tonteilta on haluttu säilyttää näkymät Saraavedelle. Luontoselvityksessä löydettiin Laajalahden alueelta luontodirektiivissä mainittuja viitasammakkoja, joiden suojelemisen vuoksi alueelta pystyttiin osoittamaan rajallinen määrä omarantaisia tontteja, valottaa kaavoitusjohtaja Mari Holmstedt. Hyvää on se, että alueelle jää nyt runsaasti viheralueita ja rantaa yleiseen virkistyskäyttöön, Holmstedt muistuttaa. Uusien asuinalueiden katujen ja paikkojen nimet pyritään löytämään kiinteistöjen nimi- tai henkilöhistoriasta. Sieltä juontavat myös Laajalahden uusien katujen nimet Kuunsirppi ja Taivaankaari.

Alueella sijaitsevaan niemeen tulee uimaranta, venevalkama sekä leikkipaikka. Niemessä kasvaa upeita isoja kilpikaarnamäntyjä. Vierestä kulkevat myös ulkoilureitit, joita pitkin pääsee ympäri vuoden Peurunkaan ja Laukaan keskustaan.

Laajalahti – etäisyyksiä palveluihin:
→ Päiväkoti 2,0 km
→ Koulut (ala- ja yläkoulu, lukio) 2,7 km
→ Kaupat 2,9 km

Laajalahden tonttien hakuaika 1. – 12.4.2019

Laajalahdessa tulee hakuun 19 tonttia, joista kaksi on omarantaisia. Omarantaiset tontit ovat kooltaan keskimäärin 1740 m². Myös muut tontit ovat tilavia, ja tonttien koko vaihtelee 1210–1510 m²:iin. Laajalahden uudet tontit ovat tasaisia ja niille on mahdollista toteuttaa yksitasoisia rakennusratkaisuja. Lähivuosina alue jatkaa vielä kasvamista pohjoiseen. Lähimpänä rantaa olevat tontit myydään tarjouskilpailun perusteella ja muut hakumenettelyllä. Hakumenettelyllä luovutettavilla tonteilla on myös vuokrausmahdollisuus. Tarjouskilpailutonttien pohjahinnat alkaen 36.000 euroa ja muut tontit alkaen 31.000 euroa. Laajalahden uusien omakotitonttien hakuaika/tarjousten jättöaika on 1.–12.4.2019.

Lisätiedot, ohjeet ja lomakkeet on nyt julkaistu osoitteessa: https://www.laukaa.fi/kuulutus-uutinen/laajalahden-uusien-omakotitonttien-haku-ja-tarjouskilpailu-1-1242019 

Uusien tonttien kunnallistekniikka valmistuu vauhdilla

 

Laajalahden uusien tonttien kunnallistekniikan rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa, kertoo työnjohtaja Kauko Koskinen. Töitä paiskitaan neljän vakituisen työntekijän ja kahden yksityisen koneurakoitsijan voimin. Runkoverkon vesihuolto on juuri valmistunut ja joka tontille on rakennettu valmiudet vesijohdolle ja viemärille. Joitakin isoja kiviä on jouduttu räjäyttämään, kuten asiaan kuuluu. Kokeneelta tiimiltä työt sujuvat kuitenkin rutiinilla. Laajalahden uusien omakotitonttien kunnallistekniikka katuineen valmistuu huhtikuun puoliväliin mennessä.

Kunnallistekniikan rakentamisesta vastaavan Koskisen mukaan Laajalahden asuinalueen maaperä vaihtelee rannan savimaasta kiviseen moreeniin. Tontin omistajan tehtäväksi jää vielä teettää tarkempi maaperätutkimus ennen rakentamisen aloittamista.

Vihtavuoren Brittilänrannassa kaivinkoneen kauha iskee maahan huhtikuussa ja uusien tonttien kunnallistekniikka valmistuu kesäkuun alkuun mennessä.

Lisätietoja Laukaan uusista omakotitonteista

 

Additional info

Uusimmat