Olet täällä

Keski-Suomen kehitysvammaisten tuki ry järjestää

8.9.2020 - 12:16
tulip-74536_1920.jpg

Keski-Suomen Kehitysvammaisten tuki ry järjestää monenlaista toimintaa kehitysvammaisten aikuisten ja lasten sekä heidän läheistensä iloksi ja tueksi myös nyt poikkeuksellisena aikana.
Tähän tiedotteeseen on kerätty perustietoja toiminnasta.
Löydät Kehitysvammaisten tuki ry:n nettisivuilta myös toimintakalenterin kstuki.fi/ajankohtaista
Syksyn mittaan kalenteri tarkentuu. Tiedotteita toiminnasta löytyy nettisivuilta ja Facebookista. Voit kysyä lisätietoja myös Liisalta: p. 045 270 2916, liisa.ansio(a)kstuki.fi

Kehitysvammaisten Tukiliitto noudattaa toiminnassaan linjausta:
“Järjestämme koronavirustilanteen niin salliessa syksyllä 2020 tilaisuuksia ja tapahtumia myös kasvotusten. Seuraamme valtioneuvoston ohjeita sekä muutoksia niissä ja teemme tarvittaessa mukautuksia tilaisuuksiin ja tapahtumiin sekä niiden järjestämiseen.” 
Koko turvallisuusohje on luettavissa Kehitysvammaisten Tukiliiton nettisivuilla https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/turvallisuuttatukiliiton-tilaisuuksissa/

TAPAHTUMIA:
Seniorivanhempien ja -läheisten tapaamiset
Senioritapaamiset jatkuvat syyskuussa Kaupungin kirjastolla. Tavatataan kirjaston aulassa ja mennään yhdessä 2. kerroksen kokoushuoneeseen. Syksyn tapaamisen torstaisin 3.9 , 1.10, 5.11, 3.12.  klo 13-15. Tapaamiset on tarkoitettu aikuisten kehitysvammaisten vanhemmille ja läheisille. Tule mukaan juttelemaan ja kahvittelemaan! Koollekutsujana Maija K Jaatinen p. 050 3076713.

Läheinen ja lapsi -tsemppitapaaminen
Ränssin kievarissa  18.—19.9.  Tukiliiton järjestämä tapaaminen perheiden erityisille alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille ja heidän tärkeille aikuisilleen. Tapaaminen on maksuton ja sisältää ruokailut ja ohjelman. Tapahtuma alkaa perjantaina  klo 18 ja päättyy lauantaina klo 18.
Ilmoittaudu Kehitysvammaisten tukiliiton nettisivuilla

Tsemppiryhmä vanhemmille
Lasten ja nuorten vanhemmille tarkoitettu Tsemppi-ryhmä toteutetaan etäyhteyksillä. Ryhmä on tarkoitettu vanhemmille, joiden lapsella on erityistä tuen tarvetta sekä niille vanhemmille, joilla itsellään on erityistä tuen tarvetta. Ryhmä alkaa syyskuussa.
Ilmoittaudu ryhmään Kehitysvammaisten tukiliiton nettisivuilla.

Museotreffit
Museotreffeillä voi kohdata toisia ja tutustua Jyväskylän seudun monipuolisiin museoihin. Museotreffit on tarkoitettu kaikille yhdistyksen jäsenille, ne sopivat hyvin myös läheisten virkistykseksi ja iloksi. Museotreffit sopivat myös päivätoiminnan tai koulujen ryhmille.
Syksyn Museotreffeille lähdetään yhdessä kulttuuriluotsien kanssa. Museotreffit ovat kerran kuussa torstaisin: 20.8., 24.9., 22.10., 19.11. ja 17.12.  kello 12.00 - 13.30. Museotreffeillä ryhmäkoko on 6-8 osallistujaa. Eri kerroilla treffataan eri museoissa. Museotreffeille ilmoittautuminen viimeistään treffiviikon maanantaina. Museotreffit on maksuttomat. Jos treffeillä käydään myös omakustanteisesti kahvilassa, kerromme siitä Museotreffien mainoksissa ja ilmoittautumisen yhteydessä.

Kulttuuripisarat
Järjestämme mahdollisuuksien mukaan kulttuuritoimintaa vaikeasti kehitysvammaisille palvelukotien asukkaille. Kulttuuripisarat toteutetaan yhdessä keskisuomalaisten esiintyjien tai taiteilijoiden kanssa. Yhteistyökumppanit valitaan niin, että kulttuurielämyksestä tulee laadukas, osallistava ja kehitysvammaisten ihmisten erityislaatuisuuden huomioon ottava.  Kesällä toteutimme Kulttuuripisaroita yhdessä Teatterikoneen kanssa.

Kulttuuritoiminta
Kultturitoimintamme on tarkoitettu kohtamiseen ja yhdessä kokemiseen.  Kulttuuritoiminta on esteetöntä ja sopii sekä kaikille.

Sählyvuoro
Elämöitsijät ry:n sählyvuoro on nyt O2:n sählyvuoroksi.  Sählyvuorolla pelataan yhdessä. Ei tarvitse osata, pelatessa oppii kyllä.  Toisaalta sen verran pelimiehiä ja -naisia ollaan, että toisissaan muttei totisesti pelataan. Vuorolle voivat tulla nuoret ja aikuiset.
Ensimmäinen vuoro on syyskuun alussa, 5.9. ja sen jälkeen joka lauantai tuttuun aikaan tutussa paikassa, eli klo 14.30 - 16 Killerillä. Syyskuun ajan voit tutustua ryhmään ja meininkiin ilman maksua.
02:lla on myös tuen tarpeisille lapsille tarkoitettu sählyvuoro. Se on torstaisin Vaajakoskella. Ryhmään ilmoittaudutaan O2:n nettisivuilla.  https://www.o2-jkl.fi/
 Lisätietoja Jani Saukko, jani.saukko(a)o2-jkl.fi

Arki haltuun -ryhmä
Arki haltuun -ryhmä tarjoaa mukavaa tekemistä nuorille ja aikuisille. Ryhmä on osa Kehitysvammaisten tukiliiton Aarne ja Aune -hanketta. 
Arki haltuun -ryhmä on tarkoitettu yksin asuville ja tuetusti asuville kehitysvammaisille, jotka kaipaavat uutta harrastusta tai muuta mielekästä tekemistä vapaa-aikaansa.
Ryhmä alkaa Jyväskylässä keskiviikkona 7.10.  klo 17-19 Kansalaistoiminnankeskus Matarassa.  Ilmoittautumislomake Tukiliiton nettisivuilta.
Lisätietoja Liisalta ja Aarne ja Aune –toiminnan Saara Raskilta saara.rask(a)tukiliitto.fi ja Anne Vuorenpäältä anne.vuorenpaa(a)tukiliitto.fi

Salainen ystävä
Salainen ystävä -korttikampanja jatkuu. Salainen ystävä voi olla kuka vain! Voit saada myös Karton lahjoittamia kortteja kirjoitettavaksi.
Selkeesti seksistä -koulutuspäivä lauantaina 10.10. Keski-Suomen Autismiyhdistys järjestämä puhevammaisten viikon tapahtuma on Selkeesti seksistä -koulutuspäivä.  Koulutuspäivä pidetään 10.10.20 klo 10-16. Koulutuspäivä maksaa Autismiyhdistyksen jäsenille 10 € ja muille 20 €. Lue lisää https://ksautismi.yhdistysavain.fi/

Virkistystapaamisia
Järjestämme loppusyksystä virkistystapaamisen sekä naisille että miehille, äideille ja isille. Luvassa kivaa ohjelmaa ja rentoa yhdessä oloa, hyvää ruokaa unohtamatta!

Joulupuuro
Vietämme kaikille yhteistä puurojuhlaa 14.12. Matarasssa. Tule! Joulupukkikin tulee.

Blogin kirjoittaja